Andreea Leta ∙ May 5, 2021 ∙ 4 min read

IHeart este unul dintre cele mai feminie branduri pe care le găsești în această perioadă la Alist Designers boutique. Alexandra Veron ne spune povestea din spatele colecțiilor sale.

Cum a început povestea brandului tău? Care au fost primii pași?

IHeart și-a început povestea în 2010, când am venit din Franța, under am născut și am studiat la Universitatea de Modă și Creație din Paris. După ce am lucrat în Paris în două agenții de presă, unde am ales ținute pentru reviste de renume, artiști, filme sau emisiuni tv, am decis să vin în România, unde am lansat brandul IHeart. La vremea aceea, IHeart era primul conceptstore de designeri români din București. În buticul chic de pe Bulevardul Dacia, mii de cliente au fost consiliate vestimentar, au descoperit tineri designeri români talentați și au ales accesorii, serii limitate și item-uri unicate la prețuri accesibile. După 10 ani în care business-ul a crescut organic și constant, am decis să creez IHeart by Alexandra Veron, un sub-brand care a însumat toate amintirile, texturile, sinapsele și trăirile mele colecționate de-a lungul anilor.

Alist Designers boutique: Interviu IHeart by Alexandra Veron

Cum îți găsești inspirația? Ai câteva surse constante de inspirație sau atunci când îți vine o idee o pui în aplicare?

Cu câțiva ani în urmă, aș fi venit aici cu o serie de inspirații și intertextualități care îmi măsoară și schițează colecțiile. Acum, însă, am ajuns la un soi de remăsurare și regândire. Da, încă mai sunt inspirată de călătoriile mele, de oamenii pe care îi iubesc, de filmele pe care le văd, muzica pe care o ascult, de prietenii care-mi sunt alături. Un designer cred că trăiește și se compune din tot ce miroase, atinge, trăiește, iubește, urăște. Deasupra tuturor layerelor, acum a venit pragmatismul. Așa că, în prezent, inspirația majoră este reprezentată de clientele mele. Căci experiența m-a învățat că de multe ori cream item-uri inedite pentru mine, piese care mă făceau să tresar de fiecare dată când le vedeam, însă ele nu se conectau la fel de bine cu emoțiile clientelor mele. Prin urmare, de-a lungul anilor, am învățat să-mi calibrez aceste inspirații și să le transpun în colecții care să ne placă tuturor: atât mie, creatorul, cât și clientelor, celor pentru care creez.

Nu este un compromis, ci o maturitate, eu așa o văd. Este fix ca într-o iubire sănătoasă: înveți să echilibrezi trăiri în funcție de cel de lângă tine, fără a simți vreodată că te pierzi pe tine. 

Alist Designers boutique: Interviu IHeart by Alexandra Veron

Dacă ar fi să construiești profilul clientei ideale, cum ai descrie personalitatea ei?

IHeart by Alexandra Veron explorează feminitatea în forma ei naturală, ajută la exprimarea emoțiilor. Hainele nu sunt nimic altceva decât continuări fizice a ceea ce suntem la interior. IHeart by Alexandra Veron este brandul care traduce stări, personalități și caractere. Indiferent de tendințe, moda asta face: îmbracă ceea ce suntem.

Cum ai traversat perioada de pandemie? Cum resimți acum efectele

Sincer, nu am avut foarte mult timp să resimt efectele. Asta pentru că fix în pandemie am decis să lansez sub-brandul IHeart by Alexandra Veron, prezent acum și în Alist Designers Boutique. Am avut noroc de prietene extraordinare, care m-au ajutat cu toată infrastructura și odată lansat, brandul s-a bucurat de un mare succes. Așadar, sunt un om norocos și recunoascător pentru asta: nu am simțit pandemia pentru că am avut foarte multe proiecte și colaborări care m-au ajutat să cresc și să fac față perioadei dificile.

Alist Designers boutique: Interviu IHeart by Alexandra Veron

Ce poți să îmi spui despre colecția/colecțiile pe care le-ai adus la Alist Designers boutique?

Rochii easy to wear, relaxate, care pot fi accesorizate de seară sau de zi. Trăim într-o societate bulversată și nisipoasă, în care incertitudinea ne-a deformat traiectoriile, așa că noi, designerii, trebuie să ne mulăm pe această continuă transformare a caracterelor și a vieții. Iar eu am tradus această transformare prin versatilitate. La Alist Deisgners Boutique, asta veți găsi! 

Alist Designers boutique: Interviu IHeart by Alexandra Veron

În luna mai, facem lucrurile să dureze la #AlistDesignersBoutique din București Mall Vitan, alături de Electrolux. Pentru că ne dorim ca poveștile cusute de designerii români să se bucure de o viață îndelungată și noi, la rândul nostru, de frumusețea și detaliile pieselor vestimentare unice, create de aceștia, ne vom lăsa inspirați de noile tehnologii ce se află la baza mașinilor de spălat din gama PerfectCare de la Electrolux pentru a învăța cum să acordăm hainelor îngrijirea potrivită. #MakeItlLast #FaLucrurileSaDureze

Alături de noi în acest proiect sunt partenerii de la București Mall Vitan și Electrolux.

Foto: PR

Related Posts

LOOR Jewelry: Un brand de bijuterii dedicate femeii creative

LOOR jewelry este acel brand pe care te poți baza în fiecare zi pentru inspirație și pentru a-ți exprima…

Cel mai frumos Crăciun e acum

Cine spune că nu îi place să primească de Crăciun cadouri sau Crăciunul, în general,– cu excepția lui…

Antreprenoriat la feminin, la prima ediție

A List Magazine a fost alături de Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și de Andra Pintican – fondatoarea…

Cele mai spectaculoase apariții de la British Fashion Awards 2022

O mulțime de vedete au luat parte la gala British Fashion Awards 2022, care a avut loc la…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

C&A x Alist Magazine: Ne vedem la shopping în weekend!

Suntem din ce în ce mai aproape de unul dintre cele mai frumoase ale anului, așa că pregătirile…

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…