Andreea Leta ∙ June 24, 2024 ∙ 4 min read

Luna iunie a adus la Alist Designers boutique una dintre cele mai adorabile povești vestimentare. Dedicat celor mici, Pernille este un brand a cărui misiune este atât să creeze haine printr-un proces sustenabil, responsabil, cât și să readucă în lumina reflectoarelor vechile detalii specifice perioadei regliste din țara noastră. Cristina, owner și creative director, ne povește cum a început acest business și cu ce ne așteaptă la boutique: 

Cum a luat naștere brandul Pernille și care a fost parcursul de la idee la produs? Prin ce se diferențiază Pernille de restul brandurilor de haine adresate celor mici?

Brandul Pernille a luat naștere din dorința de a oferi copiilor haine stilate și ecologice, inspirate de bogata istorie și tradiție a României. Procesul a început cu o pasiune pentru moda lentă și sustenabilitate, și a implicat o cercetare amănunțită pentru a găsi cele mai bune materiale naturale și parteneri etici pentru producție. De la idee la produs, fiecare pas a fost gândit pentru a crea haine durabile și atemporale. Pernille se diferențiază prin angajamentul său față de moda lentă, utilizarea exclusivă a țesăturilor naturale biodegradabile, și respectarea unor practici etice de producție. Fiecare piesă de îmbrăcăminte este concepută nu doar pentru a fi purtată, ci pentru a crea amintiri durabile și a contribui la un viitor sustenabil.

Alist Designers boutique: Pernille, o poveste boemă despre responsabilitate

Ce înseamnă concret pentru voi procesul „slow fashion” și de ce ar trebui să îmbrățișăm acest concept?

Pentru Pernille, „slow fashion” înseamnă crearea de haine de calitate superioară, care sunt durabile și atemporale, și care nu contribuie la deșeurile de mediu. Acest concept implică o abordare responsabilă în design, producție și consum, promovând un ritm mai lent și conștient al modei. Ar trebui să îmbrățișăm  toți ideea de „slow fashion” deoarece reduce impactul negativ asupra mediului, susține condiții de muncă etice și încurajează un consum responsabil. Alegând haine produse prin acest proces, contribuim la protejarea planetei pentru generațiile viitoare și la crearea unei industrii echitabile și durabile.

Pentru că aveți o estetică boemă, cu accente retro puternice, am vrea să știm care sunt sursele de inspirație la care vă întoarceți întotdeauna cu drag?

Estetica boemă și retro a brandului Pernille este profund inspirată de istoria și cultura autohtonă. Ne întoarcem mereu cu drag la măreția castelelor și palatelor de la noi din țară, la eleganța regilor și reginelor care au trăit odinioară aici, și la măiestria tradițională a artizanilor locali. De asemenea, suntem inspirați de diversitatea culturală și influențele regale care au modelat națiunea noastră, combinând aceste elemente cu sensibilități moderne pentru a crea designuri unice și atemporale.

La ce să fim atenți atunci când cumpărăm haine pentru copii? Ce ne sugestii aveți pentru sezonul canicular pe care îl traversăm?

Când cumpărăm haine pentru copii, ar trebui să fim atenți la calitatea materialelor, la confortul și la durabilitatea lor. Este important să alegem țesături naturale, care permit pielii să respire și sunt blânde cu pielea sensibilă a copiilor. De asemenea, ar trebui să verificăm dacă brandul respectă practici de producție etice. Pentru sezonul canicular, recomandăm haine din materiale ușoare și răcoroase, precum bumbacul organic sau inul, care absorb umezeala. De asemenea, culorile deschise sunt de preferat, deoarece reflectă lumina soarelui și mențin confortul termic al copiilor.

Alist Designers boutique: Pernille, o poveste boemă despre responsabilitate

Ce piese găsim la Alist Designers Boutique până la finalul lunii iunie?

În cadrul Alist Designers Boutique, până la finalul lunii iunie, veți găsi câteva dintre piesele noastre Best Sellers, care reflectă cel mai bine stilul și calitatea brandului Pernille Children’s Clothing. Aceste piese sunt atent selecționate pentru a vă oferi o experiență de cumpărare deosebită și pentru a vă permite să descoperiți produsele noastre.

Pe site-ul nostru, puteți comanda orice model din colecțiile noastre. Unele dintre acestea sunt disponibile pe stoc, în timp ce altele se pot realiza „on order”, adică la comandă, pentru a asigura o potrivire perfectă și o calitate deosebită. Noi vă așteptăm cu drag să ne cunoașteți și să împărtășiți cu noi pasiunea pentru frumos reflectată în moda pentru copii.

Pernille se află la Alist Designers boutique până pe 30 iunie. Partenerul nostru în proiectul ce susține designerii români este București Mall Vitan.

Foto: PR

Related Posts

Piesa din anii ’90 care a revenit cu succes în tendințele acestei veri. Vezi despre ce este vorba

Fusta lungă este una dintre piesele care au revenit cu succes din decadele trecute. Dacă pe lista nostalgică…

Color Trends: Cele cinci nuanțe pe care să le incluzi în ținutele tale vara aceasta

Unul dintre momentele noastre preferate este acela în care descoperim noile tendințe pentru fiecare sezon, prin intermediul marilor…

Alist Designers boutique: Eli Lăslean, designerul care și-a dedicat cariera muzelor sale 

ELLIS, brandul semnat de Eli Lăslean, este alături de noi la Alist Designers boutique, până la finalul lunii…

UAD Fashion 2024: Iată cum a fost la gala absolvenților și care au fost colecțiile noastre favorite de la Cluj

UAD Fashion este unul dintre evenimentele noastre preferate din calendarul industriei modei autohtone, la care am participat cu…

Feeric Fashion Week a 16-a ediție: spectacol pe aeroport și pe circuitul de karting

Astăzi începe cea de-a 16-a ediție Feeric Fashion Week, festivalul de modă de la Sibiu care oferă o…

Alist Designers boutique: Magic Charms, povestea brandului de bijuterii dedicat frumosului

Maria Georgescu, fondator și creative director Magic Charms, ne spune astăzi povestea brandului de bijuterii pe care îl…

Festival must-haves pe care trebuie să le ai în garderoba pentru Electric Castle   

De la pantaloni scurți la veste, de la curele din eșarfă la paiete, în ultimii ani, stilul de…

Converse aduce magia urbană la Electric Castle 2024!

Converse și Electric Castle împărtășesc pasiunea pentru autenticitate și inovație. Suntem încântați să facem parte din această aventură…

Get the Look: Ținuta purtată de Keira Knightley, recompusă cu piese de la designeri români

Suntem permanent conectați la cele mai recente apariții ale celebrităților internaționale, iar pentru azi am găsit o muză…

De ce ținutele „All White” sunt perfecte pentru perioadele caniculare 

Să porți alb vara nu mai este doar o chestiune de stil sau de mood, cum ai găsit…