Andreea Leta ∙ May 22, 2023 ∙ 4 min read

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se bucură de încă o prezență specială luna aceasta. Noria Anis este alături de noi până pe 31 mai, în spațiul pe care îl cunoști deja de la parterul București Mall Vitan. Georgiana Roșca ne spune astăzi povestea brandului său, care te va cuceri prin feminitate și eleganță:

Povestește-ne puțin despre începuturi. Cum a pornit pasiunea ta pentru modă? 

Mereu am fost atrasă de designul vestimentar. Am văzut inițial domeniul ca pe un hobby și de aceea am făcut diferite cursuri în domeniu de la design și construcție de tipare, până la cursuri de business în fashion. Noria Anis a apărut în 2019 din dorința mea de a face următorul pas pentru această pasiune. Brandul a pornit de la ideea de a avea piese ușor de adaptat ținutelor pentru zi și cocktail, cu o estetică atemporală.

Ai vreo amintire plăcută din copilărie sau din primi pași în această direcție, legată de modă? 

Îmi amintesc cum mama mea modifica rochiile ei speciale făcute la croitoreasă în modele pentru mine, pentru a le purta la serbări. Mă fascina procesul în sine de a transforma un obiect vestimentar și ideea de a păstra o rochie din generație în generație. Pe lângă valoarea sentimentală a acelei piese este și o primă formă de sustenabilitate. Am rămas cu această idee și, atunci când am pus bazele Noria Anis, mi-am dorit ca ținutele să fie atemporale, să respecte anumite standarde de calitate și să fie realizate într-o manieră etică. 

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale

Care este procesul tău de creație? Care sunt sursele de inspirație pe care te bazezi? 

Pentru fiecare colecție plec de la un moodboard. Apoi fac schițe și le aleg pe cele care se potrivesc cel mai bine cu estetica brandului. Apoi aleg țesăturile, unde în cea mai mare proporție folosesc materiale naturale, dar și dead-stock de țesături de la fabrici. Tot procesul se finalizează în atelierul nostru din Galați cu realizarea tiparelor și a prototipurilor, pentru a vedea dacă modelul din schiță este fezabil.

În ceea ce privește sursa de inspirație, ea se găsește peste tot. Una dintre ele se regăsește în  prietenele și clientele mele care îmi povestesc cum ar vrea să arate la un eveniment, ce detalii de design ar vrea să poarte sau ce vor să scoată în evidență. Vacanțele sunt sursa mea preferată de inspirație, așa cum s-a întâmplat și cu cea mai nouă colecție „Bird of Paradise” care se găsești la Alist  Designers Boutique luna aceasta.

Piesele Noria Anis sunt atemporale și croite impecabil. Atunci când creezi ai în minte o tipologie anume de femeie? Cui dedici aceste piese vestimentare? 

Femeia care poartă Noria Anis mizează pe feminitate și pune preț pe calitate mai mult decât pe cantitate, se gândește la impactul pe care îl are achiziția respectivă și știe ce implică un produs lucrat cu atenție la detalii.

Cea mai frumoasă parte în acest domeniu este să poți realiza piese ce subliniază tot ce este mai frumos în fiecare femeie, fără a-i schimba personalitatea. Cu fiecare colecție vreau să integrez esența brandului Noria Anis, aceea de a susține și de a încuraja femeile să fie încrezătoare în forța lor feminină.

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale

Ce ne poți spune despre piesele de la Alist Designers boutique? Știm că este vorba despre un proiect special, așa că de abia așteptăm să aflăm toate detaliile

Invitația din partea Alist Designers boutique a venit în perioada în care definitivam ultimele aspecte legate de noua colecție. Propunerea m-a bucurat și motivat totodată să finalizez mai repede modelele noi pentru a putea fi disponibile în București Mall. Așa că, odată cu lansarea proiectului Alist  Designers Boutique, am lansat și cea mai nouă colecție Noria Anis, „Bird of Paradise”, inspirată de vegetația luxuriantă a insulelor Seychelles.

Sunt piese special gândite pentru evenimentele verii: ieșiri cu prietenii, garden parties și cununii, vacanțe și festivaluri. La Alist Designers Boutique veți găsi modele ce reflectă AND-ul brandului Noria Anis, prin atenția deosebită asupra calității materialelor și finisajelor, precum și prin estetica feminină. Materialele sunt naturale: în, vâscoză, bumbac, iar piesele vedetă sunt rochiile midi în culori luminoase.

Foto: PR 

Related Posts

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…

Noile colecții de bijuterii și ceasuri ale verii sunt acum în magazinele Splend’or

Splend’or prezintă „Manifest pentru strălucire”, eveniment în cadrul căruia au fost lansate noile colecții de bijuterii și ceasuri…