Alina Burlacu ∙ November 29, 2023 ∙ 3 min read

Fie că ai încercat deja diverse metode de epilare, fie că ești abia la început de drum, ce urmează să afli este genul acela de informație pe care ți-ai fi dorit să o fi știut mult mai devreme.

Așadar, mai știi mesajele acelea de acum câțiva ani despre epilarea definitivă nedureroasă? Păi, nu era chiar nedureroasă (în special în zonele mai sensibile), daaaar acum este altă poveste. Faptul că un aparat ca Laser Dioda (808nm) este de ultimă generație nu este echivalentul unui update făcut din plictiseală sau de dragul trendurilor, ci aduce un rezultat mai bun și un confort suplimentar.

Cea mai sensibilă zonă, pentru mine, este cea a axilei, așa că mă așteptam să strâng din dinți și să treacă repede. Ce am simțit? Știi frământatul drăgăstos al pisicilor? Dacă nu insistă mult cu gheruțele e chiar un gest pe care îl tolerezi fără prea multă supărare. Cum de este nedureroasă și confortabilă de data asta epilarea definitivă? Grație sistemului de răciere “Sapphire Crystal Freeze” care menține o temperatură constantă de 4 grade Celsius în vârful aplicatorului. În plus, nivelul intensității la aplicare este în mâinile specialistului – o recomand pe Bella, dar și în ale tale pentru că, în funcție de cum te simți, poți regla intensitatea. Tu îți cunoști cel mai bine zonele sensibile iar decizia este la tine.

Unul dintre efectele despre care am fost atenționată a fost înroșirea locală. Nu a fost cazul. Poate și pentru că pielea este obișnuită cu toate metodele de epilare, dar, repet, nici în zona sensibilă a axilelor nu am avut nicio senzație neplăcută. Poate pentru că am și norocul de a avea un fir nu foarte gros, dar tocmai acesta era motivul pentru care eram sceptică în privința rezultatelor. Am aflat că procedura este la fel de eficientă indiferent de culoarea pielii sau grosimea firului de păr, iar rezultatele obținute sunt de lungă durată – chiar dacă părul devine mai rar, nu dispare complet și pentru totdeauna, și asta nu pentru că nu funcționează aparatul, ci pentru că avem un corp deștept care e programat să producă fire de păr. Partea bună este că este nevoie de mai puține ședințe comparativ cu tehnologii de generațiile anterioare (IPL/SPL) sau care funcționează pe baza unei singure lungimi de undă. Așadar, nici înroșire, nici senzație de usturime, nici foliculita (de după epilarea cu ceara sau cu lama).

Epilarea definitivă nu este pentru cele grăbite, dar e pentru cele cu programul prea plin. Să strecori o ședință pe lună în program este chiar convenabil. Asta pentru că pentru rezultate eficiente sunt necesare 8-10 ședințe, efectuate la un interval de 4-6 săptămâni. Dar, după primele două ședințe, am observat o reducere a firelor de păr nedorite sau mai subțiri. Și am aflat și un lucru nou: la a treia sau a patra ședință va trebui să mă aștept la mai multe fire – îți spuneam de corpul deștept, dar e doar o etapă pentru că e o ciclicitate de care trebuie să ții cont.

Tot important de știut: trebuie să renunți la smulgerea firelor de păr cu ceara sau cu aparatul de epilat cu cel puțin 4 săptămâni înainte, iar părul trebuie ras cu lama cu câteva ore sau cel mult o zi înainte de ședință. Există și o listă de afecțiuni sau de tratamente care nu permit epilarea definitivă. Dar orice întrebare ai avea, găsești răspunsul la specialiștii de la Beauty Connection și pe site-ul: beautyconnection.ro.

Foto: pexels.com

Related Posts

6 secrete de frumusețe de la supermodelul Toni Garrn

Una dintre cele mai bine cotate modele din ultimii 15 ani, Toni Garrn susține îngrijirea cât mai naturală…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Cum arată Cindy Crawford, la 58 de ani

„It’s not a resolution, it’s a lifestyle” (Nu e o rezoluție, e un stil de viață), scria Cindy…

Trucuri pentru un păr parfumat

Vorbim în permanență despre cum să ne coafăm părul, dar dacă l-am face și să miroasă incredibil? Din…

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai…

Beyoncé lansează Cécred

Linia de produse de îngrijire a părului Cécred este inspirată de munca mamei artistei de 42 de ani…

Nothing but LOVE: 6 cosmetice pentru o zi plină de iubire

Luna asta, ce-ar fi să descoperi acele cosmetice care îți reamintesc, zi de zi, cât de frumos este…

7 parfumuri de care te îndrăgostești de la prima întâlnire

Când alegi un parfum e multă chimie la mijloc și a te îndrăgosti pentru totdeauna de acest buchet…

Elizabeth Hurley, supermodel și la 58 de ani

La 58 de ani, Elizabeth Hurley are corpul și atitudinea unui supermodel de 20 de ani. Și, atunci…

De ce ne fascinează, egal, femeile perfecte și cele imperfecte?

Frumusețea ar putea fi creată de imperfecțiuni ascunse vederii, meșteșugit șlefuite ori ignorate? De ce Mona Lisa, cu…