Andreea Leta ∙ October 29, 2021 ∙ 4 min read

3 costume de Halloween pe care le poți crea din garderoba ta

Ne mai desparte o singură zi până la Halloween, mult așteptatul eveniment al sezonului. Dacă nu ai apucat să faci încă rost de un costum, stai liniștită, tot ce îți trebuie se află deja în garderoba ta, ca prin magie! Anul acesta ne-am inspirat din trei filme de referință, din trei decade diferite, așa că e imposibil să nu îți surâdă măcar una dintre idei. Iată despre ce e vorba: 

Pentru cei mai mulți, Halloween e doar un pretext de distracție, însă există persoane care celebrează cu adevărat una dintre cele mai vechi sărbători din lume, aducând ofrande naturii și înaintașilor, prin diverse ritualuri sau, pur și simplu, aprinzând lumânări și meditând sau citind povești. Oricum ar fi, a little party never killed nobody, vorba cântecului, așa că, dacă faci parte din a doua categorie de public, după ce ai trecut de partea mistică, ai voie să te distrezi un pic. Dacă ești adepta primei categorii, nu ai de ce să stai pe gânduri nicio secundă! 

Anul acesta, pentru costume, am ales ca sursă de inspirație cinematografia, după mai multe premiere recente care ne-au amintit cât de minunată poate fi industria filmului. Și dacă de Halloween tot vorbim despre lumea de dincolo, mai în glumă, mai în serios, ne-am dus cu gândul la trei decade diferite, care continuă să fascineze cu aceeași forță. Și pentru că vrem să îți pui creativitatea la bătaie, provocarea e să te costumezi folosind piese pe care le ai deja în garderobă. Iată la ce ne-am gândit noi: 

I married a witch (1942)

3 costume de Halloween pe care le poți crea din garderoba ta

Botine Deichmann, Fustă C&A, Brățară Pandora

Primul titlu la care ne-am gândit trebuia să conțină un cuvânt-cheie: witch… I married a witch! Este una dintre cele mai drăguțe producții cinematografice pe care le poți vedea, asta dacă nu ai făcut-o deja de zeci de ori, întrucât este acel gen de film de care nu te vei plictisi în veci. Dar dacă nu ai apucat încă să îl vezi, îți zicem doar atât: o vrăjitoare superbă din secolul 17 revine la viață pentru a-l teroriza pe descendentul judecătorului care a condamnat-o în timpul ei. Genul: comedie romantică. Iar pentru costumul inspirat de personajul interpretat de Veronnica Lake, ai nevoie de câteva piese negre, precum o fustă din tulle, o bluză care să îți pună în valoare gâtul, umerii și bustul, sau de o rochie neagră din dantelă. Ca să adaugi un pic de farmec, poartă și o pereche de botine cu toc. 

Torn Curtain (1966)

3 costume de Halloween pe care le poți crea din garderoba ta

Beretă H&M, Maletă BSB, Trench Marks&Spencer

Alfred Hitchcock este încă nedetronabil atunci când vorbim despre thrillere. Dacă ai depășit perioada în care te amuzau filmele horror, este momentul perfect să te bucuri de genialitatea regizorului cu un film care a pus punctul pe „i” în cariera sa. Torn Curtain îi are protagoniști pe Paul Newman și pe Julie Andrews, într-o relație în care suspansul este lege. Cum Halloween vine și el la pachet cu o tensiune specială, e momentul perfect să transformi trench-ul în piesa centrală a unui costum inspirat de Sarah, personajul celebrei Julie Andrews. În filmele lui Hitchcock, costumele au jucat întotdeauna un rol esențial în definirea personajului, așadar, nu lăsa niciun detaliu să îți scape.

Mr and Mrs Smith (2005)

3 costume de Halloween pe care le poți crea din garderoba ta

Cămașă BSB, Cizme remixshop.com, Sutien Victoria’s Secret

Să ne întoarcem totuși spre zilele noastre și să generăm puțină mișcare de forțe. Mr and Mrs Smith este unul dintre cele mai controversate filme pentru acțiunea din spatele camerelor, pe care unii au considerat-o mult mai interesantă decât cea din script. Oricum ar fi, dacă vrei să ai parte de un weekend incendiar alături de partenerul tău, nu trebuie decât să te costumezi într-un spion post-luptă. Poartă-i cu încredere cămașa cu nasturii mai descheiați decât ar face-o el, o pereche de cizme din cauciuc și un set de lenjerie interesant. Cine a zis că vecinii trebuie să doarmă în noaptea de Halloween?

Foto: PR, hepta.ro, cinemagia.ro 

Related Posts

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…

Pamela Anderson invocă nostalgia anilor 90 printr-o colecție de jeans

Pamela Anderson a lansat o colecție limitată de jeans alături de brandul Re/Done, prin care readuce în atenție…

Alist Designers boutique: Casa cu sori, brandul în care iubirea e la ea acasă!

Luna aceasta ne bucurăm de o prezennță specială la Alist Designers boutique. În spațiul nostru din București Mall…

Alexia Eram, fun & fashion cu HUAWEI WATCH FIT 3 și seria HUAWEI Pura 70

Pentru că A List este mereu în pas cu tehnologia nouă, Alexia Eram a răspuns invitației de a…