A List Magazine ∙ June 16, 2020 ∙ 5 min read

machiaj albastru

 

Albastrul clasic nu are vârstă, este elegant şi simplu. Este nuanţa care ne aduce aminte de culoarea cerului imediat după ce soarele a apus şi cea care ne pune în valoare toate calităţile. E cea care ne conferă o senzaţie de linişte unică. Şi poate fi detaliul de machiaj care să ne transforme instant look-ul.

 

Foto: MARIUS BĂRĂGAN

Realizator: ALEXANDRU ABAGIU, National Make-Up Artist Lancôme

”O să fiu sincer cu voi și vă mărturisesc că nuanțele de albastru mi s-au părut întotdeauna mult mai dificil de integrat în contextul machiajului decât orice altă tonalitate de culoare. Acest aspect se datorează poate și faptului că tenul nostru deține, în structura sa cromatică, o proporție destul de mare de galben, iar nuanțele de albastru tind să scoată la iveală, prin transparența culorii sau texturii de make-up, tonuri de verde, care nu sunt întotdeauna binevenite. Însă, din toate punctele de vedere, această culoare prețioasă, regală, merită tot efortul pentru a fi integrată în machiaj, într-o manieră cât mai flatantă. Alegerea mea evidentă în acest context a fost minimalismul extrem în make-up, atât de actual în sezonul primăvară/vară 2020”, spune ALEXANDRU ABAGIU, National Make-Up Artist Lancôme.

machiaj albastru

Machiajul Old Hollywood a fost întotdeauna unul dintre preferatele mele, pentru că atribuie oricui o feminitate fără vârstă și pune în evidență volumetria oricărei structuri faciale, printr-un artificiu demn de premiul Oscar pentru simplitate și eficiență. Mă refer aici la folosirea inteligentă a umbrelor și luminilor pe față: piramida nazală este accentuată prin aplicarea intensă a fardului de pleoape din paleta Lancôme Hypnôse Eyeshadow Palette 15 Bleu Hypnotique , cât mai aproape de baza sprâncenelor în zona lor de debut, iar pleoapa inferioară este contrabalansată pe diagonală pentru a echilibra intensitatea creată astfel în zona centrală a feței. Sfatul meu personal: încearcă să păstrezi totul cât se poate de simplu, pentru că orice artificii suplimentare riscă să complice look-ul și să-l ducă într-o direcție foarte artificială. Buzele au primit o tușă divină de balsam Lancôme L’Absolu Mademoiselle Shine, nuanța 392, Shine Goodness , care captează lumina pe conturul acestora.

 

machiaj albastru

Încă din copilărie, cel mai interesant detaliu de machiaj de care îmi aduc aminte era nuanța de albastru la nivelul genelor – poate pentru că era atât de nefiresc să vezi pe cineva cu genele albastre, într-un context atât de lipsit de culoare în acele timpuri. Ca un truc personal, vă recomand o dublă aplicare de mascara: un prim strat de mascara negru aplicat cu atenție de la rădăcina genelor către vârful acestora, cu mai apoi un al doilea strat de mascara într-un ton de albastru clasic, aplicat mai sever de această dată, cu tensiune între periuță și stratul de gene, în special la rădăcină, pentru a pune încă de la prima aplicare acea tușă decisivă din punct de vedere cromatic. Pentru a obține acest efect am folosit mascara Lancôme Hypnôse 01 Noir într-un prim strat, peste care am aplicat o altă mascara Hypnôse, de data acesta în nuanța 03 Bleu Hypnotic. Sprâncenele au fost pieptanate cu Lancôme Sourcils Styler .

machiaj albastru

Și, pentru că, în cazul meu, albastru este o culoare regală ale cărei valențe pot fi descoperite cel mai bine în contextul artei moderne (da, chiar și într-un muzeu), am decis să încerc și o abordare mai picturală a unei culori clasice prin definiție. Pentru a defini pliul pleoapei am folosit o tușă de creion dermatograf Lancôme Ombre Hypnôse Stylo 31 Bleu Chrome , pe care am estompat-o ușor cu ajutorul unei pensule precise de blending . În loc să folosesc într-o manieră tradițională clasicul tuș de pleoape, am decis să creez puncte cu ajutorul acestuia, imitând cumva stropii unei pensule de pictură pe suprafața unei pânze. Produsul folosit a fost Lancôme Grandiôse Liner, nuanța 03 Saphir Mirifique . Cu siguranță nu este un machiaj pentru cele lipsite de curaj, însă vă poate scoate din anonimat într-o manieră extrem de elegantă.

machiaj albastru

Noul val de sprâncene aerate și cât mai pieptănate nu poate decât să funcționeze în favoarea machiajului statement pentru că această tehnică are capacitatea de a deschide foarte mult pleoapa mobilă, context foarte ofertant, de altfel, pentru make-up artiști. O altă tematică pe care o abordez prin acest look este obsesia din ultimul an pentru dungile de eyeliner aplicate doar la colțul extern al ochiului pentru a alungi forma acestuia pe o linie dreaptă. Pentru că nu mi-au plăcut niciodată uniformele în materie de beauty , am ales să reinterpretez machiajul pleoapelor alegând o aplicare în linie groasă de Lancôme Artliner Eyeliner, 09 Blue Metallic , care depășește pliul pleoapei mobile, urcând ascendent către colțul sprâncenelor într-o manieră flatantă pentru forma ochiului. Genele au primit un strat generos de mascara clasică Lancôme Hypnôse 01 Noir .

machiaj albastru

Am citit mai demult, într-o biografie a unui celebru make-up artist de la Hollywood, că, în perioada filmului albnegru, pentru un look care era perceput de femeile din sala de cinematograf ca ruj roșu saturat, plin de eleganță, se foloseau, de fapt, nuanțe de albastru clasic. Motivul era simplu: pelicula alb-negru avea capacitatea să citească această culoare mult mai în detaliu decât nuanțele de roșu clasic. Cine ar fi crezut că în 2020 nu vom mai apela la filtrul black & white și că aplicarea clasică de albastru poate fi accentul cromatic de care ai nevoie într-un context minimalist, pentru a ieși în evidență și a seduce și mai mult privirile avide de conformitate?! Pentru a obține acest look am folosit un mix din fardul de pleoape din paleta Lancôme Hypnôse Eyeshadow Palette 15 Bleu Hypnotique și creionul Lancôme Ombre Hypnôse Stylo 31 Bleu Chrome . Tenul a primit o doză transparentă de Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation, 005 Beige Ivoire.

machiaj albastru

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…