Dragoș Bucur, în familie: “Serile noastre seamănă cu un taifun”

dragos bucur visuri la cheie

Dragoș Bucur revine pe micile ecrane ca prezentator al emisiunii de succes “Visuri la cheie” (PRO TV), după ce a lipsit un sezon datorită altor obligații profesionale. Actorul a fost plecat în Olanda și în Irlanda, unde a jucat în câteva producții străine.

Anul trecut, Dragoș Bucur s-a mutat temporar în străinătate alături de soția lui, Dana Nălbaru și de cei trei copii ai lor – Sofia, Kadri și Roxana. Revenit acasă, Dragoș a preluat ștafeta “Visuri la cheie” de la cel care i-a ținut locul un sezon, actorul Corneliu Ulici. Despre emisiunea lui de suflet, dar și despre felul în care îți petrece timpul alături de familie, Dragoș dă detalii în continuare.

Dragoș, revii la “Visuri la cheie”, după o pauză de un an, în care ai fost ocupat. Ai avut totuși timp să simți lipsa acestui proiect de televiziune?

Am avut un an foarte plin, în primăvară am filmat în Olanda și am plecat toți cinci (adică eu împreună cu Dana și copiii) pentru vreo două luni și jumătate, iar în vară am avut un alt proiect cinematografic în Irlanda, unde am petrecut iar aproape alte două luni. Dacă întrebarea se referă la lipsa echipei, a colegilor și a experiențelor, atunci răspunsul este da.

dragos bucur visuri la cheie

Cu ce noutăți vine sezonul “Visuri la cheie”? Cum te-ai schimbat tu în acest răstimp?

Aș spune că nu vine cu noutăți, ci tocmai cu acele lucuri care fac oamenii s-o îndrăgească atât de mult, adică sinceritate, implicare, oameni onești și săritori, proiecte aproape incredibile realizate de arhitecți în timp record, situații pline de emoție și de surprize. În plus, o echipă energică.

Ai petrecut cinci luni în Amsterdam și în Belfast pentru filmări. Despre ce producții e vorba, ce roluri ai interpretat?

Filmul din Amsterdam se numește “Bloody Marie” și a avut premiera în Rotterdam în luna februarie și probabil că deja este în cinema în Olanda. Proiectul din Irlanda este unul în care am fost alături de alți colegi români, este un film pentru BBC, se numește “Doing Money” și a fost deja difuzat.

Ai luat vreodată în considerare posibilitatea să te muți din România? De exemplu, să rămâi în Amsterdam? Ți-ar aduce mai multe roluri o astfel de mișcare?

Cine nu se gândește în ultimii doi ani să se mute din România? Din păcate, din ce în ce mai mulți prieteni din cercul nostru au făcut deja pasul acesta sau se gândesc și lucrează în această direcție. Este trist să ajungi să cauți în altă parte un mediu sănătos pentru tine și familia ta, dar adevărul este că-mi e teamă de viitor în acest sistem greșit. Nu aș vrea să fiu înțeles greșit, am o meserie care îmi permite un trai decent în România, am prieteni aici, familie, cunosc o mulțime de oameni onești și profesioniști, doar că am senzația că lucrurile merg într-o direcție greșită și nu pot să nu mă gândesc la mediul în care copiii noștri vor crește.

De asemenea, te ocupi și de școala de actorie – Actoriedefilm.ro. Ce le transmiți studenților tăi la cursuri, cum îi îndrumi?

Unul dintre primele lucruri pe care le spun este că “filmul nu e ca în filme”, dar dacă, totuși, asta își doresc și ajung să și facă film, atunci au ales cea mai frumoasă meserie din lume. Pe scurt, încerc să-i fac pe cursanții noștri să înțeleagă că actoria este o profesie care necesită muncă, pregătire, dedicare și noroc.

dragos bucur visuri la cheie dana nalbaru

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru, alături de fiica lor, Sofia

Ai o familie frumoasă, discretă. Cum arată serile familiei Bucur?

Serile noastre seamănă cu un taifun, cel puțin până adorm cei mici, apoi atmosfera se linișteste și, deseori, se încheie relaxat pe canapea, eu cu Dana savurând un pahar de vin și vizionând împreună cu Sofia unul dintre serialele preferate.

Care sunt cele mai frumoase lucruri pe care vi le-au spus recent copiii voștri?

Kadri mi-a spus că mă iubește de nota 4 (ceea ce este o creștere semnificativă de la 0, declarat săptămâna trecută), Sofia mi-a spus că se tot întreabă care este motivul pentru care existăm, deoarece crede că este ceva ce trebuie descoperit, iar Roxana mi-a spus că se bucură ca este în familia Bucur.

Te urmăresc la “Visuri la cheie”? Ce îți spun?

Știu doar că tata face case, deși am încercat să le spun că asta este treaba colegilor mei (râde).

Foto: PRO TV, Arhiva personală