Cele mai frumoase imagini semnate de marele fotograf Peter Lindbergh, decedat la Paris

peter lindbergh

Peter Lindbergh, unul dintre cei mai apreciați fotografi de fashion ai lumii s-a stins joi la vârsta de 74 de ani. Peter Lindbergh a semnat de-a lungul carierei pictoriale legendare cu cele mai cunsocute modele, în cele mai reputate reviste de modă. El este cel care a marcat cariera unor modele precum Cindy Crawford sau Naomi Campbell, în epoca de aur a modellingului din anii ’90. În 2016, asemnat o serie de portrete legendare cu actori, printre care s-au numărat Charlize Theron, Brie Larson, Richard Gere, Spike Lee, Jake Gyllenhaal.

peter lindbergh

Peter Lindbergh s-a născut în 1944 la Reichsgau Wartheland, în Polonia ocupată de Germania. A studiat la Berlin, iar în 1971 s-a dedicat fotografiei de modă, iar una dintre fotografiile lui emblematice este coperta Vogue din 1990, pe care apar toate modelele de succes ale anilor ’90, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Tatjana Patitz, Cindy Crawford și Christy Turlington.

Semnătura lui artistică a fost fotografia alb-negru:

peter lindbergh

peter lindbergh

peter lindbergh

peter lindbergh

peter lindbergh

Folosirea fotografiei alb-negru a fost foarte importantă în crearea unui supermodel. De fiecare dată când am încercat să le fotografiez color, datorită faptului că frumusețea lor se apropia de perfecțiune, rezultatul ajungea să semene cu o reclamă de beauty. În alb și negru, se poate vedea cu adevărat cine sunt. Nonculorile au ponderat efectul comercial pe care îl dă culoarea. Ce e surprinzător la alb și negru e modalitatea în care ajută realitatea să iasă la suprafață”, spunea Peter Lindbergh, decedat la Paris.

De asemenea, Lindbergh a semnat si editorialul lui Meghan Markle din ediția britanică Vogue, numărul de septembrie.

Foto: Hepta