Cine sunt actrițele care i-au dat viață pe micile ecrane Prințesei Diana

Deși a trăit doar 36 de ani, Prințesa Diana a fascinat o lume-ntreagă. Viața sa reprezintă și astăzi subiectul multor cărți, filme și documentare.

Charles si Diana s-au cunoscut în 1977, pe când Prințul de Wales se întâlnea cu sora mai mare a Dianei, Lady Sarah Spencer. Charles s-a arătat interesat de tânăra timidă abia trei ani mai târziu, în 1980, iar relația a evoluat destul de rapid, căci după doar un an prințul a cerut-o în căsătorie. Diana avea doar 19 ani când a primit un inel cu un safir albastru și mai multe diamante, același oferit 30 de ani mai târziu lui Kate Middleton.

Diana Spencer a devenit Printesa de Wales la numai 20 de ani. “Nunta de basm” a avut loc în Catedrala Saint Paul pe 29 iulie 1981, fiind urmărită de 750 de milioane de telespectatori. La doar câteva luni după nuntă, cuplul a anunțat că așteaptă venirea pe lume a primului copil, Prințul William, care s-a născut pe 21 iunie 1982.

Doi ani mai târziu, în septembrie 1984, a venit pe lume și Harry. Cu toate acestea, căsnicia începuse deja să se destrame și fiecare îl învinuia pe celălalt de eșecul relației. Diana și Charles s-au îndepărtat atât de tare, încât fiecare și-a găsit alinare în brațele altcuiva, iar în decembrie 1992, au divorțat.

Prințesa Diana și-a pierdut viața într-un stupid accident de mașină în august 1997, în centrul Parisului. Era alături de iubitul ei, Dodi Al Fayed, și încerca să scape de paparazzi. Vestea că Prințesa Inimilor s-a stins i-a îndoliat pe britanici. Au lăsat în fața palatelor regale peste două milioane de buchete de flori și au donat 133 de milioane de dolari fundațiilor caritabile patronate de Diana. Un milion de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Prințesa Inimilor.

Iată cine sunt actrițele care au jucat-o de-a lungul timpului, acceptând provocarea impusă de rolul Prințesei Diana.

Kristen Stewart

Vestea că actrița se pregătește să experimenteze rolul lui Lady D în cel mai nou film al regizorului Pablo Larraine i-a bucurat pe mulți. “Kristen poate fi multe lucruri – misterioasă, foarte fragilă și totodată foarte puternică. Combinația dintre acestea elementele m-au făcut să mă gândesc la ea.” a spus acesta.

Similar cu filmul său din 2016, Jackie, în care Natalie Portman joacă în rolul primei doamne Jacqueline Kennedy, navigând în zilele următoare asasinării soțului ei, Spencer se va concentra pe câteva zile pivotante din viața Dianei, în 1992, când a trebuit să decidă ce să facă în timp ce căsătoria sa cu prințul Charles își continuă spirală descendentă, ireversibilă.

Caroline Bliss

Charles și Diana: O poveste de dragoste regală a avut premiera la ABC în 1982, la 14 luni după nunta acestora. Publicul a putut atunci să urmărească din nou ceremonia regală a secolului, organizată pe 29 iulie 1981, la Catedrala Sf. Paul.

Nicola Formby

În 1992, tabloidele britanice erau pline de titluri despre prințesa Diana și Sarah Ferguson, ducesa de York, a căror căsătorie cu prințul Andrew, fratele lui Charles, a fost, de asemenea, plină de probleme. Filmul The Women of Windsor s-a concentrat pe amândouă.

Serena Scott Thomas

Filmul NBC din 1993: Diana: Her True Story a fost adaptat din biografia lui Andrew Morton cu același nume, care a folosit casetele prințesei făcute în timp ce vorbea despre punctele forte și mai puțin plăcute ale vieții sale ca membră a familiei regale. David Threlfall l-a jucat pe Charles.

Julie Cox

Cu câteva luni înainte că divorțul dintre Diana și Charles să fie finalizat în august 1996, a ieșit filmul Princess in Love, în care Christopher Bowen l-a jucat pe Prințul de Wales. Filmul CBS s-a bazat pe cartea din 1994 cu același nume de Anna Pasternak, care pretindea că este autoritatea în relația Dianei cu căpitanul James Hewitt (care a fost dezvăluit pentru prima dată în biografia din 1992 a lui Andrew Morton, relație pe care ea a recunoscut-o în timpul unui interviu din 1995).

Nicola Formby

În 1992, când tabloidele britanice vuiau despre Prințesa Diana și Sarah Ferguson, ducesa de York, a fost lansată pelicula The Women of Windsor. Atunci, Nicola Formby s-a transformat în soția prințului Charles.

Naomi Watts

Filmul din 2013 în care a jucat Naomi Watts s-a concentrat pe relația complicată a Dianei cu chirurgul Hasnat Khan și pe legătura ulterioară cu Dodi Fayed. Întrebată ce a motivat-o să-și asume rolul, Watts a răspuns: „Am fost intrigată de provocare.“

Emma Corrin

Actrița britanică s-a alăturat celui de-al patrulea sezon al serialului The Crown, produs de Netflix: “Prințesa Diana a fost o femeie remarcabilă, iar amprenta pe care și-a pus-o asupra lumii rămâne profundă”.

Categorii Lifestyle