Crăciun de poveste cu Bianca și Marius Moga

bianca marius Moga craciun

Bianca și Marius Moga stau de Sărbători acasă, în familie și e primul lor Crăciun departe de Ardeal, locul în care și-au petrecut sărbătorile de iarnă în ultimii ani. Bianca și Marius l-au așteptat pe Moș Crăciun alături de fiica lor, Maria Elisabeta (5 ani), care i-a scris pentru prima dată singură Moșului și i-a cerut o masă de machiaj pentru copii, cu oglindă.

Bianca și Marius, cum arată o zi obișnuita în familia voastră? Cum vă organizați programul, cum vă împărțiți sarcinile ce țin de casă și de familie? 

Cred că nicio zi nu e precum cealaltă. Noi am luptat mult timp cu acest concept de ”obișnuit” și mereu am fost într-o continuă schimbare și adaptare la nou. Dar, lucrurile care nu fac excepție sunt: la prima oră e micul dejun al Mariei Elisabeta, după care ne hranim câinii și pisicile, apoi ne bem cafeaua. Într-o oră, toți trei ne începem activitățile și de aici începe ziua noastră să fie mereu altfel. Spre seară, revenim oarecum la rutină și petrecem timp de calitate până începe povestea de somn, creată pe moment.

bianca marius Moga craciun

Cum arată Sărbătorile voastre, cum l-a așteptat pe Moș Crăciun fiica voastră? Ce i-a adus?

A fost primul an în care i-a scris de una singură scrisoare Moșului. I-a cerut o masă de machiaj pentru copii, cu oglindă. Îl adoră pe Moș Crăciun și este un copil energic și optimist care schimbă cam patru-cinci ținute, pliate pe starea ei.

Ce ați câștigat și ce ați pierdut în 2020?

Cred că pierderile demne de menționat au fost emoționale și psihologice, însă ne-am recalibrat foarte repede și am profitat la maxim. Astfel, am câștigat timpul acela pe care îl așteptam de mulți ani. Acel ”dacă aș avea timp, aș…” a fost cel mai mare câștig.

bianca marius Moga craciun

Ce așteptări aveți de la 2021 din punct de vedere profesional? Care sunt planurile voastre?

Marius: Eu am încercat să profit de pandemie și am inițiat mai multe proiecte, printre care și cel mai ambițios dintre ele, ireal.ro, platforma de producție virtuală la care lucrez alături de Sebastian Dobrincu. Îmi doresc să ajungă pe harta lumii începând cu 2021. Cred că punem multă presiune pe anul următor.

Bianca: Eu cred că o să ies din carapace și o să demarez proiectele pe care le țin pe hold de mulți ani. Pandemia mi-a dat curaj și m-a pus față în față cu mine însămi și totul e spre bine. Sper ca 2021 să nu ne facă și mai multe surprize interpretabile, deși înclin să cred că da.

bianca moga

Cine este pragmaticul familiei dintre voi doi?

Bianca: E greu de zis. Niciunul dintre noi nu poate accepta acest premiu. Doi creativi au un nivel redus de pragmatism. Însă, fiecare aduce doza sa optimă de pragmatism pe planuri și în subiecte diferite. 

Marius: Suntem o familie de visători, dar din familia mea extinsă – fratele meu, regizorul Iulian Moga.

bianca marius Moga craciun
Marius, în ce aspecte te consulți întotdeauna cu Bianca și tu, Bianca, în ce privință te cosulți cel mai des cu Marius?

Bianca: Eu mă consult cu Marius în orice aspect, chiar dacă ne place și ne unește independența în decizii. Și, după atâția ani împreună, îl cunosc atât de bine încât știu din start care ar fi parerea lui, fără a mai fi nevoie să i-o cer. 

Marius: Ne consultam la ce facem împreună ca familie, unde mergem în vacanță și ce facem ca și companie, muzică, cu alte cuvinte, în tot.

bianca marius Moga craciun

Cu ce ați înlocuit lucrurile la care ați fost forțați să renunțați în 2020? Spre ce v-ați canalizat energia?

Bianca: Am pierdut interacțiunea cu oamenii și am înlocuit-o cu interacțiunea cu familia. Am creat mult anul acesta. Muuuult. A fost gura noastră de aer și ceea ce ne-a ținut în priză. Am creat amândoi concepte de formate TV și online, am citit mult, ne-am odihnit și eu am început să învăț mandarina.

Marius: 2020 a fost cu siguranta un an care m-a inspirat. Am muncit din greu in anul 2020, un an confuz, în care am încercat să clarificăm în toată ceața asta  ce avem de făcut si am conturat pe lângă muzică și virtual production (proiectul Ireal.ro). Am reușit să punem pe picioare primul set din România cu led și tracking in real time, am upgradat studiourile DeMoga si roasterul de autori, așa că așteptăm ca în 2021 să lucrăm multe producții video și audio pe noul set up.

marius moga

Bianca, admiri cel mai mult la Marius… Iar tu, Marius?
Bianca: Inima și creierul lui, care mă fac să nu mă plictisesc niciodată. Și îi admir determinarea supraomenească.

Marius: Admir la Bianca pofta și cheful de viață și faptul că are mereu inițiativa să facem lucruri, să construim proiecte… De asemenea, admir răbdarea pe care o are să mă susțină în fiecare idee de-ale mele.

Foto: Dan Andrei Paraschiv

Concept: Mirela Munteanu

Styling: Arianna Sabau (Moon)

Hairstyling: Nicoleta Micu

Make-up: Florin Buzan