Andreea Leta ∙ August 31, 2020 ∙ 4 min read

Pentru săptămâna aceasta, am ales pentru vitrina A list Designers boutique o tendință extrem de îndrăgită de generațiile noi de artiști și nu numai. Piesele sport și-au depășit cu mult limitele și au ieșit de sub scorul competiției, ajungând sub atenta privire a tuturor personalităților fashion internaționale. Și dacă tot ne mândrim cu primul 10 din istoria sportului, a venit momentul să ne mândrim și cu maniera în care abordează designerii români această tendință: 

Trebuie să recunosc că sportul, pentru mine, se desfășoară în cantități relativ reduse, atât cât să-mi mențin un tonus cât de cât decent. Ce trece de asta, nu mi se potrivește. Însă există câteva campionate pe care le rmăresc de câte ori am ocazia, cum ar fi cele de patinaj sau cele de tennis. 

În ceea ce privește hainele de sport, pe de altă parte, cred că reprezintă una dintre cele mai mari achiziții ale generațiilor noi de artiști și de designeri. Cu toate că ador liniile feminine și piesele clasice, în viața de zi cu zi hainele sport sunt mult mai practice. Iar cum în vremurile noastre conceptul de trening cu pantofi cu toc este chiar un gest de mare virtuozitate stilistică, îmbrăcămintea sport ca alternativă urbană mi se pare o idee tare bună. Și tocmai în direcția asta am compus 3 ținute pentru vitrina A list Designers boutique din București Mall Vitan. Am ales alb și negru pentru a păstra ideea de eleganță a siluetei feminine în mișcare.

Body shape

Tricou Aer Wear, maletă și pantaloni Kill’em Clothing, geantă Laura Olaru

Pentru prima ținută am ales două piese Kill’em Clothing ce urmăresc perfect linia corpului. Inspirate de costumul clasic de ciclism, piesele negre m-au dus cu gândul la o panteră urbană. Dar pentru ca lucrurile să nu fie chiar atât de sauvage, am completat outfitul cu un tricou alb Aer Wear, pe spatele căruia staă scrisă mărturia „Mi-e bine”. Și pentru că nu putea lipsi tocmai geanta, am ales un model de dimensiuni reduse, din piele matlasată, cu un mâner geometric, semnată Laura Olaru. 

Straight outta Bronx

Bluză și pantaloni GNA, geantă și curea Laura Olaru, accesoriu Miss Mary a Little, husă pentru telefon Aer Wear

Jenny from the block e una dintre piesele alea care dacă apucă să îți intră în minte, nu îți mai iese așa cu una, cu două. Mai ales dacă ești la duș, după sport, poate. Indiferent pe unde îți aleargă mintea sau trupul, nu uita de unde ai pornit, spunea JLo acum niște ani. Iar a propos de ea, pentru a doua ținută, m-am gândit la ceea ce definește stilul artiștilor underground și am încercat să aduc la lumină cu ajutorul pieselor din colecția GNA, a Andrei Ghinea. Mi-a plăcut foarte mult detaliul cu lanț, pe care l-am pus ăn acord cu o curea din piele (Laura Olaru) și cu o husă cu un mesaj special (Aer Wear). Nota feminină a ținutei vine din geanta albă, cu design minimalist, cu baretă extrem de delicată.

Boxing queen

Jachetă Laura Olaru, tricou Kinga Varga, pantaloni GNA

Cea de-a tria ținută este una destul de powerful, datorită fiecărei piese din care am ales să o compun. În primul rând, am optat pentru o jachetă biker (Laura Olaru). Albă! Este o piesă statement, indiferent de lookul în care o inserezi pentru că te obligă la o anumită postură și, desigur, la o anumită atitudine. Extrem de sigură, de hotărâtă și gata de acțiune. Apoi am ales un tricou overseize cu glugă, din colecția semnată Kinga Varga, cu o inimă stilizată pe piept. Pentru că aveam deja două piese strong, am mizat pe o pereche de pantaloni scurți (GNA) asemănători celor din costumul de box. 

Sper să te inspire ținutele propuse de mine pentru această săptămână, dar cel mai bine este sa ne faci tu o vizită la A list Designers boutique, pentru a-ți alege piesele preferate din colecțiile designerilor români. Alături de noi în acest proiect sunt partenerii noștri București Mall Vitan și Mastercard.

Foto: arhiva personală

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…