Cele mai bune episoade și seriale de Crăciun

Dacă ai epuizat toate filmele de Crăciun pe anul acesta, dar încă simți că mai e loc de câteva titluri festive la care să te uiți cât te bucuri de cozonac și ciocolată caldă, avem noi o propunere simpatică pentru tine: un maraton de episoade de Crăciun din serialele tale preferate, dar și câteva producții dedicate sărbătorilor (Dash & Lily, Home for Christmas). Avem Gilmore Girls, Downton Abbey, Gossip Girl și multe alte titluri de pe lista de favorite!

Dash & Lily – tot sezonul I

Dacă vrei să începi în forță festivitățile, ce spui de un sezon întreg dedicat Crăciunului? Dash & Lily îți propune o iarnă la New York, o comedie romantică de care e imposibil să nu te bucuri și o aventură între doi tineri necunoscuți care țin legătura prin intermediul unei agende, un carnețel roșu în care își împărtășesc sentimentele și își trăiesc experiențele. Serialul este disponibil pe Netflix.

Home for Christmas – 2 sezoane

Un rom-com norvegian perfect de bingeuit în vacanța de iarnă, Home for Christmas o are în prim-plan pe Johanne (Ida Elise Broch), o asistentă de 30 de ani, care, după ce își minte familia intruzivă că are un prieten, încearcă să-și găsească un partener pe care să-l ducă acasă de sărbători, astfel încât să le închidă gura rudelor. Serialul este disponibil pe Netflix. 

Friends – The One With Phoebe’s Dad (S02E09)

Crăciunul este prezent în mai multe episoade din clasicul Friends, însă, în episodul The One With Phoebe’s Dad (S02E09), acțiunea se desfășoară la intensitate maximă pe toate planurile. Phoebe (Lisa Kudrow) încearcă să dea de urma adevăratului ei tată, Rachel (Jennifer Aniston) este în continuare supărată pe Ross (David Schwimmer) și face o listă cu pros & cons pentru el, asta în timp ce ea și Monica (Courtney Cox) plănuiesc o petrecere de Crăciun pentru toți prietenii. Câte puțin din toate, nu-i așa? Friends este disponibil pe Netflix. 

Gossip Girl – Roman Holiday (S01E11)

Un episod extrem de popular, numai bun de revăzut de Crăciun, Roman Holiday începe, bineînțeles, cu un complot marca Blair Waldorf (Leighton Meester). Atunci când tatăl ei își aduce iubitul francez la New York de Crăciun, aceasta pune la cale un plan malefic pentru a-i separa. Între timp, Dan (Penn Badgley) și Serena (Blake Lively) cutreieră orașul în încercarea de a-și găsi cadourile perfecte. Serialul este disponibil pe Netflix.

Gilmore Girls – The Bracebridge Dinner (S02E10) & That’ll Do, Pig (S03E10)

Un Crăciun cu Lorelai (Lauren Graham) și Rory Gilmore (Alexis Bledel), adică cele mai simpatice fete din istoria televiziunii? Yes, please. Două dintre cele mai cunoscute episoade de Crăciun din Gilmore Girls sunt The Bracebridge Dinner și That’ll Do, Pig. Primul adună întregul orășel Stars Hollow la o cină festivă, plină de fast, la hanul administrat de Lorelai, o ocazie excelentă pentru ca Jess (Milo Ventimiglia) să se apropie mai mult de Rory. Următorul, That’ll Do, Pig din sezonul al treilea, începe cu multă zăpadă în Stars Hollow, dar și cu un festival al iernii care declanșează o veche rivalitate între Dean (Jared Padalecki), fostul prieten al lui Rory, și Jess, actualul ei iubit. Serialul este disponibil pe Netflix. 

This Is Us – Last Christmas (S01E10)

Evident că nu puteam rata un Crăciun fără familia Pearson, cu toate poveștile și încurcăturile prin care trec membrii ei. În prima parte, avem un Crăciun din trecut, o zi în care Jack (Milo Ventimiglia), Rebecca (Mandy Moore) și copiii lor împodobesc bradul și se pregătesc de colindat, dar o urgență medicală le dă planurile peste cap. Nu lipsesc nici aventurile din prezent, când copiii familiei Pearson, acum adulți, se confruntă cu diferite provocări în viața personală și profesională. De Crăciun, însă, toate problemele sunt rezolvate și familia se reunește acasă. Because nothing bad happens on Christmas Eve, după cum ar spune Rebecca. Serialul este disponibil pe Amazon Prime. 

Modern Family – White Christmas (S07E09)

Unul dintre cele mai longevive și populare seriale din toate timpurile, Modern Family se laudă cu mai multe episoade festive, însă propunerea noastră pentru maratonul de acum este White Christmas, din sezonul cu numărul șapte. Gloria (Sofia Vergara) închiriază o cabană la munte pentru ca toată familia să se bucure de un Crăciun alb, dar vremea nu pare deloc să coopereze cu ea. De fapt, nimic nu pare să decurgă conform planului, așa că, inevitabil, situațiile comice încep sp se adune. Serialul este disponibil pe Netflix.

Jane The Virgin – Christmas Time (S02E08)

Dacă nu ai văzut acest serial, trebuie să o faci, pentru că este comedia perfectă pentru vacanța de iarnă! Ușor, relaxant, amuzant. În acest episod de Crăciun, Jane (Gine Rodriguez) descoperă că școala ei nu este plătită, așa cum credea, și trebuie să găsească rapid o soluție pentru a-și acoperi cheltuielile. Dar sărbătorile se apropie și… minunile se întâmplă! Serialul este disponibil pe Netflix. 

Foto: Netflix

Categorii Lifestyle