A List Magazine ∙ April 22, 2022 ∙ 3 min read

Preparatele culinare pe bază de carne de miel sunt o tradiție respectată de majoritatea românilor în fiecare an, de sărbătorile de Paști. Fie că vorbim de drob, friptură sau ciorbă de miel, consumul acestui tip de carne ar trebui să fie limitat pentru a nu declanșa probleme de sănătate, nu doar de ordin digestiv.

Nutriționistul Gianluca Mech spune ce cantitate de carne de miel și în ce combinații este recomandat să consumăm astfel încât să nu avem probleme de sănătate.

Câtă carne de miel putem să mâncăm la o masă?

„Dacă ne dorim ca mielul să se regăsească pe masa de Paște, îl putem pregăti și consuma, dar sub nicio formă să ne bazăm planul alimentar din aceste zile doar pe baza acestui tip de preparate. Trebuie să avem grijă la cantitățile pe care le consumăm. Spre exemplu, la masa de prânz, recomand o porție de maximum 100 de grame de carne de miel preparată la cuptor, cu cât mai puțin ulei. Carnea nu trebuie să fie arsă, deoarece asta crește riscul de apariție a unor boli nedorite”, declară nutriționistul.

În ce combinații putem mânca carnea de miel?

„Este recomandat să consumăm carnea de miel alături de legume, fie că vorbim despre o salată ori legume preparate pe grătar sau la cuptor. De exemplu, putem alege o porție de morcovi, conopidă, dovlecei sau vinete la cuptor. De asemenea, am putea alege o salată verde sau una de vară, răcoroasă și aromată grație legumelor pe care alegem să le punem în ea. Dacă vrem să mâncăm carnea de miel cu cartofi, aceștia nu trebuie să fie prăjiți. Putem vorbi despre cartofi natur sau cartofi la cuptor, în cantități moderate”, mai spune specialistul.

Mâncăm miel alături de pâine? 

„Este bine să ținem cont că masa de Paște este oricum compusă din alimente mai grele, în special dacă am ținut post în săptămânile anterioare. Dacă vreți să vă răsfățați papilele cu preparate tradiționale, renunțați pe cât posibil la pâine în această perioadă. Sau mâncați maximum o felie de pâine obținută din 100% făină de grâu integral. Aceasta conține fibre care ajută la o mai bună digestie”, adaugă nutriționistul.

Putem înlocui carnea de miel cu friptura de curcan

„O idee foarte bună atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă, ar fi să încercați să înlocuiți carnea roșie de miel cu carne albă. Spre exemplu, o friptură de curcan care este delicioasă și totodată mai sănătoasă decât cea de miel”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Related Posts

Istanbul – un rai al pasionaților de shopping

Cuprinsă de un sentiment nostalgic pentru că săptămâna trecută pe vremea aceasta singurele cuvinte ce îmi traversau mintea…

Kirstie Alley: ”25 de lucruri pe care nu le știați despre mine”

Vestea morții lui Kirstie Alley din cauza cancerului a îndurerat întreaga lume. Actrița se bucura de o popularitate…

TOP 5 CALITĂȚI ALE UNUI COMPLEX REZIDENȚIAL

Ansamblurile noi de locuințe câștigă din ce în ce mai mult teren în fața locuințelor vechi. Românii aflați…

Performance-uri inedite la Festivalul NOVA

Judith State și Radu Dumitriu, Alexandros Raptis și Andrei Cozlac, Bogdan Moroșanu (Rockabella), Felix Deufel și Nikhil Nagaraj…

Kate Middleton, în cea mai îndrăzneață ținută din acest an

Prințesa de Wales a furat din nou privirile la un eveniment monden. Kate a fost întruchiparea perfecțiunii la…

Actrița Kirstie Alley a murit la vârsta de 71 de ani

Actrița Kirstie Alley, cunoscută mai ales datorită seriei de filme Look Who’s Talking (Uite cine vorbește) a murit…

Povestea continuă cu un nou capitol în culori vibrante. Reinventează-ți atitudinea și ținutele cu noile IQOS Originals DUO & One

Luna decembrie este întotdeauna prilej de meditație asupra anului care se încheie. Tragem linie mental și luăm mai…

George Clooney și soția lui, Amal, apariții strălucitoare pe covorul roșu la Washington

George Clooney (61 de ani) și soția lui, Amal (44 de ani), au fost din nou cele mai…

Povestea lui Bambi, celebrul desen animat, va fi transformată într-un film horror

Desenele animate Bambi au fost lansate în 1942 de Disney și au fost adaptate după cartea scrisă în…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt planurile astrelor în perioada 5-11 decembrie. Berbec …