Alina Burlacu ∙ April 19, 2022 ∙ 4 min read

Machiajul realizat în creion sau cu tuș este una dintre cele mai mari provocări. Dar, cu câteva sfaturi de la un makeup artist al celebrităților, și cu câteva tipsuri testate, provocarea poate deveni floare la ureche (sau la ochi).

Oricine poate să poarte un machiaj grafic, realizat cu tuș sau în creion dermatograf. Nu o spunem noi, o spun make-up artiștii care le-au văzut și făcut pe toate, în materie de machiaj. Așa că dacă ai pleoapa căzută, două mâini stângi sau crezi că ești antitalent, pregătește-te să fii uimită!

Așadar, ce trebuie să știi pentru început?

1. Un creion dermatograf este mai ușor de controlat, dar, dacă nu are o mină cremoasă, întinderea lui este puțin mai complicată. Un tuș are avantajul de a aluneca pe piele foarte ușor – poate puțin prea ușor pentru persoanele grăbite. Dacă vrei să îți alegi unealta potrivită, cunoaște-te bine pe tine, mai întâi.

2. După cum spuneam, oricare ar fi forma ochilor, există cel puțin o linie potrivită. De exemplu, pentru persoanele care au pleoapele căzute (desigur, în forma lor naturală, și uneori, ajutată puțin de trecerea timpului), un machiaj cu liner se poate face în stilul #batwing – în acest fel, eviți aplicarea pe pleoapă sau în pliul pleoapei și, prin urmare, întinderea machiajului.

3. Cel mai cunoscut look este #cateye, dar îl poți adapta contururilor tale: fie prin trasarea unei linii pe pleoapa superioară, fie pe cea inferioară. De exemplu, pentru ochii în formă de migdală, #midwing este alegerea perfectă.

Ce să faci când nu îți iese niciun contur așa cum vrei?

1. Folosește un post-it sau o bandă adezivă ca ghidaj pentru linii drepte și egale.

2. Dacă îți tremură mâna: stai jos, pune cotul pe o suprafață stabilă, fixează degetul mic pe obraz – ești gata de contur!

3. Dacă preferi tușul lichid, începe cu puncte, apoi unește punctele între ele. Pașii mici sunt cheia reușitei!

4. Nu trage de piele când aplici linerul!

5. Dacă ai greșit puțin, ai mai multe variante de corectare, niciuna nu implică demachiantul. Așadar, aștepți să se usuce, apoi, cu un bețigaș de urechi, faci mișcări fine de corectare. Sau, pune puțin concealer, primer, gloss sau balsam de buze transparent pe bumbacul bețigașului, apoi șterge. Magie!

6. Fixează conturul cu pudră transparentă.

7. Nu îți iese în niciun fel? Folosește un fard mai închis la culoare, pe linia genelor superioare pentru a crea un contur similar.

Top 4 linere pentru contur:

  1. Maybelline Hyper Precise All Day, 25 lei

2. Melkior Liquid Eyeliner, 40 lei (alb)

3. Bourjois Liner Feutre Slim, 50 lei

4. Rimmel London Wonder Wing, 30 lei

Ce spune artistul în machiaj despre forma perfectă?

Celebra make-up artist Keita Moore – care a realizat lookuri impecabile pentru Nicki Minaj, Mariah Carey, Iman – ne ajută să aflăm mai multe despre secretele machiajului perfect.

1. Liniile groase sunt stilul perfect pentru pleoapa căzută. „Întotdeauna folosesc un liner de tip longwear (rezistent) pentru această formă a ochilor. Linia o desenez puțin mai groasă pentru că un contur prea subțire se va pierde și nu va mai fi vizibil. De asemenea, alungesc linia în colțul ochiului și înspre sus. De asemenea, este important să aștepți să se usuce bine linerul înainte să deschizi ochii.”

2. Cea mai bună formă pentru ochii rotunzi: un contur care pornește din colțul intern și se oprește mult în afara colțului extern, pentru a crea senzația de alungire.

3. Pentru ochii care par închiși chiar și când nicio emoție nu îți traversează chipul, cel mai bun stil este cel care creează impresia de lifting. „Încep în colțul extern și urc linia pentru a ridica privirea”.

Foto: pexels, PR.

Related Posts

S-a lansat Beauty Trends Calendar 2023

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, împreună cu echipa sa de experți anunță, ca în fiecare septembrie, trendurile pentru…

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….