Cum să arăți mereu impecabil: 5 trucuri de styling timeless

cum sa arati mereu impecabil

Să ai mereu outfituri compuse, bine proporționate nu e un task simplu. Însă poți obține asta foarte ușor dacă ții cont decâteva tips & tricks timeless, care vor funcționa la fel de bine și acum, și peste câțiva ani.

Nu asocia mai mult de două printuri

Dacă te simți stăpână pe veleitățile tale stilistice, poți să mergi mai departe, și să asociezi mai mult de două, însă dacă preferi varianta safe, alege un combo care să te facă să te simți confortabil. Și aici decizi în funcție de stilul personal și de cât de cuminte ori out there vrei să-ți fie outfitul – două tipuri de imprimeuri florale, floral + geometric, două tipuri de imprimeuri geometrice, animal print + floral etc., grija ta ar trebui să fie ca cele două patternuri să se complimenteze reciproc, fie prin culori, forme, dimensiunile printurilor etc. 

Controlează ținuta prin accesorii

Da, accesoriile pot schimba complet direcția unei ținute, o pot eleva ori o pot strica. Pentru un outfit clean, alege accesoriile care să puncteze, ori prin culoare, ori prin dimensiune, ori după caz, să contrabalnseze direcția pe care ai stabilit-o pentru piese. Spre exemplu, dacă alegi un tricou și o pereche de pantaloni de inspirație masculină și loafers, alege o eșarfă mică ori un lanț fin cu pandantiv și o geantă mini ori un coș din rafie. 

Investește în câteva piese de designer

E adevărat că presiunea pieselor ieftine și actuale, pe care le găsești în magazine, este mare, însă pentru un look echilibrat, ai nevoie de cel puțin o piesă cu „greutate“ – și aici ne referim în primul rând la calitate, iar, bonus, la design, deși „clasic“ ar fi un criteriu bun pentru început. Pantofii ar trebui să fie primii pe listă, pentru că influențează cel mai mult ținuta.

Culori calde sau culori reci?

Dacă subtonurile pielii tale sunt reci, alege piese în nuanțe reci ori nonculori precum albul, griul, negrul, argintiul și albastrul, dacă sunt calde, alege să porți haine în nuanțe de maro, galben, auriu, măsliniu, roșu. Un test la îndemână este să testezi mai multe nuanțe de ruj sau de fard și să observi care dintre ele au impactul cel mai armonios cu tenul.

Experimentează!

Aceasta este cumva cel mai eficient truc de styling pe care-l poți primi vreodată. Experimentează! Dedică o oră, odată la ceva timp, pentru această activitate și mixează hainele pe care le ai între ele, concetrându-ți energia acolo, vei putea descoperi noi variante de styling, la care poate nu ai avut timp să te gândești până atunci. O altă variantă ar fi să dedici timp cabinei de probă din magazin, e locul de joacă perfect pentru viitoarele tale outfituri. Alege-ți câteva piese din magazin și încearcă să-ți compui ținute, să observi ce-ți vine bine și ce nu, și încearcă și piese cărora în mod normal nu le-ai da o șansă, care ies din zona ta estetică.

Foto: hepta.ro