Andreea Leta ∙ March 19, 2021 ∙ 4 min read

Traces of Heels

Traces of Heels este unul dintre brandurile pe care le găsești în această perioadă la Alist Designers boutique. Sibi Stanciu, fondatoarea și directorul de creație, ne spune astăzi povestea brandului pe care l-a creat dintr-o nevoie personală și din dorința de a da mai departe ceva din creativitatea ei: 

Cum a luat naștere brandul tău? Care au fost pașii pentru prima colecție? 

Bradul TRACES of HEELS a luat naștere din dragoste. Din dragoste pentru pantofi. Aș putea spune chiar o pasiune neîmplinita, din cauza măsurii pe care o port, aproape imposibil de găsit in comerț. Astfel am decis că, dacă nu am fost înzestrată cu noroc la acest capitol, să mi-l fac cu mâna mea. Prima colecție? Recunosc ca a fost mai mult un wish list, fără moodboard, fără o direcție prestabilită, de o cromatica închegată nici nu mai zic… Acum lucrurile arată mult mai studiat de la un sezon la altul, dar tot mă surprind afirmând de fiecare data: „Deci așa trebuie sa arate o colecție!”

Traces of Heels

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care te bazezi atunci când pregătești o colecție? 

Recurg la istorie, arhitectură, pictură, elemente ale naturii, pentru a găsi un izvor de inspirație pentru colecțiile mele, dar nu ignor niciodata contextul în care ne aflăm și provocările globale.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

Anastasia are aproximativ 33 de ani, e o forța în carieră și blândă cu familia ei. Îi place să călătorească. Înțelege că viața este despre experiențe. Și shoppingul tot pentru experiențe îl practică. Îi sunt dragi flat-urile NOR pentru că au purtat-o pe Boulevard de Clichy, de mână cu soțul ei. Iubește sandalele MARS pentru că îi amintesc de petrecerea dată în cinstea semnării celui mai profitabil contract din cariera ei.

Traces of Heels

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările?

Designul este fundamental atunci când oferă soluții inteligente la provocările globale. Încă găsesc emoționant modul în care ne-am mobilizat și am răspuns crizei medicale, cunosc designeri care au produs măști sau viziere, ateliere de parfumerie care au produs dezinfectanți, etc. Consider ca genul acesta de implicare va influența decizia de achiziție a consumatorilor. Și TRACES of HEELS a înregistrat o scădere drastică în prima jumătate a anului trecut, după o investiție în tehnologia și infrastructura necesare pentru o lume digitală, am intrat în redresare începând cu Q3. Important este și felul în care ne poziționăm in fata neprevazutului. Ca antreprenori avem doua acțiuni în perioada ce urmează, continuăm să ne plângem de pandemie și ne însușim rolul de victimă sau profitam de oportunitățile pe care criza economică ni le oferă. Consider că unul dintre principalele avantaje ale acestei perioade este faptul că ușile ce păreau aproape imposibil de deschis, acum ne așteaptă doar să ciocănim. Vom descoperi cum condițiile unor potențiali colaboratori, pe care îi urmăream, s-au mai îmblânzit. Aș îndrăzni să afirm chiar că avem șanse să prindem un loc la masa principalilor jucători. Tot ce trebuie să facem este să îndepărtăm blocajul mental, să visăm, să planificăm și să acționăm. Cred că industria designului va fi esențială în sprijinirea schimbărilor viitoare în multe sectoare, inclusiv în ceea ce privește temele de mediu, dar nu numai.

Traces of Heels

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

Colecția CLOUD ATLAS reunește elemente primordiale și atemporale, lăsându-i libertatea femeii cosmice care o poartă să se arate așa cum este și sa își așeze culoarea acolo unde dorește. Pentru această colecție am folosit materiale de calitate premium atât la exterior cât și la interior. Pielea naturală, materia de baza, se îmbină armonios cu pielea întoarsă sau cu blana naturală.

Vino la Alist Designers boutique să vezi întreaga colecție. Alături de noi în acest proiect prezentat de Mastercard, se află partnerii de la București Mall Vitan.

Traces of Heels

Foto: PR 

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…