Andreea Leta ∙ December 21, 2023 ∙ 6 min read

În bine-cunoscutul spațiu Alist Designers boutique de la parterul București Mall Vitan, te așteaptă luna aceasta o selecție de creatori români spectaculoasă. Astăzi aflăm povestea brandului de bijuterii Loor, chiar de la Irina Caleșu, fondator și creative director, care ne dă și câteva sfaturi despre cum să păstrăm intactă starea pieselor noastre, cât mai mult timp.

Irina Caleșu

Cum a luat naștere povestea Loor și cum ai conturat stilul delicatelor bijuterii?

Povestea Loor a luat naștere în urmă cu doi ani, când, fiind deja înconjurată de bijuterii încă din 2010 în atelierul Gravează Povestea Ta, am dorit să extind ideea de bijuterii care spun povești și în sectorul fashion, pe care nu îl explorasem până atunci. Și astfel s-a născut Loor Jewlery, un brand conturat special pentru femeia puternică care îndrăznește să-și spună povestea prin stil, care îndrăznește să inspire și să fie o muza pentru cei din jur, fie că poartă jeans & snickers sau un outfit spectaculos. La Loor Jewlery  considerăm că bijuteriile alese sunt acel ceva care se transpune în amprenta personală a acelui stilul unic, numai al tău. Conceptul bijuteriilor din portofoliul Loor l-am conturat cu ajutorul  arhitecților noștri de imagine, alături de care concepem bijuterii versatile, menite să rămână actuale în față trendurilor mereu în schimbare.

Și pentru că avem încredere că bijuteria Loor va rămâne un must have în cutiile de bijuterii ale iubitoarelor de frumos mulți ani de acum încolo, toate produsele noastre sunt însoțite de un certificat de Întreținere pe Viață,  echipa noastră de bijutieri fiind pregătită să restaureze condiția inițială a fiecărei bijuterii.

Alist Designers boutique: Loor, brandul de bijuterii dedicat femeii moderne

Ai vreo poveste frumoasă legată de o bijuterie anume, care îți aduce zâmbetul pe buze de câte ori o porți?

Încă din adolescență mi-am dorit un piercing în ureche, însă nu mi-am făcut curaj niciodată să îl fac și am rămas așa, parcă cu o dorința neîmplinită. Asta până când am introdus în portofoliul Loor colecția Ear Cuffs, pe care o ador și care mi-a satisfăcut nevoia de acel extra touch de accesorizare al urechii, însă fără durere.

Acum, cerceii de cartilaj sunt preferațîi mei, îi port zilnic, fac mix & match cu ei în funcție de outfit și îmi aduc zâmbetul pe buze deoarece mă fac să mă simt încrezătoare și  puternică.

Care sunt caracteristicile bijuteriei perfecte din punctul tău de vedere? Care sunt criteriile de care ar trebui să ținem cont atunci când cumpărăm o piesă?

Calitatea materialelor folosite, design-ul ireproșabil și versatilitatea mi se par caracteristici esențiale atunci când alegem să investim într-o bijuterie. 

Un alt aspect  foarte important atunci când alegem o bjuterie este compatibilitatea nuanței pielii noastre cu finisajul bijuteriei. De cele mai multe ori, finisajul auriu, din aur sau argint placat cu aur, flatează persoanele cu o tonalitate a pielii mai deschisă, pe când bijuteriile argintii pun în evidență persoanele cu tenul măsliniu. Mai sunt și bijuteriile formate exclusiv din pietre, cu zirconii, care flateza pur și simplu pe oricine, spre încântarea tuturor.

Alist Designers boutique: Loor, brandul de bijuterii dedicat femeii moderne

Ne poți da câteva sfaturi despre cum să întreținem bijuteriile din aur și argint? La ce ar trebui să fim atente, pentru a le putea păstra cât mai mult timp?

Un detaliu important pe care am observat că majoritatea pesoanelor nu îl iau în calcul este depozitarea  bijuteriilor din argint în același loc cu alte bijuterii de tip gablonț, din metale neprețioase. Argintul este un metal sensibil la oxidare și trebuie tratat cu grijă, depozitarea lui se va face în mod ideal închis cât mai ermetic într-o punguță și ferit de lumina.

Un alt promotor al oxidarii argintului este pulverizarea parfumului direct pe piesă, alcool-ul contribuind la îndepărtarea stratului de antitarnish protector de pe suprafață bijuteriei.O soluție permanentă, care previne inegrirea argintului este placarea acestuia cu Rodiu, un metal prețios cu o duritate mult mai mare care se menține impecabil în timp.

De curând, la Loor Jewlery, serviciul de rodinare este disponibil și poate fi adăugat oricărui produs din portofoliul nostru.

Aurul este un metal mult mai puțin pretențios și se menține minunat în timp. Dacă totuși bijuteria își pierde din strălucire după o perioadă de purtare, un serviciu profesional de polish îi poate restaura strălucirea inițială.

Alist Designers boutique: Loor, brandul de bijuterii dedicat femeii moderne

Ce ne poți spune despre piesele/colecția pe care le găsim/o găsim la Alist Designers boutique până la finalul acestei luni?

Avem o selecție vastă de opțiuni din Argint 925 și Aur de 14K în corner-ul Loor jewlery din cadrul Alist Designers Boutique, produsele au fost selectate cu grijă de echipa noastră astfel încât să acoperim toate necesitățile sezonului: cadouri cu tematică de Crăciun pentru cei dragi, accesorii de zi cu zi de styling personal, cum ar fi colecția de ear cuffs, creole de diverse dimensiuni, coliere minimaliste din spinell sau perluțe, sau inele de tip tennis, cât și bijuterii spectaculoase perfecte pentru cină de Crăciun sau pentru cumpăna dintre ani.

Suntem onorați că facem parte din acest proiect și va așteptăm în număr cât mai mare la insula Loor Jewlery că să celebrăm împreună iubirea pentru bijuterii care inspiră.

Foto: PR

Related Posts

Ținutele monocromatice, preferatele vedetelor internaționale

Devenit un trend odată cu estetica minimalistă, lookul monocromatic este un adevărat statement, care s-a îndepărtat de liniile…

Star Style: Dakota Johnson, la granița dintre Old Hollywood și neo-Glam

Cu toate că a fost dintotdeauna în lumina reflectoarelor, numele ei a devenit cu adevărat sonor în urma…

The cowboy trend și piesele-cheie ale unui astfel de look 

O nouă tendință pare a luat cu asalt garderobele celebrităților internaționale. După ce Pharrell Williams a dat tonul…

Get the Look: Selena Gomez într-un outfit masculin cu un twist romantic 

Luna iubirii vine cu o mulțime de evenimente sau întâlniri tematice, pentru care nu e musai să porți…

MURMUR, brandul preferat al vedetelor de la Hollywood, lansează prima linie de lenjerie intimă

După mai bine de un deceniu de când aduce în prim-plan siluetele feminine prin colecții prêt-à-porter, MURMUR, renumitul…

Single and fabulous: Petrece Valentine’s Day ca în filme! 

Dacă ai citit acest titlu și ți-a venit în minte vocea Samanthei Jones din Sex and the City,…

Cinci idei de cadouri stylish pentru Valentine’s Day 

Mai sunt doar două zile până la sărbătoarea internațională a dragostei, pe care sprăm că o petreci cu…

Outfits of the week: Tendințele abordate de celebrități în această perioadă

După o serie de evenimente speciale, cum ar fi cele mai recente premiere de film și Premiile Grammy,…

Prințesa Diana, încă un ajutor în educația tinerilor

Interesul pentru viața Prințesei Diana nu a scăzut în timp. Mai mult, chiar și obiectele care nu i-au…

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style, o evoluție a clasicului, o explozie de creativitate…