Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani de căsnicie

bill melinda gates divort

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, fondatorul Microsoft, Bill Gates (65 de ani), a anunțat azi că divorțează de soția lui, Melinda (56 de ani), după un mariaj de 27 de ani, în urma căruia au rezultat trei copii.

Acesta este unul dintre cele mai scumpe divorțuri din lume, deoarece la mijloc este o avere de 130 de miliarde de dolari, iar între Bill și Melinda nu există un contract prenupțial, deci averea s-ar putea împărți la doi. Înainte de divorțul cuplului Gates, cel mai sump divorț din lume a fost cel al fondatorului Amazon, Jeff Bezos, care i-a lăsat în 2019 fostei soții, MacKenzie Scott, o avere de 38 de miliarde de dolari, ce a tranformat-o instant în cea mai bogată femeie din lume.

Anunțul divorțului a fost făcut de Bill Gates pe Twitter, iar Melinda Gates susține că mariajul lor este distrus iremediabil. Iată cum sună comunicatul emis de cei doi soți.

bill melinda gates divort

”În ultimii 27 de ani, am crescut împreună trei copii minunați și am construit o fundație solidă care funcționează în întreaga lume și care ajută oamenii să ducă vieți sănătoase și productive. Continuăm să fim încrezători în misiunea noastră și vom continuă să lucrăm împreună la fundația noastră, dar nu mai credem că ne putem dezvolta împreuna ca și cuplu în viitoarea etapă a vieții noastre. Vă cerem să ne respectați intimitatea în timp ce vom începe să navigăm în această nouă viață”.

Bill Gates a fondat compania Microsoft în 1975 și a devenit cel mai tânăr miliardar al lumii în 1987, la vârsta de 31 de ani. Și-a cunoscut viitoarea soție în același an, la New York. Melinda a fost angajata companiei Microsoft și s-a căsătorit cu șeful ei șase ani mai târziu și a renunțat la job pentru a se ocupa de familie. Motivul divorțului lor rămâne încă un mister, dar se pare că Melinda Gates s-a plâns în repetate rânduri că soțului ei îi e greu să găsească un echilibru între muncă și timpul petrecut cu familia. Fiica cea mare a cuplului, Jennifer, studentă la Medicină și singura cu un cont de social media, a transmis că familia ei trece pintr-o perioadă plina de provocări:

jennifer gates
Jennifer Gates

”Încerc să mă obișnuiesc cu emoțiile care vin odată cu această decizie și sunt alături de membrii familiei mele în această perioada grea și apreciez spațiul oferit pentru a mă ocupa de asta”, a scris Jennifer Gates (25 de ani).

Jennifer e fiica cea mare a cuplului, iar ea mai are un frate, Rory (21 de ani), și o soră de 18 ani, Phoebe.

Anunțul divorțului lui Bill și Melinda Gates vine la două săptămâni de la ultima lor apariție împreună, o prezență virtuală la un eveniment dedicat angajaților din prima linie, care luptă împotriva Covid.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle