Andreea Leta ∙ May 22, 2023 ∙ 4 min read

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se bucură de încă o prezență specială luna aceasta. Noria Anis este alături de noi până pe 31 mai, în spațiul pe care îl cunoști deja de la parterul București Mall Vitan. Georgiana Roșca ne spune astăzi povestea brandului său, care te va cuceri prin feminitate și eleganță:

Povestește-ne puțin despre începuturi. Cum a pornit pasiunea ta pentru modă? 

Mereu am fost atrasă de designul vestimentar. Am văzut inițial domeniul ca pe un hobby și de aceea am făcut diferite cursuri în domeniu de la design și construcție de tipare, până la cursuri de business în fashion. Noria Anis a apărut în 2019 din dorința mea de a face următorul pas pentru această pasiune. Brandul a pornit de la ideea de a avea piese ușor de adaptat ținutelor pentru zi și cocktail, cu o estetică atemporală.

Ai vreo amintire plăcută din copilărie sau din primi pași în această direcție, legată de modă? 

Îmi amintesc cum mama mea modifica rochiile ei speciale făcute la croitoreasă în modele pentru mine, pentru a le purta la serbări. Mă fascina procesul în sine de a transforma un obiect vestimentar și ideea de a păstra o rochie din generație în generație. Pe lângă valoarea sentimentală a acelei piese este și o primă formă de sustenabilitate. Am rămas cu această idee și, atunci când am pus bazele Noria Anis, mi-am dorit ca ținutele să fie atemporale, să respecte anumite standarde de calitate și să fie realizate într-o manieră etică. 

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale

Care este procesul tău de creație? Care sunt sursele de inspirație pe care te bazezi? 

Pentru fiecare colecție plec de la un moodboard. Apoi fac schițe și le aleg pe cele care se potrivesc cel mai bine cu estetica brandului. Apoi aleg țesăturile, unde în cea mai mare proporție folosesc materiale naturale, dar și dead-stock de țesături de la fabrici. Tot procesul se finalizează în atelierul nostru din Galați cu realizarea tiparelor și a prototipurilor, pentru a vedea dacă modelul din schiță este fezabil.

În ceea ce privește sursa de inspirație, ea se găsește peste tot. Una dintre ele se regăsește în  prietenele și clientele mele care îmi povestesc cum ar vrea să arate la un eveniment, ce detalii de design ar vrea să poarte sau ce vor să scoată în evidență. Vacanțele sunt sursa mea preferată de inspirație, așa cum s-a întâmplat și cu cea mai nouă colecție „Bird of Paradise” care se găsești la Alist  Designers Boutique luna aceasta.

Piesele Noria Anis sunt atemporale și croite impecabil. Atunci când creezi ai în minte o tipologie anume de femeie? Cui dedici aceste piese vestimentare? 

Femeia care poartă Noria Anis mizează pe feminitate și pune preț pe calitate mai mult decât pe cantitate, se gândește la impactul pe care îl are achiziția respectivă și știe ce implică un produs lucrat cu atenție la detalii.

Cea mai frumoasă parte în acest domeniu este să poți realiza piese ce subliniază tot ce este mai frumos în fiecare femeie, fără a-i schimba personalitatea. Cu fiecare colecție vreau să integrez esența brandului Noria Anis, aceea de a susține și de a încuraja femeile să fie încrezătoare în forța lor feminină.

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale

Ce ne poți spune despre piesele de la Alist Designers boutique? Știm că este vorba despre un proiect special, așa că de abia așteptăm să aflăm toate detaliile

Invitația din partea Alist Designers boutique a venit în perioada în care definitivam ultimele aspecte legate de noua colecție. Propunerea m-a bucurat și motivat totodată să finalizez mai repede modelele noi pentru a putea fi disponibile în București Mall. Așa că, odată cu lansarea proiectului Alist  Designers Boutique, am lansat și cea mai nouă colecție Noria Anis, „Bird of Paradise”, inspirată de vegetația luxuriantă a insulelor Seychelles.

Sunt piese special gândite pentru evenimentele verii: ieșiri cu prietenii, garden parties și cununii, vacanțe și festivaluri. La Alist Designers Boutique veți găsi modele ce reflectă AND-ul brandului Noria Anis, prin atenția deosebită asupra calității materialelor și finisajelor, precum și prin estetica feminină. Materialele sunt naturale: în, vâscoză, bumbac, iar piesele vedetă sunt rochiile midi în culori luminoase.

Foto: PR 

Related Posts

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Se poartă ”cu fundiță”

După cum ai observat probabil deja, fundițele sunt accesoriile care definesc moda sezonului rece. Purtate ca accesorii în…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…