Andreea Leta ∙ May 22, 2023 ∙ 4 min read

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se bucură de încă o prezență specială luna aceasta. Noria Anis este alături de noi până pe 31 mai, în spațiul pe care îl cunoști deja de la parterul București Mall Vitan. Georgiana Roșca ne spune astăzi povestea brandului său, care te va cuceri prin feminitate și eleganță:

Povestește-ne puțin despre începuturi. Cum a pornit pasiunea ta pentru modă? 

Mereu am fost atrasă de designul vestimentar. Am văzut inițial domeniul ca pe un hobby și de aceea am făcut diferite cursuri în domeniu de la design și construcție de tipare, până la cursuri de business în fashion. Noria Anis a apărut în 2019 din dorința mea de a face următorul pas pentru această pasiune. Brandul a pornit de la ideea de a avea piese ușor de adaptat ținutelor pentru zi și cocktail, cu o estetică atemporală.

Ai vreo amintire plăcută din copilărie sau din primi pași în această direcție, legată de modă? 

Îmi amintesc cum mama mea modifica rochiile ei speciale făcute la croitoreasă în modele pentru mine, pentru a le purta la serbări. Mă fascina procesul în sine de a transforma un obiect vestimentar și ideea de a păstra o rochie din generație în generație. Pe lângă valoarea sentimentală a acelei piese este și o primă formă de sustenabilitate. Am rămas cu această idee și, atunci când am pus bazele Noria Anis, mi-am dorit ca ținutele să fie atemporale, să respecte anumite standarde de calitate și să fie realizate într-o manieră etică. 

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale

Care este procesul tău de creație? Care sunt sursele de inspirație pe care te bazezi? 

Pentru fiecare colecție plec de la un moodboard. Apoi fac schițe și le aleg pe cele care se potrivesc cel mai bine cu estetica brandului. Apoi aleg țesăturile, unde în cea mai mare proporție folosesc materiale naturale, dar și dead-stock de țesături de la fabrici. Tot procesul se finalizează în atelierul nostru din Galați cu realizarea tiparelor și a prototipurilor, pentru a vedea dacă modelul din schiță este fezabil.

În ceea ce privește sursa de inspirație, ea se găsește peste tot. Una dintre ele se regăsește în  prietenele și clientele mele care îmi povestesc cum ar vrea să arate la un eveniment, ce detalii de design ar vrea să poarte sau ce vor să scoată în evidență. Vacanțele sunt sursa mea preferată de inspirație, așa cum s-a întâmplat și cu cea mai nouă colecție „Bird of Paradise” care se găsești la Alist  Designers Boutique luna aceasta.

Piesele Noria Anis sunt atemporale și croite impecabil. Atunci când creezi ai în minte o tipologie anume de femeie? Cui dedici aceste piese vestimentare? 

Femeia care poartă Noria Anis mizează pe feminitate și pune preț pe calitate mai mult decât pe cantitate, se gândește la impactul pe care îl are achiziția respectivă și știe ce implică un produs lucrat cu atenție la detalii.

Cea mai frumoasă parte în acest domeniu este să poți realiza piese ce subliniază tot ce este mai frumos în fiecare femeie, fără a-i schimba personalitatea. Cu fiecare colecție vreau să integrez esența brandului Noria Anis, aceea de a susține și de a încuraja femeile să fie încrezătoare în forța lor feminină.

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale

Ce ne poți spune despre piesele de la Alist Designers boutique? Știm că este vorba despre un proiect special, așa că de abia așteptăm să aflăm toate detaliile

Invitația din partea Alist Designers boutique a venit în perioada în care definitivam ultimele aspecte legate de noua colecție. Propunerea m-a bucurat și motivat totodată să finalizez mai repede modelele noi pentru a putea fi disponibile în București Mall. Așa că, odată cu lansarea proiectului Alist  Designers Boutique, am lansat și cea mai nouă colecție Noria Anis, „Bird of Paradise”, inspirată de vegetația luxuriantă a insulelor Seychelles.

Sunt piese special gândite pentru evenimentele verii: ieșiri cu prietenii, garden parties și cununii, vacanțe și festivaluri. La Alist Designers Boutique veți găsi modele ce reflectă AND-ul brandului Noria Anis, prin atenția deosebită asupra calității materialelor și finisajelor, precum și prin estetica feminină. Materialele sunt naturale: în, vâscoză, bumbac, iar piesele vedetă sunt rochiile midi în culori luminoase.

Foto: PR 

Related Posts

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…

DAAR, un nou brand de bijuterii ce poartă ADN-ul TEILOR

Încă de când au apărut și au început să fie folosite ca accesorii, bijuteriile au fost purtătoare de…

MET Gala 2024: Cele mai bune ținute, mai mult sau mai puțin în tema evenimentului

MET Gala 2024 a avut loc seara trecută, în cadrul unui eveniment care stârnește reacție după reacție. Gala…