Andreea Leta ∙ April 23, 2021 ∙ 4 min read

Alist Designers boutique: DADA Swim, un brand inspirat de moda retro

DADA Swim este alături de noi la Alist Designers boutique. Davina Sinjorz ne spune povestea din spatele brandului său, inspirat de fotografiile mamei ei cu costume de baie din anii ’80-’90 și de reacțiile pe care le-a primit în urma unui festival de muzică: 

Cum a început povetea brandului tău? Care au fost primii pași? 

La începutul verii anului 2019 eram în căutarea unor noi costume de baie, cu un croi mai atipic și retro, însă nu am putut găsi astfel de costume de baie în magazinele locale. Întotdeauna am fost inspirată de fotografiile mamei mele în care purta costume de baie în culori puternice, decupaje tip high cut, accesorii și fermoare îndrăznețe asortate întotdeauna cu cercei mari, păr creț voluminos și desigur, un bronz extraordinar. Stilul ei în anii 80’-90’ a fost absolut incredibil.

Astfel am decis să creez câteva costume de baie având ca tipar doar niște poze de pe litoralul românesc de prin 92’ și puțin material lycra rămas în urma rochiilor cu care participam la concursurile de dans sportiv.

Curând, am purtat costumele de baie la un renumit festival de muzică din România care a avut loc, bineînțeles, pe plajă. Nu m-am așteptat niciodată la o astfel de reacție, a fost un număr mare de fete care m-au abordat să mă întrebe unde pot găsi și ele astfel de costume de baie, iar acest răspuns pozitiv m-a determinat să creez brandul ce este astăzi, DADA Swim.

Alist Designers boutique: DADA Swim, un brand inspirat de moda retro

Cum îți găsești inspirația? Ai câteva surse constante de inspirație sau atunci când îți vine o idee o pui în aplicare?

Pot spune că o sursă constantă de inspirație va fi mereu trecutul. Din punctul meu de vedere, intervalul în care s-a experimentat cel mai mult în zona costumelor de baie este 80s și 90s, o perioada în care Baywatch rula pe ecrane și fiecare Bond girl avea un costum greu de uitat.

Atunci când încep o nouă colecție, întotdeauna plec de la un concept care ulterior se conturează prin materiale, model și croi. De exemplu, colecția DAbasics s-a axat pe niște culori basic și must-have, având la bază croiul retro tipic high cut inspirat de body-urile de pilates pe care le purta Jane Fonda. În schimb colecția DAwild thing a plecat de la un material animal-print pe care l-am transformat intrun costum de baie întreg inspirat de un model pe care l-a purat Claudia Schiffer intro reclamă din anii 90.

Totuși, cea mai bună sursă vor rămâne pozele mamei mele, împreuna cu prietenele ei distrăndu-se la mare.

Alist Designers boutique: DADA Swim, un brand inspirat de moda retro

Dacă ar fi să construiești profilul clientei ideale, cum ai descrie personalitatea ei? 

Cred că o clientă ideală DADA este femeie puternică căreia nu îi e frică să atragă atenția prin ceea ce poartă și îi place să iasă în evidența. O femeie care inspiră, care emană atâta încredere în sine încât își face recunoscută prezența în orice loc. Practic o combinație între “ The Devil Wears Prada” și orice piesă cântată de Beyonce.

Cum ai traversat perioada de pandemie? Cum resimți acum efectele?

Pentru mine și pentru DADA Swim perioada de pandemie nu a afectat într-un mod negativ brandul, ba din contra, fiind un brand bazat pe e-commerce, perioada de carantină a dublat comenzile online. Acest lucru mi-a permis să îmi extind orizonturile și pentru sezonul rece și am creat DADA Sport, o gamă de produse atât pentru activități sportive, cât și articole de leasure, iar acum am avut șansa de a aduce ambele într-un magazin fizic la Alist Designers Boutique!

Alist Designers boutique: DADA Swim, un brand inspirat de moda retro

Ce poți să îmi spui despre colecția/colecțiile pe care le-ai adus la Alist Designers boutique

La Alist sunt prezente toate colecțiile de costume de baie ale anului 2020 și noua colecție SS 2021 Mercury Retrograde. În această colecție am folosit materiale care sunt în tendințe în acest an și conține 3 noi modele de costume de baie din două piese: DAmoonlight glow, DApink aura și DAemerald dust. Aspectul sclipicios al materialelor folosite oferă o aură cosmică și celestiala colecției, de unde a fost inspirat și numele, și respectă identitatea vintage deja formată .

De asemenea sunt prezente și colecțiile DAleisure și DAsport din categoria DADA sport care sunt în conformitate cu noile timpuri pe care trebuie să le trăim mai mult în propriile locuințe.

Fiecare colecție are o identitate proprie și aparte. DAbasics oferă piese timeless, DAwild thing are toate modelele necesare unei vacanțe exotice iar Mercury Retrograde e pur și simplu out of this world!

Alături de noi în acest proiect prezentat de Mastercard, se află partenerii de la București Mall Vitan.

Foto: PR 

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…