Machiajul realizat în creion sau cu tuș este una dintre cele mai mari provocări. Dar, cu câteva sfaturi de la un makeup artist al celebrităților, și cu câteva tipsuri testate, provocarea poate deveni floare la ureche (sau la ochi).

Oricine poate să poarte un machiaj grafic, realizat cu tuș sau în creion dermatograf. Nu o spunem noi, o spun make-up artiștii care le-au văzut și făcut pe toate, în materie de machiaj. Așa că dacă ai pleoapa căzută, două mâini stângi sau crezi că ești antitalent, pregătește-te să fii uimită!

Așadar, ce trebuie să știi pentru început?

1. Un creion dermatograf este mai ușor de controlat, dar, dacă nu are o mină cremoasă, întinderea lui este puțin mai complicată. Un tuș are avantajul de a aluneca pe piele foarte ușor – poate puțin prea ușor pentru persoanele grăbite. Dacă vrei să îți alegi unealta potrivită, cunoaște-te bine pe tine, mai întâi.

2. După cum spuneam, oricare ar fi forma ochilor, există cel puțin o linie potrivită. De exemplu, pentru persoanele care au pleoapele căzute (desigur, în forma lor naturală, și uneori, ajutată puțin de trecerea timpului), un machiaj cu liner se poate face în stilul #batwing – în acest fel, eviți aplicarea pe pleoapă sau în pliul pleoapei și, prin urmare, întinderea machiajului.

3. Cel mai cunoscut look este #cateye, dar îl poți adapta contururilor tale: fie prin trasarea unei linii pe pleoapa superioară, fie pe cea inferioară. De exemplu, pentru ochii în formă de migdală, #midwing este alegerea perfectă.

Ce să faci când nu îți iese niciun contur așa cum vrei?

1. Folosește un post-it sau o bandă adezivă ca ghidaj pentru linii drepte și egale.

2. Dacă îți tremură mâna: stai jos, pune cotul pe o suprafață stabilă, fixează degetul mic pe obraz – ești gata de contur!

3. Dacă preferi tușul lichid, începe cu puncte, apoi unește punctele între ele. Pașii mici sunt cheia reușitei!

4. Nu trage de piele când aplici linerul!

5. Dacă ai greșit puțin, ai mai multe variante de corectare, niciuna nu implică demachiantul. Așadar, aștepți să se usuce, apoi, cu un bețigaș de urechi, faci mișcări fine de corectare. Sau, pune puțin concealer, primer, gloss sau balsam de buze transparent pe bumbacul bețigașului, apoi șterge. Magie!

6. Fixează conturul cu pudră transparentă.

7. Nu îți iese în niciun fel? Folosește un fard mai închis la culoare, pe linia genelor superioare pentru a crea un contur similar.

Top 4 linere pentru contur:

  1. Maybelline Hyper Precise All Day, 25 lei

2. Melkior Liquid Eyeliner, 40 lei (alb)

3. Bourjois Liner Feutre Slim, 50 lei

4. Rimmel London Wonder Wing, 30 lei

Ce spune artistul în machiaj despre forma perfectă?

Celebra make-up artist Keita Moore – care a realizat lookuri impecabile pentru Nicki Minaj, Mariah Carey, Iman – ne ajută să aflăm mai multe despre secretele machiajului perfect.

1. Liniile groase sunt stilul perfect pentru pleoapa căzută. „Întotdeauna folosesc un liner de tip longwear (rezistent) pentru această formă a ochilor. Linia o desenez puțin mai groasă pentru că un contur prea subțire se va pierde și nu va mai fi vizibil. De asemenea, alungesc linia în colțul ochiului și înspre sus. De asemenea, este important să aștepți să se usuce bine linerul înainte să deschizi ochii.”

2. Cea mai bună formă pentru ochii rotunzi: un contur care pornește din colțul intern și se oprește mult în afara colțului extern, pentru a crea senzația de alungire.

3. Pentru ochii care par închiși chiar și când nicio emoție nu îți traversează chipul, cel mai bun stil este cel care creează impresia de lifting. „Încep în colțul extern și urc linia pentru a ridica privirea”.

Foto: pexels, PR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts