Andreea Leta ∙ April 22, 2022 ∙ 5 min read

Dacă nu ai apucat încă să iei un cadou pentru o ființă specială din viața ta, la Alist Designers boutique, alături de noi este brandul LeLeMadeThis. Aflăm astăzi povestea din spatele delicatelor bijuterii din porțelan, chiar de la fondatoarea brandului, Irina Constantin: 

Cum a început povestea brandului tău? De ce bijuterii din porțelan?

LeLe a apărut în anul 2020, dupa ce, în 2019 m-am întâlnit cu acest material minunat – porțelanul. A fost dragoste la prima vedere.

Initial, totul a început ca o joaca, prin care eu îmi făceam o pereche de cercei. 

Materialul din care modelăm, nu avea nicio legătură cu porțelanul, în afară de culoarea albă. Era un lut cu uscare la rece, pe care îl luasem dintr-un hobby shop. Mi-am imaginat atunci, că am făcut o mare descoperire..M-am desumflat rapid, când mi-am dat seama că nu reusam deloc să obțin luciul pe care mi-l doream. Am colindat prin toate magazinele de bricolaj , de unde mi-am luat toate tipurile posibile și imposibile de lac. Toate, ba miroseau urat, ba ingalbeneau lutul, și niciunul nu era suficient de lucios…La scurt timp, am înțeles că mă aflam pe un drum greșit când am văzut niște filme pe youtube, din atelierul unei ceramiste.Așa am aflat, în sfârșit, secretul din spatele bijuteriilor la care visam – era porțelanul. 

Am înțeles că este o tehnică diferită, complexă, de durata, dar care, în sfârșit, dădea rezultatele la care visam. 

Totul se întâmpla într-o perioadă în care îmi depuneam , fără tragere de inimă, CV ul la diferite agenții de publicitate. Când am auzit, de la un prieten, despre  un curs de ceramică, care se desfășura în București , mi-am propus să îl fac. După aceea, totul s-a schimbat. Mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau să fac.

Care sunt sursele de inspirație pe care te bazezi de obicei? 

Totul poate fi considerat sursă de inspirație – o melodie , un film, o imagine, o amintire, un cuvant și, bineînțeles , natura din jurul meu.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

Este o țipă cool, inteligență și educată ,cu un gust estetic deosebit, căreia îi place să fie admirată. Acum am descris clientă mea actuală, dacă adaug și colecționară putred de bogată, acum este clientă ideală :)) Aici aș vrea să fac o mică precizare – nu este nevoie să fii putred de bogată, să îți cumperi bijuterii din porțelan, însă, spre deosebire de unele bijuterii handmade, cele din porțelan au un preț mai ridicat. Acest lucru, după ce ajungi să cunoști întreg procesul de creație din spatele unei bijuterii unice, va fi ușor de înțeles. Eu am o secțiune în shopul online www.lelemadethis.com unde, povestesc despre asta – se numește „From clay to yay” și vă aștept să descoperiți secretele din spatele bijuteriilor mele. 

Cum vezi tu schimbările în fashion sau în lumea artei în acest moment și care este experiența ta personală sau ca brand din ultimii doi ani? Ai fost sau ești inspirată de evenimentele din prezent?

Oamenii au nevoie de artă în viață lor indiferent de vremurile pe care le trăiesc. Arta înflorește în perioadele mai grele, pentru că oamenii își găsesc echilibrul în ea. E un refugiu pentru artist și un calmant pentru consumatorul de artă. În toate manifestările ei. 

Pentru mine, ca brand, nu am cu ce să compar acești ultimi doi ani, pentru că am apărut odată cu pandemia – sună ciudat, sper să fiu văzută că un antidot, nu ca un virus :)) Am observat însă, mici schimbări în cursul acestor doi ani – mai ales în perioada de lockdown – în care clientele mele s-au orientat mai mult către vasele ceramice ( fac și de-astea, nu doar bijuterii – le puteți vedea în postările mele de pe contul de Instagram LeLe ( Irina Constantin) ) – era , cu siguranță, mai natural să bei o cafea dintr-o cană drăguță, decât să te plimbi cu cercei din porțelan și pijamale 😀

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

Încep prin a mulțumi încă o dată, și de fiecare dată când voi avea ocazia, Andreei Esca și echipei Alist, cât și celor de la Vitan Mall, pentru ocazia această minunată de a mă afla în luna aprilie acolo și acum aici. 

Revenind la bijuteriile mele, am adus piesele din cea mai recentă colecție, despre care nu pot spune eu prea multe, aștept să văd ce spun ceilalți. Eu, ca de obicei, iubesc fiecare obiect și sper ca fiecare să își găsească  omul potrivit. Ce pot spune însă, este că sunt obiecte unicat, cercei și inele – lucrate manual, din porțelan alb, cu accente din aur și platină. Sper să mergeți să le vedeți și probati.

Mulțumesc,

LeLe 

Foto:PR

Related Posts

Piesa din anii ’90 care a revenit cu succes în tendințele acestei veri. Vezi despre ce este vorba

Fusta lungă este una dintre piesele care au revenit cu succes din decadele trecute. Dacă pe lista nostalgică…

Color Trends: Cele cinci nuanțe pe care să le incluzi în ținutele tale vara aceasta

Unul dintre momentele noastre preferate este acela în care descoperim noile tendințe pentru fiecare sezon, prin intermediul marilor…

Alist Designers boutique: Eli Lăslean, designerul care și-a dedicat cariera muzelor sale 

ELLIS, brandul semnat de Eli Lăslean, este alături de noi la Alist Designers boutique, până la finalul lunii…

UAD Fashion 2024: Iată cum a fost la gala absolvenților și care au fost colecțiile noastre favorite de la Cluj

UAD Fashion este unul dintre evenimentele noastre preferate din calendarul industriei modei autohtone, la care am participat cu…

Feeric Fashion Week a 16-a ediție: spectacol pe aeroport și pe circuitul de karting

Astăzi începe cea de-a 16-a ediție Feeric Fashion Week, festivalul de modă de la Sibiu care oferă o…

Alist Designers boutique: Magic Charms, povestea brandului de bijuterii dedicat frumosului

Maria Georgescu, fondator și creative director Magic Charms, ne spune astăzi povestea brandului de bijuterii pe care îl…

Festival must-haves pe care trebuie să le ai în garderoba pentru Electric Castle   

De la pantaloni scurți la veste, de la curele din eșarfă la paiete, în ultimii ani, stilul de…

Converse aduce magia urbană la Electric Castle 2024!

Converse și Electric Castle împărtășesc pasiunea pentru autenticitate și inovație. Suntem încântați să facem parte din această aventură…

Get the Look: Ținuta purtată de Keira Knightley, recompusă cu piese de la designeri români

Suntem permanent conectați la cele mai recente apariții ale celebrităților internaționale, iar pentru azi am găsit o muză…

De ce ținutele „All White” sunt perfecte pentru perioadele caniculare 

Să porți alb vara nu mai este doar o chestiune de stil sau de mood, cum ai găsit…