Andreea Leta ∙ December 2, 2020 ∙ 4 min read

Unul dintre brandurile de la Alist Designers boutique, din perioada noiembrie-decembrie, este La Vie En Doré, a căruit poveste începe de la Arta în Bijuterie. Roxana Mirea, fondatoarea brandului, ne-a spus mai multe într-un inteviu special:

Cum a luat naștere brandul tău? Care au fost pașii pentru prima colecție? 

 Conceptul La Vie En Doré a luat naștere din dorința de a învăța și totodată, de a aduce ceva nou pe piață, de a crea accesorii indispensabile, cu un impact puternic asupra oricărei ținute. Prin acest intermediu vrem să introducem auriul în viața femeilor și dorim ca cine ne poartă brandul să se simtă special. La Vie En Doré provine dintr-o frenezie pentru culoarea auriu, culoare ce sugerează perfecțiune, putere, iluminare, înțelepciune, calitate superioară și împlinire. Extrvaganta acestei culori reprezintă una dintre valorile brandului, alturi de diversitate, actualitate și calitate. 

 Arta în mișcare. De aici am pornit. Am incorporat arta meșteșugului românesc și priceperea artizanilor într-o manieră fresh, îmbinată cu calitatea suprioara a materialelor și a finisajelor. Am ajuns la arta în istorie și ne-am inspirat din mitologia greacă. Am creat La Vie En Doré, un brand de accesorii 100% românesc care se axează pe calitate, design și inovație. Apoi am lansat prima colecție ‘’POSEIODN’’, readusă în contemporan prin 4 elemente marine, definitorii: 

 Zeus: forța, dezlănțuire, regalitate, eleganță, demnitate, dominanță

King Crab: non-conformism, putere, hotărâre, dăinuire, mișcare

Lima: feminitate, armonie, Venus, natură, romantism, renaștere

Sushi: deliciu, calitate, exuberanță

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care te bazezi atunci când pregătești o colecție? 

 Am pornit de la ideea de ‘’Arta în Bijuterie’’, idee ce se va regăsi în toate colecțiile brandului. Prima colecție, intitulată POSEIDON, are ca sursă de inspirație mitologia greacă, interpretată prin intermediul elementelor marine. Dorim să adaptăm elemente din viața cotidiană într-o manieră fashion. 

  Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

 Creațiile noastre sunt adresate femeilor ce au curajul de a gândi diferit, femeilor ce îndrăznesc atât în viața cotidiană, în acțiunile lor, cât și în alegerile ținutelor care le reprezintă. În viziunea noastră, clientul ideal reprezintă o persoană puternică, o femeie ce are are curajul de a gândi liber, o femeie ce pune accentual pe detalii, pasionată de modă și de tot ceea ce înseamnă frumos. 

 

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările? 

 Cu siguranță că trecem prin schimbări radicale dat fiind faptul că ne aflăm într-o situație fără precedent care afectează în mod direct industria fashion, cu precădere în spațiile fizice. Situația actuală a afectat aproape fiecare aspect al vieții de zi cu zi, iar industria modei nu face excepție de la aceasta. Atât modul în care ne trăim viața cotidiană, cât și imbrăcămintea pe care o purtăm au suferit schimbări majore, însă considerăm că oamenii vor continua să fie fashion. Clienții cumpără mai puțin și mai responsabil. Având în vedere că ne petrecem timpul majoritar acasă, dorim să ne simțim confortabil, dar totodată să nu renunțăm la eleganță. În ceea ce privește experiența ca brand, vânzările au scăzut, lucru așteptat dat fiind faptul că produsele semnate LVED sunt accesorii masive, cu un impact vizual puternic ce sunt purtate de cele mai multe ori la evenimente, însă sperăm ca lucrurile să meargă într-o direcție bună. Lăsam să se instaleze liniștea în mentalitatea oamenilor, sănătatea fiind pe primul loc în acest moment. Este dificil să dăm un răspuns sigur într-o perioadă plină de incertitudini. 

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

Colecția prezentă în A List Designers Boutique intitulată “POSEIDON” este prima colecție semnată La Vie En Doré și conține 4 modele de cercei, ce se regăsesc și sub formă de broșa.  In funcție de preferințele clientului acestea sunt disponibile atât în varianta de auriu, cât și argintiu. Prin intermediul acestei colecții am dorit să realizăm produse ce au un impact puternic, ce completează și pun în valoare ținutele femeilor. Mai mult de atât, vrem ca cine poartă accesoriile semnate de noi să se simtă special. Dorim ca produsele ce aparțin brandului să transmită emoție, strălucire și extravaganță. 

Alături de noi în acest proiect prezentat de Mastercard, se află și partnerii de la București Mall Vitan. 

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…