Gianni Versace

Astăzi se împlinesc 24 de ani de la moartea tragică a unuia dintre geniile modei. Gianni Versace a părăsit această lume în urma unei crime ce a făcut subiectul numeroaselor documentare, articole și chiar a unui serial de succes. Însă cea mai adâncă rană rămâne în sufletul surorii sale, Donatella, care din 1997 și până astăzi îi aduce necontenit câte un tribut cu fiecare colecție.

Gianni Versace a înțeles corpul uman și femeia, în principal, ca un adevărat artist. Mai degrabă un sculptor decât un designer, a căutat cu fiecare piesă pe care a lansat-o sub unul dintre cele mai mari nume din modă, să aducă un tribut armoniei trupului, pe care l-a valorificat cu precizia și cu sensibilitatea unui mare iubitor de frumos. Recunoscut pentru stilul său bogat în detaliu și pentru dragostea față de artă, arhitectură și cultură italiană, Gianni Versace continuă să fie, chiar și la 24 de ani de la decesul său tragic, una dintre figurile centrale ale universului costumului.

Gianni Versace
Gianni și Donatella Versace

Însă cea mai mare rană râmâne în sufletul surorii sale, Donatella, care continuă să îi aducă un tribut cu fiecare colecție. Despre relația celor doi, ca dealtfel despre întreaga personalitate a marelui Gianni Versace, s-au scris miliarde de pagini, s-au făcut documentare și chiar un serial de succes.

Gianni Versace
Gianni și Donatella Versace

Există multe frății controversate sau dezbătute în istoria umanității, însă am tinde să spunem că după Romulus și Remus, pe scena Italiei, Gianni și Donatella sunt în top trei. Cu o diferență de vârstă de 10 ani, cei doi au reușit să ajungă la stadiul de suflete-pereche: Gianni și-a păstrat tonusul și spiritul tânăr datorită ei, iar Donatella a devenit ceea ce este prin ochii și prin talentul lui. El a fost cel care a determinat-o să își vopsească părul blond atunci când avea doar 11 ani, devenind astfel una dintre cele mai faimoase blonde din lume, a ghidat-o într-ale artei și modei, i-a oferit o linie specială în cadrul casei, Versus, i-a încredințat imperiul Versace atunci când a suferit de o formă foarte rară de cancer, însă atunci când a fost să-și scrie testamentul, Gianni i-a lăsat doar 20%, iar nepoatei sale, Allegra, adevărata lui feblețe, i-a oferit 50% din ceea ce înseamnă numele său titanic.

Gianni Versace
Allegra și Gianni Versace
Gianni Versace
Allegra și Gianni Versace

Donatella vorbește și astăzi cu duioșie și cu emoție despre cea mai frumoasă perioadă din viața ei, atunci când fratele ei îi dăduse rolul de model sau de păpușă, pe care o îmbrăca după cele mai frumoase și nebune idei ale sale, pe care le etalau împreună în cluburile în care el o invita să petreacă alături de el. Apoi a urmat momentul de glorie al casei Versace, anii ’90, alături de marile supermodele ale lumii, timp în care Donatella a fost mâna dreaptă a fratelui ei, ocazie cu care a învățat să țină frâiele unui colos precum brandul Versace.

Gianni Versace
Naomi Campbell, Gianni Versace și Carla Bruni
Gianni Versace
Claudia Schiffer și Gianni Versace

Cu toate că au avut relația de vis frate-soră, nu au lipsit nici disputele din cadrul familiei, întrucât Donatella nu l-a îndrăgit și nu l-a acceptat niciodată pe partenerul de viață al creatorului, Antonio D’Amico. Însă din respect pentru fratele său, Donatella nu adresează presei niciun cuvânt peiorativ legat de acesta, ci doar evită subiectul, conform educației elegante pe care a primit-o.

Gianni Versace a fost asasinat pe 15 iulie 1997, în fața celebrei Casa Casuarina, de către Andrew Cunanan. Întregul moment dramatic este foarte bine surprins într-un sezon dedicat acestui eveniment din celebrul serial American Crime Scene: The Assasination of Gianni Versace. Inside Look, ce îi are în distribuție pe Darren Criss, Penelope Cruz și pe Ricky Martin.

Foto: hepta.ro

Related Posts