Andreea Leta ∙ August 24, 2022 ∙ 4 min read

Doar pentru că am intrat pe ultima sută de metri a vacanței de vară, nu înseamnă că nu mai ai dreptul la încă o serie de zile de relaxare, de care să te bucuri așa cum se cuvine. 

Fie că alegi să te răsfeți pe o plajă pustie, fie că le petreci într- un peisaj pitoresc sau chiar în confortul propriului cămin, o carte bună este un aliat de nădejde atunci când vine vorba de timp de calitate. Iar dacă moda este pasiunea ta, dă-mi voie să îți sugerez 5 titluri care nu te vor plictisi nicio secundă!

Firul de aur 

Să începem cu o istorie fascinantă de 30mii de ani sintetizați magistral de Kassia St Clair, autoarea unui alt volum pe care nu ar trebui să îl ratezi – „Culorile și viața lor secretă”. Revenind la modă, din Egiptul Antic și până la aprigele zeițe ale Olimpului, cu incursiuni în evul mediu european, dar și în laboratoarele high tech care promit un viitor plin de surprize într-ale vestimentației, cartea este o desfătare pentru celor mai curioși și mai seduși de fenomenul artei costumului. 

Christian Dior – Povestea unei vieți

Dacă e să vorbim despre legende, nu putem trece ușor de una dintre cele mai frumoase, dar și triste povești din istorie. Christian Dior a părăsit foarte repede această lume, dar nu înainte de a lăsa în urmă un imperiu clădit pe baza rafinamentului, pasiunii și a feminității absolute. Marea pasiune a marelui Dior au fost, de fapt, florile, pe care le-a asociat cu femeia și cu ideea de feminitate, venerate prin celebrele colecții, prin parfumerie și prin povești cum puțin probabil vom mai citi. Ți-am stârnit curiozitatea? (autor: Marie-France Pochna

Rivalele. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli

Istoriile personale ar fi nimic dacă nu ar fi existat un conflict care să zguduie Parisul din temelii. Coco Chanel nu a îndrăgit pe nimeni, nici măcar pe Dior, însă pentru Elsa Schiaparelli a nutrit niște sentimente aparte. Una dintre cele mai fascinante povești ale tuturor timpurilor este, cu siguranță, biografia plină de mister a lui Gabrielle Chanel. Însă nici personajele secundare din viața ei nu s-au lăsat mai prejos. Printre generali naziști, poeți, balerini și sculptori, o italiancă excentrică s-a strecurat în universul ei cu un deranj în cea mai aprinsă nuanță de roz posibilă. Pregătește-te! (autor: Jeanne Mackin)

Geanta, un amor de-o viață

Dominique Loreau îți vorbesște despre cel mai de preț accesoriu din garderoba ta, într-o manieră aproape mitologică. De la ideea că geanta este grădina ta misterioasă, la consumerism, autoarea trece întreaga istorie a acestui item prin filtrul ideologiei disciplinate japoneze. Află cum au ajuns marile branduri să vândă mai degrabă un vis, decât un obiect vestimentar. 

Tiffany & Co.: The story behind the style

Cu siguranță că atunci când te gândești la cinematografia clasică, unul dintre primele titluri este Breakfast at Tiffany’s și că îți vine rapid în minte scena în care Holy mănâncă un croissant în fața vitrinei celebrului magazin. Adevărul este că în spatele acelui geam este o istorie care începe în 1837, din care Rachel Taylor a extras cele mai importante momente, dar și fotografii de arhivă cu bijuterii care te vor face să visezi cu ochii deschiși. 

Foto: Diverta, Cărturești, Elefant.ro

Related Posts

Ovidiu Buta: „Moda nu este alchimie și, cu toate acestea, îți poate transforma viața”

Vede colecții de modă și stă de vorbă cu designerii de zeci de ani deja. Este autorul unora…

Cinci ținute casual sofisticate inspirate de invitații de la petrecerea Alist

Se spune că toamna se numără bobocii, dar noi am reinterpretat această zicală și am făcut o selecție…

Pamela Anderson poartă un brand românesc

Pamela Anderson apare pe coperta unei publicații de fashion îmbrăcată într-o piesă care aparține unui brand românesc –…

Sienna Miller, apariție de impact, cu sarcina la vedere, la Vogue World Show

Vedetele și-au dat întâlnire pe covorul roșu la evenimentul fashion al toamnei- Vogue World Show, care se vrea…

LEVI’S® PUNE STILUL PERSONAL PE PRIMUL LOC!

Dacă trendul nostalgiei te-a cucerit și crezi că ai trecut prin toate etapele până acum, pregătește-te pentru încă…

MTV VMAs 2023: Tendințele preferate ale vedetelor pentru lookurile de gală

Marți seară a avut loc decernarea premiilor MTV VMAs 2023, unde vedetele internaționale și-au făcut rând pe rând…

Industria bunurilor de lux, într-o continuă creștere

… sau „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac!” Sunt vorbele atribuite Reginei Maria Antoaneta, cele care i-au adus…

Top 5 accesorii care m-au cucerit în această vară.

Fiecare vară are povestea ei, o sumedenie de amintiri și momente din călătorii, vacanțe nesfârșite, seri lungi călduroase,…

Arad Fashion Days: Tendințele propuse de creatorii români pentru noul sezon 

Primul weekend din luna septembrie a marcat pentru noi nu doar începutul celui mai frumos anotimp, ci și…

Vedetele au afișat ținute extravagante la Gala AmfAR de la Veneția

Veneția nu este numai despre film zilele acestea, ci și despre modă și caritate. Gala AmfAR, un eveniment…