Andreea Leta ∙ August 24, 2022 ∙ 4 min read

Doar pentru că am intrat pe ultima sută de metri a vacanței de vară, nu înseamnă că nu mai ai dreptul la încă o serie de zile de relaxare, de care să te bucuri așa cum se cuvine. 

Fie că alegi să te răsfeți pe o plajă pustie, fie că le petreci într- un peisaj pitoresc sau chiar în confortul propriului cămin, o carte bună este un aliat de nădejde atunci când vine vorba de timp de calitate. Iar dacă moda este pasiunea ta, dă-mi voie să îți sugerez 5 titluri care nu te vor plictisi nicio secundă!

Firul de aur 

Să începem cu o istorie fascinantă de 30mii de ani sintetizați magistral de Kassia St Clair, autoarea unui alt volum pe care nu ar trebui să îl ratezi – „Culorile și viața lor secretă”. Revenind la modă, din Egiptul Antic și până la aprigele zeițe ale Olimpului, cu incursiuni în evul mediu european, dar și în laboratoarele high tech care promit un viitor plin de surprize într-ale vestimentației, cartea este o desfătare pentru celor mai curioși și mai seduși de fenomenul artei costumului. 

Christian Dior – Povestea unei vieți

Dacă e să vorbim despre legende, nu putem trece ușor de una dintre cele mai frumoase, dar și triste povești din istorie. Christian Dior a părăsit foarte repede această lume, dar nu înainte de a lăsa în urmă un imperiu clădit pe baza rafinamentului, pasiunii și a feminității absolute. Marea pasiune a marelui Dior au fost, de fapt, florile, pe care le-a asociat cu femeia și cu ideea de feminitate, venerate prin celebrele colecții, prin parfumerie și prin povești cum puțin probabil vom mai citi. Ți-am stârnit curiozitatea? (autor: Marie-France Pochna

Rivalele. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli

Istoriile personale ar fi nimic dacă nu ar fi existat un conflict care să zguduie Parisul din temelii. Coco Chanel nu a îndrăgit pe nimeni, nici măcar pe Dior, însă pentru Elsa Schiaparelli a nutrit niște sentimente aparte. Una dintre cele mai fascinante povești ale tuturor timpurilor este, cu siguranță, biografia plină de mister a lui Gabrielle Chanel. Însă nici personajele secundare din viața ei nu s-au lăsat mai prejos. Printre generali naziști, poeți, balerini și sculptori, o italiancă excentrică s-a strecurat în universul ei cu un deranj în cea mai aprinsă nuanță de roz posibilă. Pregătește-te! (autor: Jeanne Mackin)

Geanta, un amor de-o viață

Dominique Loreau îți vorbesște despre cel mai de preț accesoriu din garderoba ta, într-o manieră aproape mitologică. De la ideea că geanta este grădina ta misterioasă, la consumerism, autoarea trece întreaga istorie a acestui item prin filtrul ideologiei disciplinate japoneze. Află cum au ajuns marile branduri să vândă mai degrabă un vis, decât un obiect vestimentar. 

Tiffany & Co.: The story behind the style

Cu siguranță că atunci când te gândești la cinematografia clasică, unul dintre primele titluri este Breakfast at Tiffany’s și că îți vine rapid în minte scena în care Holy mănâncă un croissant în fața vitrinei celebrului magazin. Adevărul este că în spatele acelui geam este o istorie care începe în 1837, din care Rachel Taylor a extras cele mai importante momente, dar și fotografii de arhivă cu bijuterii care te vor face să visezi cu ochii deschiși. 

Foto: Diverta, Cărturești, Elefant.ro

Related Posts

Momente inedite ale vedetelor de la Paris Fashion Week: Andie MacDowell, Eva Longoria, Bella Hadid

Andie MacDowell și Eva Longoria au fost modele pentru o seară într-una dintre prezentările de la Paris Fashion…

Alist Designers boutique: Brandurile lunii octombrie

Luna aceasta ne bucurăm să avem alături de noi două nume pe care le îndrăgești de ceva timp…

Celebrity street style: Ținutele all black de la săptămânile modei

Cu Paris Fashion Week încă în desfășurare, facem o trecere în revistă a celor mai stylish ținute ale…

Jennifer Lopez devine imaginea unui brand de lenjerie intimă

La 53 de ani, Jennifer Lopez a fost aleasă imaginea unui cunoscut brand de lenjerie intimă. Astfel, vedeta…

Cher, apariție surprinzătoare la Săptămâna Modei de la Paris, în prezentarea Balmain

La 76 de ani, Cher arată încă senzațional și a dovedit-o încă o dată la prezentarea casei Balmain…

A început Săptămâna Modei de la Paris. Ce vedete au deschis parada eleganței din capitala Franței

Circuitul evenimentelor dedicate stilului continuă cu Săptămâna Modei de la Paris, care se derulează între 26 septembrie –…

Otter: Be cool, not cold! 

Texturi, nuanțe de pământ, layering și creativitate – acestea sunt elementele cheie ale noului anotimp. Sezonul rece ne…

Vedete prezente la Săptămâna Modei de la Milano

Săptămâna Modei de la Milano se încheie glorios cu încă un sezon plin de strălucire. O mulțime de…

O nouă ediție Romanian Jewelry Week, între 5-9 octombrie

O nouă ediție Romanian Jewelry Week are loc între 5-9 octombrie, în șase locații culturale din București. Expoziția…

Versiunea voastră REMIX-ată

Versiunea voastră REMIX-ată. Cum să faceți din sfârșitul verii un nou început interesant, cu dragoste pentru viața de…