Andreea Leta ∙ March 26, 2021 ∙ 4 min read

La Alist Designers boutique ne bucurăm până pe 31 martie de prezența unui brand special. Aflăm astăzi povestea Bluzat, de la designerul Ruxandra Antochi, fondatoarea brandului: 

Cum a luat naștere brandul tău? Care au fost pașii pentru prima colecție? 

Bluzat a luat naștere dintr-o nevoie, nu numai o pasiune. Încă de când eram mică am preferat întotdeauna să îmi realizez ținute pe comandă pentru a putea avea haine în care să mă simt bine, în care să mă simt comfortabil, să mă simt eu. Îmi plăcea să schițez și să îmi realizez propriile haine la croitoreasă,  urmand ca după ceva timp să transorm această mică plăcere în ceva mult mai concret, motiv pt care am creat un brand care să satisfacă nevoile doamnelor și domnișoarelor care abordează același lifestyle ca mine, anume: un stil de viață alert care se contopește armonios între viață de familie și programul incaracat din mediul profesional. 

  

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care te bazezi atunci când pregătești o colecție? 

Când vine vorba de modă pot spune că este nevoie de metodologie și cercetare mai  mult decât inspirație. Ne orientăm privirea către necesități și nevoi, către ceea ce abordează oamenii în materie de modă și către gusturile stilistice care sunt abordate de la sezon la sezon.  

Aici nu ne rezumăm doar la brandul Bluzat, ci la toate brandurile de la mari la mici, întrucât de mulți ani buni s-a renunțat la conceptul ‘dripping’, anume că populația în masă urma trendurile stabilite de oamenii care aveau influență. Astăzi vorbim despre o societate care exprimă mesaje sub toate formele, inclusiv prin prismă modei vestimentare, motiv pentru care inspirația vine “de pe strada’. Un bun exemplu sunt săptămânile modei, unde fotografii care au acces la showurile de modă, înainte de a intră la un show, fotografiază pe stradă, întreagă mulțime care se perindă în jurul prezentărilor mult așteptate. De acolo se nasc trendurile mai exact.  

După stabilirea necesităților, gusturilor și croiurilor, urmează researchul la nivel textile, în urma căruia deja colecțiile upcoming prind contur. Ultimul punct de interes pentru fiecare colecție bluzat este constituit de referințele istorice și aici ne referim strict la istoria modei, nu și cea a costumului.  

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

 Femeia care poartă Bluzat este o femeie emancipata, conștientă de aptitudinile sale și de unicitatea să. Este femeia care aduce un aport pozitiv societății în care trăim și cea care contribuie la schimbare în fiecare zi. Femeia care poartă Bluzat știe să poarte haina și esteea cea care își definește stilul prin personalitatea să. Pe lângă aceste aspecte, la Bluzat, echipă creativă depune toate eforturile necesare pentru a oferi diferite tipologii de produse care pot fi combinate în cât mai multe variante de ținute. Ne dorim să fim un brand versatil, care poate îmbrăca orice femeie, care lucrează în orice domeniu sau care se învârte în orice mediu social. 

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările? 

Este greu să dăm o notă situației actuale, nu numai în domeniul modei ci în toate domeniile. Ceea ce am reușit să observ eu, din punct de vedere strict personal, este înclinația către o zonă de comfort și mai mare, însă nu în toate cazurile. Taberele sunt mult mai bine împărțite și mai bine definite astăzi. Există categoria persoanelor care și-au redirecționat stilul către o zonă  mult mai sportivă și comodă, probabil acele persoane cărora le-a fost dintotdeauna  greu să se adapteze la stilul formal impus de societate, aici făcând referire la anumite funcții sau locuri de muncă care ne constrâng să adoptăm o anumită ținută. Pe de altă parte, există  a două categorie de persoane, care tânjesc după viață care era înainte de pandemie, după evenimente și ieșiri, iar aici vorbim despre doamnele și domnii care își doresc în continuare să poarte ținute cât mai elegante. 

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers boutique?

Mai mult decât o colecție, la Alist, brandul Bluzat s-a prezentat cu o gamă de produse atent selecționate. Am ales să prezentăm produse pe care le-am considerat corecte și coerente pentru pentru tipologia de femeie care este targetata de Alist. Am adus pe rafturile boutiqului produse care se diferențiază de produsele ce se vând în masă în centrele comerciale, care au finisaje calitative și design studiat, care constituie un argument bun pentru care să cumpărăm astăzi designeri români și branduri românești. 

Foto: PR

Related Posts

Trend Challenge. Momente memorabile cu bijuteriile Pandora (VIDEO)

De Sărbători, poți să fii și tu Moș Crăciun și să aduci bucurie, oferind cadoul potrivit persoanelor dragi….

LOOR Jewelry: Un brand de bijuterii dedicate femeii creative

LOOR jewelry este acel brand pe care te poți baza în fiecare zi pentru inspirație și pentru a-ți exprima…

Cel mai frumos Crăciun e acum

Cine spune că nu îi place să primească de Crăciun cadouri sau Crăciunul, în general,– cu excepția lui…

Antreprenoriat la feminin, la prima ediție

A List Magazine a fost alături de Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și de Andra Pintican – fondatoarea…

Cele mai spectaculoase apariții de la British Fashion Awards 2022

O mulțime de vedete au luat parte la gala British Fashion Awards 2022, care a avut loc la…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

C&A x Alist Magazine: Ne vedem la shopping în weekend!

Suntem din ce în ce mai aproape de unul dintre cele mai frumoase ale anului, așa că pregătirile…

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…