Editor Alistmagazine.ro ∙ October 1, 2021 ∙ 3 min read

Am așteptat cu entuziasm toamna, gândindu─ne la refresh─ul care urmează, dar de cele mai multe ori frigul vine înainte să fim chiar bine pregătite. Magazinele sunt invadate de ultimele colecții, de cele mai noi culori, idei de reinterpretare stilistică a vechilor croiuri sau lookuri pe care abia aștepți să le porți.

Dar ce faci cu hainele pe care le ai deja? Cum evaluezi ce păstrezi, ce pleacă și mai ales, ce strategie stilistică abordezi pentru a rămâne fidelă identității tale vestimentare, dar a te bucura în continuare de moda?

Ne spune în cele ce urmează Mariana Romanică, stilist si creator al conceptului de Garderoba capsulă.

  1. Treci în revistă piesele din șifonier pe care chiar te bazezi în această toamnă ─ cele care într-adevăr îți plac, haine pe care le iubești și te inspiră să fii chic zi de zi. Construiește cu ele o bază de tipul unei Garderobe Capsulă, conceptul de 13 piese din care poți să faci peste 70 de ținute, pentru a te asigura că ai deja minimul necesar.
  2. Dacă descoperi că ceva îți lipsește cu desăvârșire, deschide o lista de cumpărături notându─ți, generic, obiectele lipsă.
  3. Alege─ți o schemă de culori specifică. Știu că e ușor să te lași dusă de val când vezi nuanțele de cărămiziu, muștar, portocaliu, maro, verde și galben care se poartă în acest sezon, insă dacă ai cumpăra câte ceva din fiecare, n─ai mai reuși deloc să ai o garderoba versatilă. Așa că, mergi pe o bază neutră, caldă sau rece, vivace sau soft, profundă sau stridentă ─ la care să adaugi cu moderație din culorile noi. Alege ceva care să îți și placă, dar să se și potrivească cu ce ai deja în garderobă.
  4. Când alegi să cumperi ceva nou, gândește ținutele în avans și proiectează cel puțin 3 look─uri diferite pe care ai putea să le faci cu hainele de acasă. Ar trebuie să poți obține outfit─uri complete. De la încălțăminte, la haine, accesorii, bijuterii. Altfel, piesă nouă este doar un alt generator de cheltuieli interminabile de care chiar nu ai nevoie.
  5. Investește nu doar în haine, ci și în tine. Sensul modei este de a te ajută să─ți exprimi unicitatea și de a te pune în valoare. Pentru a te folosi de ea cu adevărat, pune experții în domeniu la treabă: află─ți tipologia cromatică, descoperă─ți formă corpului și identifică modul unic prin care ele construiesc ADN─ul tău Stilistic. Vei privi latura vestimentară dintr─o perspectivă cu totul nouă, care aduce mai mult sens și scop pe toate planurile vieții tale.
  6. Choose a side! Pentru a─ți maximiza garderoba cu adevărat, alege─ți piesa preferată și creează din ea laitmotivul întregii garderobe. Astfel, dacă ești genul de femeie care poartă tot timpul pantaloni, focuseaza─te pe asta și nu investi în fuste sau rochii, pe care știi deja că nu o să le prea porți. Cumpară incaltăminte, palton și tot ceea ce mai ai tu nevoie în funcție de pantalonii pe care îi porți mereu. Vei arata impecabil tot timpul, dacă ceea ce cumperi este gândit cu 10 pași în avans.
  7. Transformă refresh─ul în upgrade. Alege un palier stilistic pe care să aduci o îmbunătățire. Poți să devii mai atentă la materialele pe care le cumperi, la cantitatea de haine, la calitatea pieselor, proveniența lor sau pur și simplu poți să înlocuiești umerașele, să le reciclezi pe cele de la spălătorie, ori să renunți la pungile de hârtie sau plastic ale magazinelor în favoarea sacoșelor speciale luate de acasă. E un pas mic care te va face să te simți tare bine, așa că alege în acest sezon să faci ceva mai bine decât ai făcut în anteriorul., încheie aceasta.

 

Related Posts

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…