Andreea Leta ∙ October 27, 2020 ∙ 4 min read

A list Designers boutique: Fashion editor’s choice - Inspirație de Halloween

Sătpămâna aceasta în vitrina A list Designers boutique vei avea parte de o surpriză un pic sinistră, dar foarte stylish! Dacă ți-am stârnit curiozitatea fă-ne repede o vizită, găsești actuala selecție de designeri români până sâmbătă. 

La A list Designers boutique poți avea parte de tot felul de surprize, de cele mai multe ori plăcute, dacă te gândești la talentul și la evoluția designerilor români de la un sezon la altul, dar săptămâna asta ți-am pregătit un altfel de cadou, care te așteaptă chiar în vitrină. E săptămâna Halloweenului, așa că nu am putut rezista tentației de a mă inspira puțin din toate poveștile pe care le-am citit. 

Trecând peste partea kitsch-comercială a sărbătorii, Halloween mă provoacă în fiecare an citesc noi și noi basme sau mici istorioare despre tot felul de personaje și personalități. Și pentru că mi-am pregătit deja un teanc de cărți și o listă de documentare pentru sfârșitul săptămânii, m-am gândit să inserez puțin din pasiunea mea pentru artele întunecate chiar în lumina vitrinei din București Mall Vitan. 

The Witch

A list Designers boutique: Fashion editor’s choice - Inspirație de Halloween

Rochie Ninina, vestă Dana Dinu, geantă, curea și pantofi Laura Olaru

A list Designers boutique: Fashion editor’s choice - Inspirație de Halloween

Rochie Ninina, vestă Dana Dinu, geantă Laura Olaru

A list Designers boutique: Fashion editor’s choice - Inspirație de Halloween

Rochie Ninina, vestă Dana Dinu, curea Laura Olaru

Dacă ne-am intersectat vreodată în social media, probabil că știi deja mă simt extrem de atrasă de științele oculte și de artele mistice, estetica ce le însoțește fiind una în care îmi găsesc întotdeauna inspirație. Îmi place foarte tare să citesc sau să văd documentare despre vrăjitoare, iar de-a lungul timpului am aflat tot felul de lucruri, care mai de care mai stranii. 

Un lucru e cert: pe cât de multă spaimă a stârnit și pe cât de marginalizată a fost femeia considerată vrăjitoare, pe atât de fascinantă rămâne, pentru mine, femeia puternică, independentă, curajoasă, curioasă, seducătoare, hotărâtă și chiar gata de sacrificiu pentru convingerile ei. Deci dacă asta înseamnă să fii vrăjitoare, cred că vreau!

Deci cred că era de așteptat ca la un moment dat să mă gândesc la cum s-ar îmbrăca o vrăjitoare contemporană. Sunt sigură că ar purta o rochie neagră, pe liniile corpului, totodată comodă, cu un detaliu romantic, precum volanele, pe post de manșete, așa cum este cea din colecția Ninina. Spuneam că ar fi seducătoare. Ce poate fi mai seducător decât roșul? Așa că am completat outfitul ei cu o vestă din fâș de mătase într-o nuanță sângerie, pasională, de la Dana Dinu. Și dacă tot e vrăjitoare, trebuie să poarte o pereche de pantofi statement (Laura Olaru), nu-i așa? 

Caterina de Medici

Rochie Ninina, vestă Dana Dinu, geantă

Rochie Kinga Varga, maletă Kill’em Clothing, curea Laura Olaru, accesorii Miss Mary a Little

Rochie Ninina, vestă Dana Dinu, geantă

Rochie Kinga Varga, maletă Kill’em Clothing, curea Laura Olaru, accesorii Miss Mary a Little

Un personaj despre care de abia aștept să aflu mai multe este Caterina de Medici. Considerată una dintre marile figuri regale ale Franței, regina a fost chiar de pe vremea ei asociată cu partea întunecată a lucrurilor. Poate pentru că parfumierul ei era maestru în arta otrăvurilor, cine știe?! În plus, Tarotul și necromanția erau unele dintre practicile frecvente de la Curtea Franței în timul ei, așa că nu a fost prea complicat pentru mințile iscusite să țeasă tot felul de povești și anecdote având-o ca personaj central pe faimoasa regină. 

Nu cruzimea ei, ci asocierea dintre regal și ocult mă inspiră, astfel încât, unul dintre outfiturile de Halloween trebuia să îi fie dedicat ei. Și pentru că am găsit la Kinga Varga o piesă cu adevărat spectaculoasă, respectiv rochia matlasată, perfectă pentru o regină mistică, am luat-o ca pe un semn și am asociat-o repede cu un brâu auriu din colecția Laurei Olaru.  

Dar pentru mult mai multe piese deosebite trebuie să ne vizitezi. Grăbește-te, găsești actuala selecție de designeri până pe 31 octombrie. Iar de duminică, de pe 1 noiembrie, te vei întâlni cu noi nume ale designului românesc de care te vei îndrăgosti. Alături de noi în acest proiect sunt partenerii de la Mastercard și de la București Mall Vitan. 

Queen Creepy

a list designers boutique - fashion editor's choice - Halloween

Geantă Laura Olaru, cufăr vintage din recuzita Izabelei Măndoiu

Alături de Caterina de Medici vei mai găsi un personaj. Legenda spune că bântuie magazinele, în căutarea poveștii de iubire perfecte. Cu genți. I-am spus Queen Creepy, pentru că, să fim serioși… noroc cu geanta Laurei Olaru!

Foto: arhiva personală

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…