Andreea Leta ∙ August 27, 2023 ∙ 6 min read

Alexandra Sandu, creative director și owner Maam with love, ne-a povestit cum a început proiectul ei de suflet, de care te așteptăm să te îndrăgostești și tu la Alist Designers boutique, în spațiul din București Mall Vitan. Află ce o inspiră să creeze și cum a ajuns să compună colecțiile cu o estetică aparte.

Cum a început povestea Maam? Am citit povestea despre caietul de schițe din copilărie, este vreo piesă pe care ai adus-o la viață dintre acele desene?  

„Maam” este cuvântul pe care-l aud cel mai des prin casă, așa mă strigă și mă alintă copiii.  Logo-ul este conceput de Alexia, fiica mea de 18 ani și reprezintă cele 4 inițiale ale membrilor familiei: Mircea – fiul meu de 9 ani, Alexia- fiica mea, Alexandra – eu, Mircea -soțul meu. Așa s-a născut Maam with love, un nume ce reprezintă dragostea mea pentru familie, combinata cu cea pentru design.

Am decis să-mi urmez visul de a deveni designer vestimentar după ce a apărut pe lume Mircea, cel de-al doilea copil.  Acela a fost momentul decisiv. Am început să pun bazele, să investesc în primul în rând cursuri și să-mi educ pasiunea, timp de aproape opt ani fiind în permanentă în aceste proces de învățare și perfecționare continuă, iar din septembrie 2021 sunt și doctorand în Arte Vizuale în cadrul Unarte.

Povestea brandului  Maam With Love are legătură cu povestea mea de viață, pornind de la pasiunea pentru frumos și pentru haine încă de când eram mică și până la momentul în care am decis să pun în practică această pasiune. Astfel, printr-un stil minimalist, cu multă dragoste, am început să creez piesele Maam, care sunt ușor de purtat și în multe moduri, care subliniază silueta prin tăieturi adânci și/sau open backs ( Maam’s touch) sau prin croieli oversized ,care lasă feminitatea să se ghicească subtil, indiferent de formă corpului sau de cele câteva kilograme în plus rămase după nașteri.

Schițele mele din caietul din copilărie conțineau în mare parte rochii și da, rochia este piesă mea de baza și favorită. 

Care a fost cea mai mare provocare de până acum?

Cea mai mare provocare este să supraviețuiești în acest domeniu, fiind necesară combinarea artei cu antreprenoriatul, ambele fiind pline de provocări și lecții continue, însă, partea interesantă abia acum apare, deoarece direcția către care îndrept Maam este aceea de a fi un brand sustenabil, unde sunt  create produse de calitate care pot fi purtate mai multe sezoane, care pot fi reinterpretate ușor și în mai multe moduri, folosirea de materiale din fibre naturale sau reciclate.

În direcția acesta am un nou proiect de a ajută clientele Maam să dăm o nouă viață obiectelor vestimentare (brandul Maam sau nu), mai vechi sau care și-au pierdut “strălucirea” sau poate pentru care clienta și-a piedut interesul. Tăiem, adăugăm, coasem, descoasem…

Îți dau un exemplu, am luat toate costumele soțului meu și le-am modificat: sacourilor le-am făcut tăieturile adânci pe partea din spate, și chiar niște pense pentru a sublinia talia, le-am schimbat nasturii, am adăugat mesaje motivaționale pe căptușeală, și astfel, dintr-un sacou uitat în dulapul soțului meu de ani de zile, acum am o piesă unică, așa cum îmi place, special modificată pentru mine, care mă ajută să-mi exprim personalitatea și feminitatea.

Care sunt caracteristicile pieselor Maam și cui se adresează?

Maam este despre femeiacare a decis că e momentul să facă ce-i place.  Maam este depre femeia  care vrea să fie diferită  fără a strigă acest lucru. Este despre femeia rafinată în mediul urban, în mediul modern. Maam este creat pentru femei care vor să-și redescopere puterea feminină, frumusețea, despre femei  împuternicite de contrastul dintre forță lor și senzualitate, feminitate, romantism, femei care găsesc puterea de a transformă imaginația în realitate, femei care-și urmează drumul cu optimism.

Clienta Maam este sau nu mamă, dar cu siguranță este o femeie ocupată și care vrea să rămână femeie în toate ipostazele vieții, iar cu ajutorul pieselor Maam, care sunt ușor de purtat, își exprimă personalitatea și feminitatea în orice moment al zilei. 

Cum simți că se raportează clientele din România în 2023 la piesele cu un design diferit față de tendințele mass-market?

Sunt curioase și dorince să iasă din tipare și să încerce ceva nou.  Caută piese care să le pună în valoare personalitatea în mod unic, și cred cu tărie că acesta este unul dintre obiectivele brandului Maam.

Ce poți să îmi spui despre piesele pe care le-ai adus la Alist Designers boutique?

Am făcut o selecție specială pentru Alist Designers Boutique (cu ocazia aceasta îmi exprim încântarea de a fi selecționată pentru a expune la Alist Designers Boutique).

Piese reprezentative pentru Maam (sacoul Una cu spatele gol, jacheta Crissa cu imprimeu colorat, rochia Valelie…), piese din colecția capsulă în colaborare cu Filip Octavian, grafic designer și cafeneaua Boiler prezentată la RDW și câteva piese din colecția SS24, pe care le voi expune în cadrul Săptămânii Modei de la Milano în septembrie.

Foto: PR

Related Posts

50 de piese Balmain au fost furate chiar înainte de prezentarea de la Paris 

Astăzi începe Săptămâna Modei de la Paris, într-o notă îngrijorătoare pentru celebra casă Balmain. Acum câteva zile, directorul…

Un stil de viață activ cu 4F și atleta Alina Rotaru

Cea mai recentă colecție 4F a fost lansată de curând și este dedicată atletismului. Pentru că ne-am dorit…

Alist Designers boutique: KAN, brandul românesc a cărui poveste a traversat continente

KAN este unul dintre numele pe care ne mândrim să le avem la Alist Designers boutique. Dacă nu…

Secondhand September: Calculează cât de sustenabil este stilul tău

Remix a lansat o provocare distractivă și foarte importantă pentru cauza sustenabilității. Este vorba despre un quiz pe…

Vedete prezente la Săptămâna Modei de la Milano

Săptămâna Modei de la Milano este în plină desfășurare și, până pe 25 septembrie, avem ocazia să urmărim…

C&A:Cașmirul revine în tendințe

C&A te surprinde toamna aceasta cu o nouă colecție al cărei superstar este cașmirul. Unul dintre cele mai…

Ovidiu Buta: „Moda nu este alchimie și, cu toate acestea, îți poate transforma viața”

Vede colecții de modă și stă de vorbă cu designerii de zeci de ani deja. Este autorul unora…

Cinci ținute casual sofisticate inspirate de invitații de la petrecerea Alist

Se spune că toamna se numără bobocii, dar noi am reinterpretat această zicală și am făcut o selecție…

Pamela Anderson poartă un brand românesc

Pamela Anderson apare pe coperta unei publicații de fashion îmbrăcată într-o piesă care aparține unui brand românesc –…

Sienna Miller, apariție de impact, cu sarcina la vedere, la Vogue World Show

Vedetele și-au dat întâlnire pe covorul roșu la evenimentul fashion al toamnei- Vogue World Show, care se vrea…