Fashion de acasă: Culorile care îți dau o stare bună

Culorile ne influențează starea de spirit, este un lucru aprobat de psihologi, iar numeroase studii despre teoria culorilor sunt la dispoziție pentru a ne convinge de acest lucru. Știm că arhitecții de interior sunt foarte atenți atunci când compun cromatica anumitor încăperi (cum ar fi camerele copiilor), însă hainele pot avea același efect dacă optezi pentru anumite nuanțe. Iată un top al culorilor care îți dau o stare bună dacă alegi să petreci timpul acasă îmbrăcată în astfel de piese vestimentare: 

Alb

Papuci COS, pulover Reserved, cercei COS, pantaloni H&M

Trebuie să fie cap de listă în ceea ce privește culorile perfecte pentru fashion acasă, întrucât nu există ceva mai echilibrat și care să te ducă mai sigur la ideea de armonie. Iar asociat cu materiale naturale, nu are cum să nu îți dea o stare de bine, garantându-și totodată o imagine sofisticată. Probabil că ai observat cât de liniștitoare sunt interioarele cu mobilă albă și cu parchet clasic din lemn de stejar. Aceeași combinație este valabilă și pentru haine, așa că, de exemplu, poți opta pentru un outfit all white și câteva mici accesorii în nuanțe calde maronii. 

Galben

Tricou Oysho, pantloni din mătase H&M, papuci Zara, accesoriu de păr H&M

Este una dintre culorile cele mai happy. Preferat de obicei pentru outfiturile de weekend, poți să te bazezi pe diferite nuanțe acum, în orice zi, mai ales că nu mergi la birou. Este un indicator al persoanlor fericite prin definiție, cu energie debordantă, care au o încredere deosebită în priproiile forțe, dar are și o dimensiune ludică pentru care, în general, este evitat în outfiturile office. Dacă alegi un tricou galben în timpul pe care îl dedici sporului acasă, vei avea parte de un antrenament plăcut și foarte distractiv! Sau, de ce nu, pentru un party virtual cu prietenii. 

Verde

Maiou BSB Collection, bentiță Uterque, Halat H&M, pantaloni Oysho

Este una dintre cele mai complexe culori, iar în funcție de nuanță, transmite mesaje diferite. Astfel, pentru această perioadă, este indicat să optezi pentru nuanțe deschise, fresh, poate chiar mentă-pastel, care generează o stare de liniște, de relaxare. Ține minte că nuanțele de verde închise pot fi mai degrabă purtate în video-conferințe pentru birou, pentru că au un aer serios, numai bun de impresionat superiorii! 

Albastru

Maiou Hanro, șosete Oysho, pantaloni Topshop, pijamale H&M

Aceeași teorie este valabilă și pentru culoarea anului. Nuanțele deschise inspiră calm, liniște, dar și loialitate. De aceea, îți sugerăm să optezi pentru albastru spre sfârșitul zilei, atunci când termini activitățile importante legate de birou și le începi pe cele dedicate exclusiv ție. Iar pentru a începe o nouă zi în aceeași notă de serenitate, poți alege pijamale într-o nuanță bleu-ciel. Bleumarinul este o nuanță cu efect miraculos asupra celorlalți, iar atunci când vrei neapărat să primești un post, trebuie să porți un costum bleumarin la interviu, întrucât este sinonimul încrederii. 

Mov/Lilac/Violet

Halat și rochie Victoria’s Secret

Sunt, prin definiție, nuanțele dedicate boemilor absoluți, pentru că sunt compuse din calmul albastrului și din pasionalul roșu. De-a lungul istoriei, purpuriul a fost o marcă a nobleții, a regalității, a funcțiilor foarte înalte, deci a puterii și a ambiției, însă nu i-au lipsit niciodată misterul, magia și independența. Așadar, urmează-ți pasiunile zilele acestea, work your magic și, după această perioadă, s-ar putea să fii mai bine ca oricând! Este de asemenea un indicator al luxului, așa că scoate la înaintare halatul din mătase, și savurează o porție de căpșune cu ciocolată alături de un pahar de spumant. Momentul va fi, cum spuneam, magic! 

Roz

Top Topshop, papuci Oysho, pantaloni Topshop, pijamale Marks&Spencer

Nu putem încheia discuția despre culorile care îți dau o stare bună fără adorabilul roz, nu-i așa? Drăgăstos, sincer și, mai ales dacă optezi pentru o nuanță pudrată, sofisticat, nu are cum să nu devină marca numărul 1 a confortului! Este ideal pentru activități precum o discuție video cu cea mai bună prietenă, de exemplu, în timp ce savurezi un ceai sau o ciocolată caldă, dar și pentru o viziona un film clasic sau pentru a citi un roman aparținând curentelor romantice. Se întâmplă să ai și o pisică? Purrrfect! 

  • Majoritatra produselor din articol pot fi văzute și achiziționate de pe shopurile online ale brandurilor.

Foto: PR