Andreea Leta ∙ June 19, 2023 ∙ 6 min read

Până la sfârșitul unii, la Alist Desginers boutique, în spațiul din București Mall Vitan pe care îl cunoști deja foarte bine, te așteaptă o selecție superbă de creații autohtone, de la trei branduri de care te vei îndrăgosti la prima vedere. Astăzi aflăm povestea bijuteriilor Atelier Devi, chiar de la fondatoarele brandului, care ne dau și câteva sfaturi prețioase despre cum să alegem bijuteriile: 

Cum a început povestea brandului vostru? Care au fost primii pași? 

Iubim bijuteriile și efectul transformational pe care îl au asupra unui outfit și asupra stării de spirit: când îți pui o piesă pe care o iubești și care este în armonie cu ține, simți că ai făcut ceva pentru ține în ziua respectivă, te simți elegantă și că ai depus un efort pentru ține. Acest gest mic poate fi chiar terapeutic și îți poate schimbă ziua în bine.

Ne-am hotărât cu adevărat să începem un atelier în acest domeniu când am descoperit perlele baroc cu forme organice, și am realizat că pot fi purtate și în modele actuale. Imaginea pe care o aveam înainte era că bijuteriile din perle sunt rigide, însă nu este deloc așa. 

Avem modele în care combinam perle de dimensiuni diferite, sau cu charm-uri din aur filat în formă de steluțe, inimi, pietre prețioase și acestea aduc un aer contemporan bijuteriei. La început, am experimentat creând diferite modele care ne-au plăcut mult și pe care am început să le purtăm. 

Complimentele pe care le-am primit și interesul arătat de către prietene și familie ne-au dat curaj să dorim să începem un atelier astfel încât să facem bijuteriile  noastre disponibile pentru mai multe femei. Ce bucurie avem când vedem pe stradă o clientă care ne poartă, nu putem descrie în cuvinte!

Sunteți printre primii designeri care au folosit aur filat la noi. În câteva cuvinte, ce ar trebui să știe lumea despre acest material? 

Ne-a atras aurul filat pentru că este durabil, arată că aurul de 14K dar este mai accesibil că preț. Conține de 100 de ori mai mult aur decât bijuteriile placate cu aur și, cu grijă corespunzătoare, rămâne frumos mult timp. Acest lucru ne-a plăcut pentru că vrem că bijuteriile noastre să fie purtate an de an și nu doar un sezon după care să se deterioreze. Aurul filat este foarte cunoscut în America de Nord și începe să fie din ce în ce mai popular și în Europa. Noi îl folosim de 3 ani, de când am început atelierul nostru și dorim să continuăm să îl folosim.

Cred că toată lumea adoră perlele, însă nu toți știm să le alegem. Care e diferența dintre perlele naturale, cele de cultură și replici?

Pe piață sunt două tipuri de perle: perlele naturale – create de moluște din materiale organice – și cele artificiale, create din plastic, sticlă, nisip, scoică sau alte materiale. Noi folosim exclusiv perlele naturale, de apă dulce. Acestea sunt cultivate din crescătorii de moluște, de aceea sunt numite “perle de cultură”. Tot din categoria perlelor naturale, sunt cele sălbatice, realizate fără intervenție umană. Acestea sunt foarte rare și au un preț ridicat datorită dificultății în recoltare. Momentan nu lucrăm cu acest tip de perle.

Un aspect important este cum se pot diferenția perlele naturale “adevarate” de cele artificiale astfel încât să poți fi sigură că știi ce cumperi. 

Teste simple pe care le poți face chiar si acasa:

1. Simte perlele pe piele. Perlele adevărate se simt reci la atingere și durează câteva secunde până ajung la aceași temperatură. În schimb, perlele false au aceași temperatură cu cea din cameră și nu se simt reci la contactul cu pielea.

2. Atinge două perle una de alta. Între perlele naturale se simte o fricțiune ușoară cauzată de existența unor mici imperfecțiuni absolut naturale. Perlele false sunt netede și “alunecă”, fricțiunea fiind aproape ne-existentă. După acest test veți putea găsi pe degete un pic de pudră albă – această este o dovadă în plus că perlele sunt adevărate.

3. Caută mici imperfecțiuni. Perlele adevărate au adesea mici imperfecțiuni și forme ușor neregulate. Cele false apar “prea” perfecte, sferice și având aproape întotdeauna aceeași cantitate de sidef pe fiecare parte. De asemenea, perlele adevărate, fiind produse de către natură sunt rareori perfect rotunde. Pentru a testa dacă perla este pefect rotundă, rotește-o pe o suprafață plată. Perlele imperfecte – deci adevărate – nu se rotesc într-o linie dreaptă.

4. Poți să freci ușor perla de unul din dinții din față. Perlele adevărate au o textură nisipoasă, cauzată de existența naturală a unor mici imperfecțiuni. Perlele false sunt netede și nu se poate simți prezența imperfecțiunilor. 

Care sunt caracteristicile unei bijuterii atemporale?

In primul rand bijuteriile realizate din materiale de calitate, care raman frumoase multi ani. In al doilea rand, ceva care tine mai mult de emotie, de stil si bun gust: bijuterii care nu au nici prea mult, nici prea putin, care au acea armonie in proportii si culori care te face sa poti purta bijuteria in multe combinatii, indiferent de trenduri care vin si trec.

Daca primul aspect speram ca il bifam prin faptul ca folosim perle de cultura si aur flat, al doilea aspect cel mai greu de realizat si cred ca este cel care ne defineste. Pentru a crea fiecare model, facem iteratii pana cand simtim ca are acel “ceva” care il face special si care iti da o emotie si un sentiment placut cand il porti.

Ce ne puteți spune despre bijuteriile care se află acum la Alist Designers Boutique?

La Alist Designers Boutique am adus cele mai dorite modele, “best sellers” care stim ca sunt cautate de multe cliente. Am adus si in premiera cateva modele din colectia de vara din anul acesta care nu sunt inca disponibile pe site-ul nostru, cum ar fi de exemplu bratarile de picior. Tema acestei veri sunt perlele mici, cu charm-uri estivale, perlele baroc si pietrele pretioase in culori de vara: ametist, citrin, piatra soarelui, turmaline, topaz. 

Toate produsele noastre sunt realizate manual si la fiecare putem modifica dimensiunile dupa dorintele clientelor, astfel incat produsele sa le vina perfect. De aceea dorim sa invitam clientele noastre sa vina sa probeze produsele si sa ne contacteze in cazul in care doresc customizari.

Foto: PR 

Related Posts

Gențile celebre, purtate de Grace Kelly, Sarah Jessica Parker sau Lady Di, în expoziția Art Safari Stars Edition

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A,…

Simone Rocha va crea următoarea colecție Jean Paul Gaultier Haute Couture 

Parisul va fi martorul unui show spectaculos în ianuarie 2023, atunci când colecția Jean Paul Gaultier Haute Couture…

Outfits of the week: Ținutele purtate de celebrități la evenimentele momentului

Săptămânile modei și o serie de alte evenimente au scoscelebritățile internaționale în lumina reflectoarelor din nou, iar noi,…

230 de designeri la Romanian Jewelry Week

La începutul lunii octombrie, are loc cea mai mare ediție Romanian Jewelry Week, cu participarea a peste 230…

Alist Designers boutique: Noile branduri care vor fi alături de noi în luna octombrie

Spațiul bine cunoscut de la parterul București Mall Vitan, partenerul nostru în proiectul care susține designerii români, te…

Cinci ținute care ne-au inspirat la lansarea noului număr Alist Magazine

De fapt, nu ne-am oprit doar la cinci ținute, am surprins șase stiluri diferite și am încercat să…

Charlize Theron, Jennifer Lawrence, Anya Taylor-Joy sau Elle Macpherson conduc suita de vedete de la Săptămâna Modei de la Paris

Noua colecție de primăvară/ vară 2024 Dior a fost prezentată în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, în…

Milan Fashion Week: Street syle inspo – Tendințele din afara podiumului

Săptămânile modei înseamnă, pe lângă prezentarea celor mai noi creații ale caselor de renume, un extra show de…

Victoria’s Secret lansează noua campanie My Wings, My Way din dorința de a susține puterea feminină la nivel internațional

Victoria’s Secret aduce în prim-plan o nouă campanie numită My Wings, My Way, dorindu-și să transmită glamour-ul și…

Milan Fashion Week: Colecțiile pe care trebuie să le vezi 

Săptămâna Modei de la Milano s-a încheiat, așa că facem o trecere în revistă a colecțiilor pe care…