De ce au ales aceste vedete să devină vegane

vedete vegane

Dieta vegană și stilul de viață asociat acesteia au din ce în ce mai mulți adepți printre vedete. Celebritățile preferă veganismul din diverse motive – de la cele care țin de starea de sănătate, la principiile morale sau, pur și simpul, din rațiuni estetice, deoarece, susțin acestea, produsele vegane le mențin tonusul și tinerețea. Iată câteva dintre vedetele care au adoptat stilul de viață vegan și cum arată viața lor după această schimbare.

Serena și Venus Williams

Serena Williams susține că regimul vegan a ajutat-o să scape de kilogramele în plus acumultate în timpul sarcinii și după naștere. Campioana de tenis e vegană convinsă și nu consumă nici zahăr, iar după ce a încheiat alăptarea fiicei ei, susține că a slăbit cinci kilograme într-o săptămână.

Venus  Williams a devenit vegană imediat după ce a fost diagnosticată cu sindromul Sjögren, responsabil de stări accentuate de oboseală și de de dureri de articulații. ”Sunt vegană, dar nu am neapărat cel mai sănătos regim din lume. Spre exemplu, îmi plac cartofii prăjiți, care sunt vegani, dar asta nu-i face cea mai sănătoasă opțiune. Dar, în general, acest stil de viață mi se pare cel mai sănătos, cel puțin pentru mine”, spune fosta campioană de tenis.

Beyoncé

Beyonce dă curs unei provocări vegane înaintea fiecărui eveniment important, cum ar fi un turneu sau un concert. În 2018, și-a încurajat fanii să i se alăture în demararea unei diete vegane, pe care a urmat-o înainte concertului de la Festivalul Coachella.

Jessica Chastain

Actrița laureată cu Oscar a povestit într-un intreviu că a început să mănânce alimentație vegană după ce a observat că nivelul ei de energie era la cote foarte scăzute și că avea și probleme cu colesterolul. După două săptămâni de veganism, Jessica Chastain povestește că avea mai multă energie ca oricând. ”Nu mi-am dorit niciodată să devin vegană. Doar mi-am ascultat corpul”.

Ariana Grande

Cântăreața susține că motivul care a determinat-o să adopte stilul de viață vegan a fost dragostea ei pentru animale. ”Iubesc animalele mai mult decât iubesc anumiți oameni”, spune Ariana Grande, care adaugă că-i vine mai greu să aleagă restaurantele în care să mănânce și că, în situații de urgență, apelează la legume și fructe crude.

Pamela Anderson

Fosta vedetă Baywatch este cunoscută pentru activismul ei in ceea ce privește protecția animalelor. Pamela Anderson nici măcar nu consideră produsele de origine animală ca fiind mâncare adevărată și susține sus și tare că veganismul este despre salvarea animalelor, a oamenilor, a planetei, în general.

Michelle Pfeiffer

Actrița în vârstă de 62 de ani a adoptat dieta vegană pentru a-și menține aspectul tineresc. ”Dieta vegană este mult mai sănătoasă. Astfel, eviți diversele toxine care îți îmbătrânesc pielea și corpul. Imediat după ce am apelat la veganism, am observat o schimbare în felul în care arată tenul meu”, susține Michelle Pfeiffer.

Natalie Portman

Natalie Portman este foarte dedicată cauzei vegane și chiar a narat un documentar pe această temă, intitulat Eating Animals (Mâncând animale). ”Există un motiv pentru care mâncarea și restricțiile alimentare, în general, sunt o componentă atât de importantă în fiecare religie, deoarece acesta e modul în care poți susține lucrurile în care crezi și de care îți pasă de trei ori pe zi.”

Madonna

Madonna este cunoscută pentru stilul ei de viață sănătos. Artista urmează o dietă vegană macrobiotică, formată din sucuri presate la rece, fructe și legume proaspete și cereale integrale precum quinoa.

Olivia Wilde

Actrița și regizoarea a devenit vegetariană la vârsta de 12 ani, dar acest lucru n-a făcut trecerea la veganism mai ușoară. ”A fi vegan nu e cel mai ușor lucru și nici la îndemâna oricui, dar e un stil de viață care mă face să mă simt foarte bine atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic”.

Foto: Hepta, Unsplash

Categorii Lifestyle