Andreea Leta ∙ August 31, 2020 ∙ 4 min read

Pentru săptămâna aceasta, am ales pentru vitrina A list Designers boutique o tendință extrem de îndrăgită de generațiile noi de artiști și nu numai. Piesele sport și-au depășit cu mult limitele și au ieșit de sub scorul competiției, ajungând sub atenta privire a tuturor personalităților fashion internaționale. Și dacă tot ne mândrim cu primul 10 din istoria sportului, a venit momentul să ne mândrim și cu maniera în care abordează designerii români această tendință: 

Trebuie să recunosc că sportul, pentru mine, se desfășoară în cantități relativ reduse, atât cât să-mi mențin un tonus cât de cât decent. Ce trece de asta, nu mi se potrivește. Însă există câteva campionate pe care le rmăresc de câte ori am ocazia, cum ar fi cele de patinaj sau cele de tennis. 

În ceea ce privește hainele de sport, pe de altă parte, cred că reprezintă una dintre cele mai mari achiziții ale generațiilor noi de artiști și de designeri. Cu toate că ador liniile feminine și piesele clasice, în viața de zi cu zi hainele sport sunt mult mai practice. Iar cum în vremurile noastre conceptul de trening cu pantofi cu toc este chiar un gest de mare virtuozitate stilistică, îmbrăcămintea sport ca alternativă urbană mi se pare o idee tare bună. Și tocmai în direcția asta am compus 3 ținute pentru vitrina A list Designers boutique din București Mall Vitan. Am ales alb și negru pentru a păstra ideea de eleganță a siluetei feminine în mișcare.

Body shape

Tricou Aer Wear, maletă și pantaloni Kill’em Clothing, geantă Laura Olaru

Pentru prima ținută am ales două piese Kill’em Clothing ce urmăresc perfect linia corpului. Inspirate de costumul clasic de ciclism, piesele negre m-au dus cu gândul la o panteră urbană. Dar pentru ca lucrurile să nu fie chiar atât de sauvage, am completat outfitul cu un tricou alb Aer Wear, pe spatele căruia staă scrisă mărturia „Mi-e bine”. Și pentru că nu putea lipsi tocmai geanta, am ales un model de dimensiuni reduse, din piele matlasată, cu un mâner geometric, semnată Laura Olaru. 

Straight outta Bronx

Bluză și pantaloni GNA, geantă și curea Laura Olaru, accesoriu Miss Mary a Little, husă pentru telefon Aer Wear

Jenny from the block e una dintre piesele alea care dacă apucă să îți intră în minte, nu îți mai iese așa cu una, cu două. Mai ales dacă ești la duș, după sport, poate. Indiferent pe unde îți aleargă mintea sau trupul, nu uita de unde ai pornit, spunea JLo acum niște ani. Iar a propos de ea, pentru a doua ținută, m-am gândit la ceea ce definește stilul artiștilor underground și am încercat să aduc la lumină cu ajutorul pieselor din colecția GNA, a Andrei Ghinea. Mi-a plăcut foarte mult detaliul cu lanț, pe care l-am pus ăn acord cu o curea din piele (Laura Olaru) și cu o husă cu un mesaj special (Aer Wear). Nota feminină a ținutei vine din geanta albă, cu design minimalist, cu baretă extrem de delicată.

Boxing queen

Jachetă Laura Olaru, tricou Kinga Varga, pantaloni GNA

Cea de-a tria ținută este una destul de powerful, datorită fiecărei piese din care am ales să o compun. În primul rând, am optat pentru o jachetă biker (Laura Olaru). Albă! Este o piesă statement, indiferent de lookul în care o inserezi pentru că te obligă la o anumită postură și, desigur, la o anumită atitudine. Extrem de sigură, de hotărâtă și gata de acțiune. Apoi am ales un tricou overseize cu glugă, din colecția semnată Kinga Varga, cu o inimă stilizată pe piept. Pentru că aveam deja două piese strong, am mizat pe o pereche de pantaloni scurți (GNA) asemănători celor din costumul de box. 

Sper să te inspire ținutele propuse de mine pentru această săptămână, dar cel mai bine este sa ne faci tu o vizită la A list Designers boutique, pentru a-ți alege piesele preferate din colecțiile designerilor români. Alături de noi în acest proiect sunt partenerii noștri București Mall Vitan și Mastercard.

Foto: arhiva personală

Related Posts

Trend Challenge. Momente memorabile cu bijuteriile Pandora (VIDEO)

De Sărbători, poți să fii și tu Moș Crăciun și să aduci bucurie, oferind cadoul potrivit persoanelor dragi….

LOOR Jewelry: Un brand de bijuterii dedicate femeii creative

LOOR jewelry este acel brand pe care te poți baza în fiecare zi pentru inspirație și pentru a-ți exprima…

Cel mai frumos Crăciun e acum

Cine spune că nu îi place să primească de Crăciun cadouri sau Crăciunul, în general,– cu excepția lui…

Antreprenoriat la feminin, la prima ediție

A List Magazine a fost alături de Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și de Andra Pintican – fondatoarea…

Cele mai spectaculoase apariții de la British Fashion Awards 2022

O mulțime de vedete au luat parte la gala British Fashion Awards 2022, care a avut loc la…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

C&A x Alist Magazine: Ne vedem la shopping în weekend!

Suntem din ce în ce mai aproape de unul dintre cele mai frumoase ale anului, așa că pregătirile…

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…