Andreea Leta ∙ August 26, 2020 ∙ 4 min read

Cristina Popescu, acob a porter

acob à porter este un brand 100% românesc, care ne încântă în perioada aceasta la A list Designers boutique cu o colecție de vară cu linii clasice, inspirate de călătoriile și de preferințele în materie de artă ale designerului. Iată ce lucruri interesante am aflat: 

Care este prima ta amintire ca designer? Cum te-ai pregătit pentru lansarea primei colecții? 

Prima amintire ca designer este prima rochie creată. Am căutat cea mai fină lână, cele mai calde culori, cel mai simplu și rafinat croi și așa a apărut minunata rochie Lady acob. Este rochia noastră “iconică”, acea rochie atemporală, care îmbracă bine orice femeie, care la propriu flatează orice siluetă. M-am pregătit muncind foarte mult, construind o echipă și încercând să o impregnez cu viziunea mea. Având în vedere că prima colecție a coincis cu deschiderea fizică a business-ului, totul a fost la foc automat, dar fără să fac nicio clipă rabat de la calitatea țesăturilor și de la croiurile impecabile.

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care te bazezi atunci când pregătești o colecție? 

Călătoriile mele numeroase în toate colțurile lumii vor fi mereu o sursă de inspirație pentru mine. Am avut ocazia să observ atât de multe femei, atât de diferite. În acest moment mă las inspirată de filme și cărți în care femeia se lasă descoperită, se insinuează, nu se “arată” din prima. Rochiile mele sunt foarte feminine, cu linii clasice. Iubesc să îmbrac femeile în rochii, în fuste midi, bluze lejere din mătase. Uitați-vă la ținutele Annei Karina, Jeanne Moreau sau de ce nu ale Isabellei Hupert. Îmi doresc să văd cât mai multe femei purtând rochii. În egală măsură mă inspiră natura, anotimpurile, peisajele. Am ales pentru ultima colecție celebrul print liberty pentru că vara mai înseamnă și câmpuri întinse de flori, nu-i așa? Uitându-mă în natură aleg culorile, printurile și țesăturile.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

Femeia care poartă creațiile acob à porter și-a desăvârșit stilul și știe ce o avantajează, ea nu caută haine la “modă”, este în general bine așezată în pantofii ei. În felul acesta dialogul cu clientele mele este unul foarte matur. Pentru toate cele de mai sus, le mulțumesc din suflet tuturor clientelor mele.

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările? 

Bineînțeles că și afacerea mea a fost afectată de ceea ce se întâmplă. Comportamentele consumatorului s-au schimbat mult. Oamenii (inclusiv eu) sunt mai atenți le ceea ce plătesc. Se spune că nici măcar nu a început criza financiară, așa că mă aștept ca următorul sezon să fie unul sensibil. Cum oamenii vor sta mai mult în case, poatecă ar fi bine să creăm si haine de interior sau obiecte pentru decorări ßi scenografii de interior. Sunt in aceste moment doar ipoteze. Cert este ca vom ramane fideli stilului clasic, tesaturilor naturale, aceste nu depind de sezoane si cred cu tarie ca viata, indiferent de schimarile survenite, merge tot timpul inainte!

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

În magazinul A List puteți găsi atât piese din colecția de vară, dar și un preview pentru colecția de toamnă-iarnă. Așadar, rochii cu printuri florale, topuri din mătase, sacouri și pantaloni din in.  Pentru că vom fi în magazin până în octombrie vă propunem și fuste din piele naturală, rochii, sacouri și pantaloni din stofe fine de lana. Ne bucură extrem de mult colaborarea cu A List care este o confirmare a muncii și pasiunii depuse pentru fiecare piesă în parte.

Creațiile acob à porter se află la A list Designers boutique până pe 31 octombrie, în spațiul din București Mall Vitan. Alături de noi în acest proiect sunt și partenerii de la Mastercard.

Foto: PR, arhiva personală

Related Posts

Cel mai frumos Crăciun e acum

Cine spune că nu îi place să primească de Crăciun cadouri sau Crăciunul, în general,– cu excepția lui…

Antreprenoriat la feminin, la prima ediție

A List Magazine a fost alături de Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și de Andra Pintican – fondatoarea…

Cele mai spectaculoase apariții de la British Fashion Awards 2022

O mulțime de vedete au luat parte la gala British Fashion Awards 2022, care a avut loc la…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

C&A x Alist Magazine: Ne vedem la shopping în weekend!

Suntem din ce în ce mai aproape de unul dintre cele mai frumoase ale anului, așa că pregătirile…

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…