Andreea Leta ∙ April 30, 2021 ∙ 4 min read

Alist Designers boutique: Atelier Merci, brandul faptelor bune

Atelier Merci este unul dintre cele mai speciale branduri românești, care ne încântă cu prezența în această perioadă la Alist Designers boutique. Află povestea faptelor bune din spatele hainelor: 

Cum a început povestea brandului tău? Care au fost primii pași?

Atelier Merci este un brand tânăr, creat spre finalul anului 2015. Atelierul funcționează sub umbrela asociației Merci Charity care derulează proiecte de medicină mobilă pentru mediul rural. Creăm obiecte vestimentare din dorința de a inova ca organizație non-guvernamentală și de a-i determina pe oameni să doneze pentru proiectele noastre, fiind în același timp și răsplătiți pentru fapta lor cu un produs responsabil și prietenos cu mediul. Cum sunt răsplătiți clienții Atelier Merci? Atelierul nostru donează întreg profitul către asociația Merci Charity și clientul care achiziționează un produs Atelier Merci, și el donează la rândul lui către asociație pentru că profitul pentru produsul lui susține proiecte umanitare pentru copii. Pe fiecare produs găsiți eticheta cu textul “Port cu mine o faptă bună” sau “I wear a good deed”, în funcție de opțiunea clientei. 

  Alist Designers boutique: Atelier Merci, brandul faptelor bune

Cum îți găsești inspirația? Ai câteva surse constante de inspirație sau atunci când îți vine o idee o pui în aplicare?

Urmărim tendințele care țin de protejarea mediului înconjurător și a sănătății proprii: folosim materiale organice cu certificate de sustenabilitate (GOTS®, OEKO-TEX®) care au un impact redus asupra mediului, produsele au un design simplu, minimalist care să fie potrivit pentru multe siluete și folosim ambalaje din materiale reciclate și biodegradabile. Am putea spune că ne inspiră și dorința de folosi cât mai bine și cât mai mult din materiale, de aceea reciclăm resturile care rezultă din producție. Deoarece înainte de toate atelierul nostru are o misiune socială, nu ne axăm pe tendințe ci pe crearea unui produs care să respecte clientul, mediul și comunitatea în care trăim. 

Alist Designers boutique: Atelier Merci, brandul faptelor bune

Dacă ar fi să construiești profilul clientei ideale, cum ai descrie personalitatea ei? 

Clientele Atelier Merci sunt persoane care achiziționează produse vestimentare responsabil, cu apreciere pentru calitatea și impactul materialelor asupra mediului, care apreciază efortul pentru a propune ambalaje prietenoase cu mediul, realizate din materiale reciclate și biodegradabile și care știu că prin achiziția lor contribuie la proiectele organizației Merci Charity. Sunt cele care poartă produsele cu eticheta “Port cu mine o faptă bună”.

Alist Designers boutique: Atelier Merci, brandul faptelor bune

Cum ai traversat perioada de pandemie? Cum resimți acum efectele? 

După cele două luni de la începutul pandemiei când nu am primit comenzi, situație în care s-au regăsit multe businessuri, oamenii și-au schimbat obiceiurile și s-au îndreptat spre producători locali. A fost importantă susținerea clienților care au înțeles că numai cu sprijinul lor designerii, producătorii locali pot trece peste situația dificilă creată de pandemie.  

În plus, să reține că a consuma un produs local sau un produs creat cât mai aproape de locul unde trăim, este un gest de responsabilitate, cu un impact negativ mult mai mic asupra mediului înconjurător.

Alist Designers boutique: Atelier Merci, brandul faptelor bune

Ce poți să îmi spui despre colecția/colecțiile pe care le-ai adus la Alist Designers boutique?

Produsele Atelier Merci de la Alist Designers boutique sunt create cu responsabilitate. Folosim bumbac organic certificat Global Organic Textile Standard și prin achiziționarea unui produs certificat GOTS ne asigurăm  că materialele utilizate provin din surse unde nu sunt folosite produse chimice, că vei primi un produs de calitate superioară, sigur pentru tine și pentru planetă, iar persoanele care au lucrat la crearea acestui produs lucrează în condiții bune și sunt remunerați corect.

Folosim materiale certificate OEKO-TEX care ne asigură că produsul, care a trecut prin testare, este  lipsit de peste 100 de substanțe cunoscute a fi dăunătoare pentru sănătatea umană, devenind astfel sigur pentru sănătatea ta.

Folosim materiale naturale precum cânepa sau in. Este important de știur că țesăturile din cânepă sunt hipoalergenice și nu irită pielea și cultivarea ei nu necesită multă apă sau utilizarea pesticidelor. 

Folosim ambalaje sustenabile: sunt biodegradabile, fără plastic și folosesc adezivii naturali în locul celor sintetici sau pe bază de petrol și sunt fabricate local, fapt care este important deoarece cu cât traseul este mai scurt de la producție către client, cu atât este mai mică amprenta de emisii de carbon, 

Veți recunoasțe ușor produsele noastre, sunt cele cu eticheta “Port cu mine o faptă bună”.

Alist Designers boutique: Atelier Merci, brandul faptelor bune

Alături de noi în acest proiect prezentat de Mastercard, se află partenerii de la București Mall Vitan.

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…