Andreea Leta ∙ October 30, 2022 ∙ 4 min read

Au mai rămas doar câteva ore până la una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului. Halloween pândește de după colț, așa că indiferent dacă alegi să petreci în stil american sau într-o manieră mai spirituală, ți-am pregătit o listă de 5 filme numai bune să te inspire în această perioadă. 

Halloween a devenit una dintre cele mai populare sărbători atât datorită modului în care ne readuce împreuna sub pretextul costumelor, cât și datorită esteticii care ne atrage în fiecare an ca un magnet. Indiferent dacă alegi sau nu să petreci în stil american, prefăcându-te în personajul favorit sau expunându-ți latura întunecată, sau dacă optezi pentru o atitudine ceva mai spirituală, inspirată de vechea sărbătoare a celților, Samhain, momentul reprezintă ocazia perfectă pentru a-ți dedica măcar câteva ore în care să faci ceva ce te bucură. Așa că am pregătit o listă de cinci filme care să te inspire într-una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. 

The birds (1960)

Alfred Hitchcock nu are nevoie de nicio introducere. Maestrul absolut al genului thirller, Hitchcock a mizat pe o tipologie aparte de personaj feminin pentru care muze i-au fost Tippi Hedren sau Grace Kelly. The birds este unul dintre filmele de căpătâi ale cineaștilor, așa că e momentul ideal pentru a-l revedea sau pentru a-l descoperi. Foarte stilat și un pic horror – ce să-ți dorești mai multe de Halloween!?

Beetlejuice (1988)

Înainte de Familia Addams sau de Nightmate before Christmas, a fost Beetlejuice, în regia inegalabilului Tim Burton. Dacă alegi totuși să te costumezi, vei dori să vezi acest film înainte. Printul cu dungi nu va mai fi niciodată la fel!

Dracula (1992)

Francis Ford Coppola este o garanție a imaginii, iar filmul Dracula nu este o excepție. Te provoc să găsești un costum masculin mai frumos decât cel gri purtat de Gary Oldman și o vampiriță mai senzuală decât Monica Bellucci. Să-ți mai spun și că la momentul filmărilor Keanu Reeves avea 27 de ani? 

Death becomes her (1992)

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce Meryl Streep arăta atât de bine în The Devil Wears Prada, este pentru că, la un moment dat, Isabella Rossellini i-a dăruit cândva un super elixir. Mai exact în Death becomes her, una dintre cele mai fashionable comedii negre create vreodată. 

Love Witch (2016)

Și pentru că nimic nu e mai la modă acum decât vrăjitoarele, îți sugerez să nu ratezi acest film, care este ca un pictorial fashion de la primul până la ultimul cadru. Estetica modernă a vrăjitoarelor este perfect exploatată în film. Fotografia de deschidere a articolului o înfățișează chiar pe Elaine, protagonista acestei povești. Te previn, încărcătura erotică e destul de puternică!

Foto: cinemagia.ro

Related Posts

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…

Style icon: Sydney Sweeney, actrița votată femeia anului

Aleasă de mai multe publicații internaționale drept unul dintre starurile de top ale tinerei generații, Sydney Sweeney, pe…

Campaniile controversate, anulate de critica din social media sau…?

La începutul acestei săptămâni, Balenciaga a lansat una dintre cele mai controversate campanii create vreodată în lumea modei,…

Alessandro Michele pleacă de la Gucci după 7 ani

Vestea zilei în lumea modei vine prin cofirmarea unui zvon care făcea înconjurul rețelelor de socializare în ultimele…

Love the future again: în premieră, colecția C&A primăvară/vară 2023

Culori intense și tonuri de bej, materiale naturale, croieli interesante și un vibe de bună dispoziție, cu un…

Pantofii de Cenușăreasă există și sunt creați de Disney

Basmele devin realitate. Cel puțin în sfera de fashion, deoarece pantofii Cenușăresei capătă contur și în realitate și…

Se lansează o colecție de bijuterii inspirată din serialul ”Bridgerton”

Fanii serialului Bridgerton de pe Netflix vor fi bucuroși să afle că se va lansa o colecție de…