Exfoliere de la A la Z. Alegerea unui scrub perfect

Alegerea unui scrub pentru corp poate părea simplă, dar în realitate este o decizie pe care trebuie să o iei ținând cont de anumite criterii. Există mai multe tipuri de piele, prin urmare ai de ales între mai multe tipuri de produse. Care este produsul potrivit pentru pielea ta?

Exfolierea este un proces absolut necesar pentru menținerea frumuseții pielii, fiind modalitatea prin care celulele se regenerează și pielea devine mai luminoasă. La fel că în cazul exfolierii tenului, alegerea scrubului pentru corp se face în funcție de piele, care poate fi normală, uscată, sau sensibilă.

Scrub pentru piele uscată

Pielea uscată are nevoie de hidratare în primul rând, așa că alege un scrub cu o formulă light, care conține ingrediente hrănitoare și nutritive. Acest tip de piele nu are nevoie de un tratament agresiv  deoarece astfel nu se va hidrata corespunzător și se va usca și mai mult. Dacă nu știi exact ce tip de scrub să alegi pentru pielea uscată, noi ți-l recomandăm pe cel de la Shiseido, Refining Body Exfoliator, care conferă pielii o exfoliere delicată și hidratează intens pielea.

Scrub pentru piele sensibilă

În cazul pielii sensibile, se recomandă evitarea exfoliantelor care conțin particule abrazive. În schimb, poți opta pentru produse care exfoliază pielea cu ajutorul enzimelor, cum ar fi enzimele extrase din papaia sau ananas. Acestea nu vor agresa bariera de protecție a pielii, în timp ce exfoliază superficial celulele moarte de pe suprafața pielii.  Un exfoliant blând care să nu rănească tenul poate fi obținut homemade, amestecând două albușuri de ou cu două linguri de miere.

Scrub pentru piele normală

Alegerea unui scrub bun pentru pielea normală nu este o mare problemă, deoarece accentul se va pune pe concentrația ingredientelor active din produs. Dacă pe langă efectul de exfoliere a celulelor moarte îți dorești să obții și un efect anticelulitic, poți opta pentru un exfoliant cu particule de cafea sau sare de mare în componența sa. Noi îți recomandăm scrubul Collistar Anti-Age Talasso Scrub, un tratament ce combate imbătranirea pielii, lăsand-o mai luminoasă, suplă și netedă.   Contine uleiuri esențiale, floare de portocal, citrice siciliene, și combină beneficiile talaso-terapiei cu beneficiile terapiei prin citrice, având 4 acțiuni diferite: exfoliază și regenerează pielea, actionează impotrivă radicalilor liberi și revitalizează pielea.

După orice ritual de exfoliere, corpul are nevoie hidratare intensă, așa că nu uita să folosești o cremă hidratantă potrivită pentru pielea ta. Loțiunea de corp La Roche-Posay Lipikar este testată dermatologic și asigură pielii hidratarea necesară, combate deshidratarea pielii și îi conferă în același timp catifelare.

Foto: Hepta.ro