Andreea Leta ∙ March 26, 2021 ∙ 4 min read

La Alist Designers boutique ne bucurăm până pe 31 martie de prezența unui brand special. Aflăm astăzi povestea Bluzat, de la designerul Ruxandra Antochi, fondatoarea brandului: 

Cum a luat naștere brandul tău? Care au fost pașii pentru prima colecție? 

Bluzat a luat naștere dintr-o nevoie, nu numai o pasiune. Încă de când eram mică am preferat întotdeauna să îmi realizez ținute pe comandă pentru a putea avea haine în care să mă simt bine, în care să mă simt comfortabil, să mă simt eu. Îmi plăcea să schițez și să îmi realizez propriile haine la croitoreasă,  urmand ca după ceva timp să transorm această mică plăcere în ceva mult mai concret, motiv pt care am creat un brand care să satisfacă nevoile doamnelor și domnișoarelor care abordează același lifestyle ca mine, anume: un stil de viață alert care se contopește armonios între viață de familie și programul incaracat din mediul profesional. 

  

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care te bazezi atunci când pregătești o colecție? 

Când vine vorba de modă pot spune că este nevoie de metodologie și cercetare mai  mult decât inspirație. Ne orientăm privirea către necesități și nevoi, către ceea ce abordează oamenii în materie de modă și către gusturile stilistice care sunt abordate de la sezon la sezon.  

Aici nu ne rezumăm doar la brandul Bluzat, ci la toate brandurile de la mari la mici, întrucât de mulți ani buni s-a renunțat la conceptul ‘dripping’, anume că populația în masă urma trendurile stabilite de oamenii care aveau influență. Astăzi vorbim despre o societate care exprimă mesaje sub toate formele, inclusiv prin prismă modei vestimentare, motiv pentru care inspirația vine “de pe strada’. Un bun exemplu sunt săptămânile modei, unde fotografii care au acces la showurile de modă, înainte de a intră la un show, fotografiază pe stradă, întreagă mulțime care se perindă în jurul prezentărilor mult așteptate. De acolo se nasc trendurile mai exact.  

După stabilirea necesităților, gusturilor și croiurilor, urmează researchul la nivel textile, în urma căruia deja colecțiile upcoming prind contur. Ultimul punct de interes pentru fiecare colecție bluzat este constituit de referințele istorice și aici ne referim strict la istoria modei, nu și cea a costumului.  

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

 Femeia care poartă Bluzat este o femeie emancipata, conștientă de aptitudinile sale și de unicitatea să. Este femeia care aduce un aport pozitiv societății în care trăim și cea care contribuie la schimbare în fiecare zi. Femeia care poartă Bluzat știe să poarte haina și esteea cea care își definește stilul prin personalitatea să. Pe lângă aceste aspecte, la Bluzat, echipă creativă depune toate eforturile necesare pentru a oferi diferite tipologii de produse care pot fi combinate în cât mai multe variante de ținute. Ne dorim să fim un brand versatil, care poate îmbrăca orice femeie, care lucrează în orice domeniu sau care se învârte în orice mediu social. 

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările? 

Este greu să dăm o notă situației actuale, nu numai în domeniul modei ci în toate domeniile. Ceea ce am reușit să observ eu, din punct de vedere strict personal, este înclinația către o zonă de comfort și mai mare, însă nu în toate cazurile. Taberele sunt mult mai bine împărțite și mai bine definite astăzi. Există categoria persoanelor care și-au redirecționat stilul către o zonă  mult mai sportivă și comodă, probabil acele persoane cărora le-a fost dintotdeauna  greu să se adapteze la stilul formal impus de societate, aici făcând referire la anumite funcții sau locuri de muncă care ne constrâng să adoptăm o anumită ținută. Pe de altă parte, există  a două categorie de persoane, care tânjesc după viață care era înainte de pandemie, după evenimente și ieșiri, iar aici vorbim despre doamnele și domnii care își doresc în continuare să poarte ținute cât mai elegante. 

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers boutique?

Mai mult decât o colecție, la Alist, brandul Bluzat s-a prezentat cu o gamă de produse atent selecționate. Am ales să prezentăm produse pe care le-am considerat corecte și coerente pentru pentru tipologia de femeie care este targetata de Alist. Am adus pe rafturile boutiqului produse care se diferențiază de produsele ce se vând în masă în centrele comerciale, care au finisaje calitative și design studiat, care constituie un argument bun pentru care să cumpărăm astăzi designeri români și branduri românești. 

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…