Cum arată dormitoarele vedetelor #Deco

În această perioadă, cu toții ne gândim din ce în ce mai mult la schimbări de tot felul și la amenajarea casei în care locuim, fie că este vorba de reorganizarea dressingului, de reamenajarea balconului sau a terasei sau chiar de amenajarea spațiului în care dormim. Iată câteva idei de amenajare și sfaturi de design interior de la câteva vedete autohtone!

Laura Boghiu (Visuri la cheie) ne arată dormitorul casei sale și ne să câteva tipsuri de design interior.

Scopul principal al dormitorului este să te facă să te odihnesti cât mai bine, așa că cel mai bun lucru e să investești într-un pat în care te simți confortabil și, apoi, să construiești designul dormitorul în jurul lui. Atât un dormitor mic, cât și un dormitor mai generos, pot îndeplini nevoile de confort și relaxare. Cu câteva trucuri generale, poate fi creată iluzia de spațiu.

Când vrei să amenajezi un dormitor mic este important să scapi de lucruri inutile. O cameră aglomerată va părea întotdeauna mai mică.

Un alt truc: culorile pe care le folosești în dormitor. Pereții ar trebui să fie în culori deschise, pentru a da senzația de spațiu și încăperea va părea dintr-o dată mult mai luminoasă. Nu e obligatoriu să folosești doar alb. Culorile pastel sunt o alegere bună sau poți opta chiar pentru un perete mai puternic colorat. Însă, nu trebuie să fie cel din fața ta, pentru a nu te agita. Cel din spatele patului poate fi o alegere bună.

Oglinzile! Nu trebuie să uiți de ele! Un dulap cu uși de oglindă, un perete placat cu oglindă sau chiar o simplă oglindă pusă pe un perete, lasă senzația că s-a mărit optic spațiul.

Dulapurile ar trebui să fie făcute pe comandă. Așa te vei folosi de fiecare centimetru din dormitor în favoarea ta. Și.. trebuie să fie până în tavan. Astfel, vor da înălțime camerei și câștigi spațiu de depozitare închis (haosul de pe dulapurile joase crează dezordine în cameră).

Eu țin foarte mult la poziția patului în dormitor, când fac propuneri beneficiarilor. Și anume:

Patul nu trebuie să fie poziționat cu picioarele spre ușă. Se poate accepta doar în cazuri extreme, în care, efectiv, nu ai nicio altă posibilitate. Dacă vreți să aflați mai multe despre asta, puteți descoperi prin analiza stilului Feng Shui J.

Deasupra patului să nu aveți pozitionată nicio grindă. Se spune că dă dureri de cap și stări de oboseală. Dacă totuși se întâmplă să o aveți, puteți placa tavanul cu ceva decorativ sau, pur și simplu, cu gips carton, de la grindă, până la peretele cel mai apropiat.

Perdelele și draperiile fac și ele parte din atmosfera unui dormitor. Dacă sunt alese corect, ele pot da senzația unui spațiu mai mare și mai luminos. Alegeți materiale ușoare pentru perdele, poate in sau voal alb/ gri deschis. Draperiile trebuie să te ferească de lumină, să te poți odihni. Vă recomand să le alegeți pe cele mai simple, fără prea multe imprimeuri. Să lase să pătrundă lumina măcar puțin prin ele, să nu fie blackout.

Geanina Ilieș ne-a primit în dormitorul său. Iată cum și-a amenajat spațiul de dormit!

Pentru mine, dormitorul este oaza mea de liniște, locul unde mă retrag după o zi lungă și mă deconectez. Citesc, îmi pun gândurile în ordine și încerc să mă „rup” un pic de tehnologie. Tocmai de aceea, nu am un televizor în cameră.

Cât despre amenajarea spațiului, cred că e important să nu fie aglomerat, înghesuit cu tot felul de lucruri de care nu am nevoie. Din câte știu, culorile în nuanțe cât mai deschise ajută pentru un somn mai bun și relaxare. La mine primează albul, simplitatea, care oferă efectul calmării și tocmai de aceea este refugiul meu preferat.

Vladimir Drăghia are un dormitor cu personalitate.

Vladimir are un apartament luminos, cu personalitate, iar dormitorul este amenajat în stilul vedetei -foarte cool. Patul tapițat este unul foarte comod, iar mobila este un mix între clasic și modern.

Categorii Lifestyle