Andreea Leta ∙ April 22, 2022 ∙ 5 min read

Dacă nu ai apucat încă să iei un cadou pentru o ființă specială din viața ta, la Alist Designers boutique, alături de noi este brandul LeLeMadeThis. Aflăm astăzi povestea din spatele delicatelor bijuterii din porțelan, chiar de la fondatoarea brandului, Irina Constantin: 

Cum a început povestea brandului tău? De ce bijuterii din porțelan?

LeLe a apărut în anul 2020, dupa ce, în 2019 m-am întâlnit cu acest material minunat – porțelanul. A fost dragoste la prima vedere.

Initial, totul a început ca o joaca, prin care eu îmi făceam o pereche de cercei. 

Materialul din care modelăm, nu avea nicio legătură cu porțelanul, în afară de culoarea albă. Era un lut cu uscare la rece, pe care îl luasem dintr-un hobby shop. Mi-am imaginat atunci, că am făcut o mare descoperire..M-am desumflat rapid, când mi-am dat seama că nu reusam deloc să obțin luciul pe care mi-l doream. Am colindat prin toate magazinele de bricolaj , de unde mi-am luat toate tipurile posibile și imposibile de lac. Toate, ba miroseau urat, ba ingalbeneau lutul, și niciunul nu era suficient de lucios…La scurt timp, am înțeles că mă aflam pe un drum greșit când am văzut niște filme pe youtube, din atelierul unei ceramiste.Așa am aflat, în sfârșit, secretul din spatele bijuteriilor la care visam – era porțelanul. 

Am înțeles că este o tehnică diferită, complexă, de durata, dar care, în sfârșit, dădea rezultatele la care visam. 

Totul se întâmpla într-o perioadă în care îmi depuneam , fără tragere de inimă, CV ul la diferite agenții de publicitate. Când am auzit, de la un prieten, despre  un curs de ceramică, care se desfășura în București , mi-am propus să îl fac. După aceea, totul s-a schimbat. Mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau să fac.

Care sunt sursele de inspirație pe care te bazezi de obicei? 

Totul poate fi considerat sursă de inspirație – o melodie , un film, o imagine, o amintire, un cuvant și, bineînțeles , natura din jurul meu.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

Este o țipă cool, inteligență și educată ,cu un gust estetic deosebit, căreia îi place să fie admirată. Acum am descris clientă mea actuală, dacă adaug și colecționară putred de bogată, acum este clientă ideală :)) Aici aș vrea să fac o mică precizare – nu este nevoie să fii putred de bogată, să îți cumperi bijuterii din porțelan, însă, spre deosebire de unele bijuterii handmade, cele din porțelan au un preț mai ridicat. Acest lucru, după ce ajungi să cunoști întreg procesul de creație din spatele unei bijuterii unice, va fi ușor de înțeles. Eu am o secțiune în shopul online www.lelemadethis.com unde, povestesc despre asta – se numește „From clay to yay” și vă aștept să descoperiți secretele din spatele bijuteriilor mele. 

Cum vezi tu schimbările în fashion sau în lumea artei în acest moment și care este experiența ta personală sau ca brand din ultimii doi ani? Ai fost sau ești inspirată de evenimentele din prezent?

Oamenii au nevoie de artă în viață lor indiferent de vremurile pe care le trăiesc. Arta înflorește în perioadele mai grele, pentru că oamenii își găsesc echilibrul în ea. E un refugiu pentru artist și un calmant pentru consumatorul de artă. În toate manifestările ei. 

Pentru mine, ca brand, nu am cu ce să compar acești ultimi doi ani, pentru că am apărut odată cu pandemia – sună ciudat, sper să fiu văzută că un antidot, nu ca un virus :)) Am observat însă, mici schimbări în cursul acestor doi ani – mai ales în perioada de lockdown – în care clientele mele s-au orientat mai mult către vasele ceramice ( fac și de-astea, nu doar bijuterii – le puteți vedea în postările mele de pe contul de Instagram LeLe ( Irina Constantin) ) – era , cu siguranță, mai natural să bei o cafea dintr-o cană drăguță, decât să te plimbi cu cercei din porțelan și pijamale 😀

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

Încep prin a mulțumi încă o dată, și de fiecare dată când voi avea ocazia, Andreei Esca și echipei Alist, cât și celor de la Vitan Mall, pentru ocazia această minunată de a mă afla în luna aprilie acolo și acum aici. 

Revenind la bijuteriile mele, am adus piesele din cea mai recentă colecție, despre care nu pot spune eu prea multe, aștept să văd ce spun ceilalți. Eu, ca de obicei, iubesc fiecare obiect și sper ca fiecare să își găsească  omul potrivit. Ce pot spune însă, este că sunt obiecte unicat, cercei și inele – lucrate manual, din porțelan alb, cu accente din aur și platină. Sper să mergeți să le vedeți și probati.

Mulțumesc,

LeLe 

Foto:PR

Related Posts

Ovidiu Buta: „Moda nu este alchimie și, cu toate acestea, îți poate transforma viața”

Vede colecții de modă și stă de vorbă cu designerii de zeci de ani deja. Este autorul unora…

Cinci ținute casual sofisticate inspirate de invitații de la petrecerea Alist

Se spune că toamna se numără bobocii, dar noi am reinterpretat această zicală și am făcut o selecție…

Ritualul înfrumusețării la bordul unui vas de croazieră

O vacanță la bordul unui vas de croazieră este o ocazie unică de a vizita mai multe orașe…

Pamela Anderson poartă un brand românesc

Pamela Anderson apare pe coperta unei publicații de fashion îmbrăcată într-o piesă care aparține unui brand românesc –…

Cum a fost la petrecerea A List Magazine- Lansarea ediției de toamnă – No 28 (VIDEO)

Lansarea numărului 28 al revistei distribuite gratuit A List Magazine a avut loc într-o zi de toamnă ca…

Sienna Miller, apariție de impact, cu sarcina la vedere, la Vogue World Show

Vedetele și-au dat întâlnire pe covorul roșu la evenimentul fashion al toamnei- Vogue World Show, care se vrea…

LEVI’S® PUNE STILUL PERSONAL PE PRIMUL LOC!

Dacă trendul nostalgiei te-a cucerit și crezi că ai trecut prin toate etapele până acum, pregătește-te pentru încă…

Unde găsiți revista A List Magazine nr. 28, toamnă 2023?

NU UITAȚI: revista A List Magazine este gratuită și o puteți lua din zecile de locuri simpatice (de…

MTV VMAs 2023: Tendințele preferate ale vedetelor pentru lookurile de gală

Marți seară a avut loc decernarea premiilor MTV VMAs 2023, unde vedetele internaționale și-au făcut rând pe rând…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine – ediția de toamnă 2023. Partea a III-a

Zilele însorite de toamnă sunt și mai simpatice atunci când le începi în compania prietenilor, a partenerilor și…