Andreea Leta ∙ April 22, 2022 ∙ 5 min read

Dacă nu ai apucat încă să iei un cadou pentru o ființă specială din viața ta, la Alist Designers boutique, alături de noi este brandul LeLeMadeThis. Aflăm astăzi povestea din spatele delicatelor bijuterii din porțelan, chiar de la fondatoarea brandului, Irina Constantin: 

Cum a început povestea brandului tău? De ce bijuterii din porțelan?

LeLe a apărut în anul 2020, dupa ce, în 2019 m-am întâlnit cu acest material minunat – porțelanul. A fost dragoste la prima vedere.

Initial, totul a început ca o joaca, prin care eu îmi făceam o pereche de cercei. 

Materialul din care modelăm, nu avea nicio legătură cu porțelanul, în afară de culoarea albă. Era un lut cu uscare la rece, pe care îl luasem dintr-un hobby shop. Mi-am imaginat atunci, că am făcut o mare descoperire..M-am desumflat rapid, când mi-am dat seama că nu reusam deloc să obțin luciul pe care mi-l doream. Am colindat prin toate magazinele de bricolaj , de unde mi-am luat toate tipurile posibile și imposibile de lac. Toate, ba miroseau urat, ba ingalbeneau lutul, și niciunul nu era suficient de lucios…La scurt timp, am înțeles că mă aflam pe un drum greșit când am văzut niște filme pe youtube, din atelierul unei ceramiste.Așa am aflat, în sfârșit, secretul din spatele bijuteriilor la care visam – era porțelanul. 

Am înțeles că este o tehnică diferită, complexă, de durata, dar care, în sfârșit, dădea rezultatele la care visam. 

Totul se întâmpla într-o perioadă în care îmi depuneam , fără tragere de inimă, CV ul la diferite agenții de publicitate. Când am auzit, de la un prieten, despre  un curs de ceramică, care se desfășura în București , mi-am propus să îl fac. După aceea, totul s-a schimbat. Mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau să fac.

Care sunt sursele de inspirație pe care te bazezi de obicei? 

Totul poate fi considerat sursă de inspirație – o melodie , un film, o imagine, o amintire, un cuvant și, bineînțeles , natura din jurul meu.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

Este o țipă cool, inteligență și educată ,cu un gust estetic deosebit, căreia îi place să fie admirată. Acum am descris clientă mea actuală, dacă adaug și colecționară putred de bogată, acum este clientă ideală :)) Aici aș vrea să fac o mică precizare – nu este nevoie să fii putred de bogată, să îți cumperi bijuterii din porțelan, însă, spre deosebire de unele bijuterii handmade, cele din porțelan au un preț mai ridicat. Acest lucru, după ce ajungi să cunoști întreg procesul de creație din spatele unei bijuterii unice, va fi ușor de înțeles. Eu am o secțiune în shopul online www.lelemadethis.com unde, povestesc despre asta – se numește „From clay to yay” și vă aștept să descoperiți secretele din spatele bijuteriilor mele. 

Cum vezi tu schimbările în fashion sau în lumea artei în acest moment și care este experiența ta personală sau ca brand din ultimii doi ani? Ai fost sau ești inspirată de evenimentele din prezent?

Oamenii au nevoie de artă în viață lor indiferent de vremurile pe care le trăiesc. Arta înflorește în perioadele mai grele, pentru că oamenii își găsesc echilibrul în ea. E un refugiu pentru artist și un calmant pentru consumatorul de artă. În toate manifestările ei. 

Pentru mine, ca brand, nu am cu ce să compar acești ultimi doi ani, pentru că am apărut odată cu pandemia – sună ciudat, sper să fiu văzută că un antidot, nu ca un virus :)) Am observat însă, mici schimbări în cursul acestor doi ani – mai ales în perioada de lockdown – în care clientele mele s-au orientat mai mult către vasele ceramice ( fac și de-astea, nu doar bijuterii – le puteți vedea în postările mele de pe contul de Instagram LeLe ( Irina Constantin) ) – era , cu siguranță, mai natural să bei o cafea dintr-o cană drăguță, decât să te plimbi cu cercei din porțelan și pijamale 😀

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

Încep prin a mulțumi încă o dată, și de fiecare dată când voi avea ocazia, Andreei Esca și echipei Alist, cât și celor de la Vitan Mall, pentru ocazia această minunată de a mă afla în luna aprilie acolo și acum aici. 

Revenind la bijuteriile mele, am adus piesele din cea mai recentă colecție, despre care nu pot spune eu prea multe, aștept să văd ce spun ceilalți. Eu, ca de obicei, iubesc fiecare obiect și sper ca fiecare să își găsească  omul potrivit. Ce pot spune însă, este că sunt obiecte unicat, cercei și inele – lucrate manual, din porțelan alb, cu accente din aur și platină. Sper să mergeți să le vedeți și probati.

Mulțumesc,

LeLe 

Foto:PR

Related Posts

Hot celebrity trend – Feeling all Light Blue!

Dacă în sezonul trecut retina noastră a fost desfătată (sau atacată în cazul unora) cu cea mai puternică…

Get the Look – Hailey Bieber, într-un look a la Michael Jackson

Sătpămâna aceasta ne inspirăm din imaginea unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, cu un look…

Anne Hathaway transformă rochia mini într-un statement al momentului

Unele piese vestimentare sunt menite să dăinuie dincolo de tendințe, iar când o figură emblematică precum frumoasa actirță…

Sabato de Sarno este noul director de creație Gucci

Grupul Kering și oficialii Gucci anunță că poziția lui Alessandro Michele a fost, în sfârșit ocupată. Sabato de…

Schiaparelli Haute Couture: Colecția inspirată de universul lui Dante

Prezentările Haute Couture stârnesc întotdeauna curiozitate, admirație și uimire. Vorbim, în primul rând, despre adevărata artă a meșteșugului…

Luna modei internaționale: Emily Ratajkowski, mireasă în indigo pentru Versace

Luna modei este în plină desfășurare, iar stilul este la cote înalte în toate capitalele fashion ale Europei….

Vedete prezente la defilarea Chanel primăvară/vară 2023 de la Paris

Una dintre cele mai spectaculoase perioade ale anului în ceea ce privește moda se derulează zilele acestea la…

Maison Valentino a lansat cartea haute-couture intitulată Rosso, prin care celebrează culoarea-emblemă a casei

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a…

Liniile masculine din nou în topul preferințelor doamnelor 

Cu toate că istoria modernă adoră să o asocieze pe Chanel cu asocierea dintre garderoba feminină și cea…

Vedetele domină prezentările de la Paris Fashion Week, ediția dedicată bărbaților

Paris Fashion Week 2023, ediția dedicată bărbaților este în plină desfășurare, iar mai multe vedete au fost convocate…