Catherine Deneuve: ”Dragostea înseamnă suferință”

catherine deneuve

Catherine Deneuve vorbește despre dragoste, relații, prejudecăți, film și feminism. 

Catherine Deneuve (77 de ani) este una dintre cele mai apreciate actrițe ale cinemaului francez și mondial. A jucat în aproape 40 de filme și a  fost recompensată cu unele dintre cele mai prestigioase trofee la cele mai mari festivaluri de film – César, Palme D’Or, Ursul de Argint, Premiul Academiei Europene de Film și a primit o nominalizare la Oscar pentru filmul Indochine, în 1992. Printre filmele în care a mai jucat se numără Domnișoarele din Rochefort,  Place Vendôme, 8 Femmes, Belle de jour etc.

catherine deneuve

Catherine Deneuve are doi copii, Christian Vadim și Chiara Mastroianni și n-a fost căsătorită decât o singură dată, cu fotograful de modă David Bailey, între 1965-1972, dar presa i-a asociat numele cu celebrități precum FrançoisTruffaut, Franco Nero, Burt Reynolds, Milos Forman sau Serge Gainsbourg.

Catherine Deneuve a fost muza lui Yves Saint Laurent, dar a colaborat și cu alte branduri de modă precum Chanel și Louis Vuitton și are propriul ei parfum, Deneuve, lansat în 1986. Actrița franceză nu a jucat niciodată pe scena unui teatru din cauza tracului, o admiră pe Marilyn Monroe și a urmat ședințe de hipnoterapie pentru a renunța la fumat. Vorbește fluent italiana, engleza, germana și spaniola.

Catherine Deneuve poate fi urmărită în cel mai recent film al său, „Adevărul”/ „La vérité”, în care joacă alături de Juliette Binoche și de Ethan Hawke.

Iată câteva vorbe de duh împărtășite de-a lungul timpului de marea actriță franceză.

Relațiile mele n-au durat niciodată foarte mult. Cred că e ceva în neregulă cu mine, nu cred că sunt făcută pentru un astfel de stil de viață.

catherine deneuve

O femeie trebuie să fie inteligentă, să fie fermecătoare, să aibă simțul umorului și să fie bună la suflet. Aceleași calități sunt valabile și în cazul unui bărbat.

Dragostea înseamnă suferință. Unul iubește întotdeauna mai mult decât celălalt.

Sunt conștientă de faptul că dacă n-aș fi arătat bine, n-aș fi jucat niciodată în filme. Știu asta și trebuie s-o accept.

Când te îndrăgostești, experiența anterioară nu te ajută cu nimic.

catherine deneuve

Sunt feministă prin experiență, nu prin alegere. Am fost feministă încăde la o vârstă frageda, deoarece provin dintr-o familie cu femei puternice, așa că acest lucru a fost unul firesc. De-a lungul anilor, m-am implicat în numeroase cauze care apără drepturile femeilor.

Nu văd rostul căsătoriei când există divorțul.

Sunt șocată când oamenii vorbesc despre mine și nu mă reduc decât la ”blondă, rece și sobră”. Celorlalți le place să se agațe de niște amănunte și să nu mai renunțe la ele.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle