Eva Pavel: „Nimic nu poate fi mai frumos decât momentul în care pacienții se întorc sănătoși acasă. ”

Eva Pavel este consilier în cadrul spitalelor din străinătate. Ce înseamnă acest job, cum îi ajută pe pacienții din România să aibă parte de cele mai bune tratamente în străinătate și care ar fi cele mai mari satisfacții de care are parte zi de zi, ne spune chiar ea, în cele ce urmează.

Cum ai descrie în câteva cuvinte jobul tău?

Emoție, fericire, provocare, satisfacție, tristețe și multe griji. Nimic nu poate fi mai frumos decât momentul în care pacienții se întorc sănătoși acasă. Acelea sunt momentele de glorie, iar eu trăiesc clipele lor de fericire și mă ajută să continui această activitate. Ei sunt sursa mea de energie, de la ei mă încarc pentru a merge mai departe.

Cu ce spitale și clinici din lume colaborați?

Împreună cu echipa mea facilităm accesul pacienților români la serviciile celor mai importante clinici medicale din: Turcia (Medicana, Liv Hospital, Dunyagoz, Florance Nightingale, Anadolu), Austria (Privatklinik Dobling, Privatklinik Confraternitat, Privatklinik Graz Ragnitz) , Grecia – Athens Medical Group si Italia – Humanitas.

Numărul pacienților este în continuă creștere, iar la nivelul ultimelor luni se poate vorbi despre sute de pacienți care și-au rezolvat problemele medicale la clinici din străinătate, prin serviciul „second opinion”.

Care este procedura pe care trebuie să o urmeze un pacient pentru a ajunge să fie trata în străinătate?

Procedura este una simplă și rapidă. Dosarul medical al oricărui pacient care apelează la noi ajunge în cel mai scurt timp cu putință la specialiștii clinicilor din străinătate cu care colaborăm. De acolo, în funcție de datele din dosar – analize, diagnostic , tratament efectuat până la data respectivă – ne vine feedback-ul de specialitate privind ce ar avea de făcut pacientul în continuare – investigații suplimentare, confirmarea diagnosticului sau punerea unui diagnostic nou, tratament adecvat, eventuale intervenții chirugicale, toate acestea în cadrul secției de specialitate a clinicii ce a oferit acest feedback.

La toate clinicile partenere avem colegi vorbitori de limba română, care preiau practic pacientul odată ajuns acolo. Nu este deloc complicat. Ba chiar pot spune că, prin intermediul nostru, pacienții își ating scopul mai ușor.

De ce ar trebui să aleagă pacienții un tratament în străinătate?

Scopul nostru este să-i ajutăm pe cei care caută soluții medicale, să-i punem în legătură cu profesioniștii din străinătate care le pot recomanda cele mai eficiente soluții. Avantajul principal este acela că evaluarea se face în clinici dotate la cele mai înalte standarde, care beneficiază  de cele mai moderne tehnici de investigare si tratament. Diagnosticul corect și acordat rapid pacientului depinde, în primul rând, de eficiența tehnicilor și a aparaturii de investigare. Cu cât acestea sunt mai moderne și mai performante, cu atât pacientul primește mai repede diagnosticul corect și terapia necesară

La final, aș vrea să ne spui care este cea mai mare satisfacție pe care ți-o oferă acest job?

Când pacieții români au nevoie de o investigație anume în spitalele din străinătate, de întâlnirea cu un anumit profesor, la care în general se ajunge foarte greu, de o intervenție importantă contra-cronometru, iar eu obțin aceste beneficii pentru ei, acelea sunt victoriile mele. Victoriile astea îmi oferă cele mai mari satisfacții.

Categorii Lifestyle