Andreea Leta ∙ July 15, 2021 ∙ 4 min read

Gianni Versace

Astăzi se împlinesc 24 de ani de la moartea tragică a unuia dintre geniile modei. Gianni Versace a părăsit această lume în urma unei crime ce a făcut subiectul numeroaselor documentare, articole și chiar a unui serial de succes. Însă cea mai adâncă rană rămâne în sufletul surorii sale, Donatella, care din 1997 și până astăzi îi aduce necontenit câte un tribut cu fiecare colecție.

Gianni Versace a înțeles corpul uman și femeia, în principal, ca un adevărat artist. Mai degrabă un sculptor decât un designer, a căutat cu fiecare piesă pe care a lansat-o sub unul dintre cele mai mari nume din modă, să aducă un tribut armoniei trupului, pe care l-a valorificat cu precizia și cu sensibilitatea unui mare iubitor de frumos. Recunoscut pentru stilul său bogat în detaliu și pentru dragostea față de artă, arhitectură și cultură italiană, Gianni Versace continuă să fie, chiar și la 24 de ani de la decesul său tragic, una dintre figurile centrale ale universului costumului.

Gianni Versace

Gianni și Donatella Versace

Însă cea mai mare rană râmâne în sufletul surorii sale, Donatella, care continuă să îi aducă un tribut cu fiecare colecție. Despre relația celor doi, ca dealtfel despre întreaga personalitate a marelui Gianni Versace, s-au scris miliarde de pagini, s-au făcut documentare și chiar un serial de succes.

Gianni Versace

Gianni și Donatella Versace

Există multe frății controversate sau dezbătute în istoria umanității, însă am tinde să spunem că după Romulus și Remus, pe scena Italiei, Gianni și Donatella sunt în top trei. Cu o diferență de vârstă de 10 ani, cei doi au reușit să ajungă la stadiul de suflete-pereche: Gianni și-a păstrat tonusul și spiritul tânăr datorită ei, iar Donatella a devenit ceea ce este prin ochii și prin talentul lui. El a fost cel care a determinat-o să își vopsească părul blond atunci când avea doar 11 ani, devenind astfel una dintre cele mai faimoase blonde din lume, a ghidat-o într-ale artei și modei, i-a oferit o linie specială în cadrul casei, Versus, i-a încredințat imperiul Versace atunci când a suferit de o formă foarte rară de cancer, însă atunci când a fost să-și scrie testamentul, Gianni i-a lăsat doar 20%, iar nepoatei sale, Allegra, adevărata lui feblețe, i-a oferit 50% din ceea ce înseamnă numele său titanic.

Gianni Versace

Allegra și Gianni Versace

Gianni Versace

Allegra și Gianni Versace

Donatella vorbește și astăzi cu duioșie și cu emoție despre cea mai frumoasă perioadă din viața ei, atunci când fratele ei îi dăduse rolul de model sau de păpușă, pe care o îmbrăca după cele mai frumoase și nebune idei ale sale, pe care le etalau împreună în cluburile în care el o invita să petreacă alături de el. Apoi a urmat momentul de glorie al casei Versace, anii ’90, alături de marile supermodele ale lumii, timp în care Donatella a fost mâna dreaptă a fratelui ei, ocazie cu care a învățat să țină frâiele unui colos precum brandul Versace.

Gianni Versace

Naomi Campbell, Gianni Versace și Carla Bruni

Gianni Versace

Claudia Schiffer și Gianni Versace

Cu toate că au avut relația de vis frate-soră, nu au lipsit nici disputele din cadrul familiei, întrucât Donatella nu l-a îndrăgit și nu l-a acceptat niciodată pe partenerul de viață al creatorului, Antonio D’Amico. Însă din respect pentru fratele său, Donatella nu adresează presei niciun cuvânt peiorativ legat de acesta, ci doar evită subiectul, conform educației elegante pe care a primit-o.

Gianni Versace a fost asasinat pe 15 iulie 1997, în fața celebrei Casa Casuarina, de către Andrew Cunanan. Întregul moment dramatic este foarte bine surprins într-un sezon dedicat acestui eveniment din celebrul serial American Crime Scene: The Assasination of Gianni Versace. Inside Look, ce îi are în distribuție pe Darren Criss, Penelope Cruz și pe Ricky Martin.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…

Noile colecții de bijuterii și ceasuri ale verii sunt acum în magazinele Splend’or

Splend’or prezintă „Manifest pentru strălucire”, eveniment în cadrul căruia au fost lansate noile colecții de bijuterii și ceasuri…