Andreea Leta ∙ July 28, 2023 ∙ 3 min read

Cu toate că dă numele unei genți care se află în topul celor mai scumpe obiecte din lume, Jane Birkin nu a avut mai mult de cinci astfel de piese pe tot parcursul vieții. Însă a purtat tot timpul un alt accesoriu așa cum nu a făcut-o nimeni altcineva până la ea. Astăzi vorbim despre adevărata semnătură a stilului Birkin – coșul din paie. 

Despre frumoasa Jane Birkin se poate spune decât că a fost tot ce însumează ideea de muză. De la cariera artisică, la imaginea emblematică „French girl”, este una dintre cele mai interesante personalități pe care le poți avea în vizor vreodată. Jane Birkin nici măcar nu a fost franțuzoaică până la asocierea cu Serge Gainsbourg, moment în care cultura aceasta a îmbrățișat-o și a transformat-o într-un adevărat model. 

Stilul boem, effortless, caracterizat de piese din materiale naturale cu croieli lejere, cum ar fi jeanșii evazași, rochia mini în A din pânză, cămășile masculine supradimensionate, tenișii sau sandalele cu barete subțiri, a devenit rapid preferatul celebrităților și al tinerelor din perioada 70s. Iar la toate acestea, Birkin a adăugat cu multă grație un accesoriu neconvențional pentru acea perioadă, dar cu un efect care inspiră și astăzi.

Coșul din paie este adevărata geantă Birkin, întrucât artista nu s-a despărțit aproape niciodată de acesta. S-a îndrăgostit de acest accesoriu într-o excursie în Portugalia de unde și-a achiziționat un simplu coș de pescar, pe care l-a transformat într-un obiect indispensabil. Coșul rotund cu mâner era suficient de încăpător pentru toate lucrurile de care o femeie avea nevoie atunci când ieșea din casă. Desigur, venea la pachet și cu un mic inconvenient – lipsa capacului, care a fost punctul-cheie al creării celebrei genți Birkin de către casa exclusivită Hermes, în urma micului incident dintr-un avion ce zbura de la Paris la Londra. Jane Birkin și-a vărsat din greșeală coșul, dar întâmplarea a făcut să aibă un loc chiar lângă Jean-Louis Dumas, care a găsit imediat inspirația din acest accident. 

Jane Birkin nu a părut nicicând impresionată de una dintre cele mai râvnite genți din lume, care-i poartă numele. Ba chiar a vândut una dintre cele cinci pe care le-a deținut la o licitație caritabilă pentru Crucea Roșie. În rest, a rămas fidelă stilului său lipsit de artificii. 

Zoe Hotuqui, Merve Gorgoz, Nicola Peltz

A purtat coșul din paie inclusiv pe covorul roșu de la Cannes, la fashion weeks, în viața de zi cu zi și chiar în cadrul ședințelor foto. Yves Saint Laurent a fost inspirat de acest accesoriu neobișnuit, iar astăzi case Loewe sau MiuMiu propun aproape anual genți inspirate de celebrul coș Birkin. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de celebritățile internaționale

O nouă săptămână, o nouă serie de poze și un anotimp care pare că devine o provocare din…

Anya Taylor-Joy, Diane Kruger și Naomi Watts, printre vedetele de la cea mai recentă prezentare Dior

Cea mai recentă colecție a casei de modă Dior, pentru sezonul toamnă 2024, a fost prezentată la Brooklyn…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Margot Robbie, Jessica Chastain, Olivia Wilde, strălucitoare la un eveniment dedicat științei

Numeroase vedete s-au grăbit să răspundă afirmativ invitației unui eveniment aparte, dedicat nu filmului sau modei, ci științei,…

Iutta și Muze Concept vă așteaptă la Alist Designers Boutique, toată luna aprilie (VIDEO)

Alist Designers boutique găzduiește acum două branduri care îți vor readuce zâmbetul pe buze prin detaliile ce definesc…

Roberto Cavalli a încetat din viață la 83 de ani

Roberto Cavalli a încetat din viață seara trecută, la 83 de ani. Desginer vestimentar și inventator al unei…

Cele mai apreciate prezențe de la Fashion Trust US Awards

Vedetele nu spun niciodată nu unei invitații la un eveniment de fashion și acceptă orice ocazie prin care…

Noua colecție Spring Edit disponibilă la CCC

Lasă-te fermecat de colecția Spring Edit de la CCC! Descoperă pantofi și genți la modă de la brandurile…

Jennifer Lopez este mai senzuală ca oricând în cea mai recentă campanie Intimissimi

Jennifer Lopez surprinde din nou prin cea mai recentă campanie a brandului de lenjerie intimă, Intimissimi. Artista arată…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…