Alina Burlacu ∙ August 16, 2023 ∙ 4 min read

Microcurent sau nanocurent? Ce tehnologie este mai eficientă în tratamentele de îngrijire a pielii cu efecte anti-ageing?

De fapt, cele două tehnologii sunt folosite în același timp, în unele clinici de specialitate, pentru cele mai bune rezultate. Recent introdus în terapiile de specialitate, nanocurentul este un curent electric de intensitate mult mai redusă decât microcurentul și acționează la suprafața pielii, stimulând producția de colagen și elastină, dar care poate avea, în timp, și efect de refacere a aspectului ferm al pielii, în timp ce microcurentul acționează la nivelul mușchilor faciali, sculptează și are efect de lifting.

Mult mai cunoscut și mai des întâlnit în clinicile de la noi și în dispozitivele pentru acasă, tratamentul facial cu microcurent, la fel ca terapia cu lumină LED, microneedlingul și radiofrecvența, este considerat un tratament non-invaziv. De fapt, tratamentele clinice variază în intensitate, dar dispozitivele de tonifiere de acasă folosesc o sarcină electrică mai mică, așa că nu ar trebui să simți deloc disconfort.

Cum funcționează microcurentul?

Terapia cu microcurent a fost folosită la începutul anilor 1980, ca tratament pentru stimularea mușchilor la persoanele cu afecțiuni precum paralizia Bell. Efectele de lifting au fost observate ca efecte secundare ale acestui tratament, așa că industria frumuseții le-a inclus în tratamentele faciale cu microcurent. Microcurentul reprezintă în esență niveluri foarte scăzute de curent electric și este similar câmpului bio-electric al corpului.

Curentul electric circulă între conductorii încărcați pozitiv și negativ. Când ambele sunt în contact cu pielea, curentul determină contractarea mușchilor și obținând tonifierea. Așadar, efectele imediate nu sunt asupra pielii, ci asupra mușchiului de dedesubt.

Pe măsură ce impulsurile electrice ușoare stimulează mușchii feței, aceștia devin mai tonifiați – ca un antrenament la forță la sală pentru mușchii corpului. Însă, acțiunea nu este doar asupra fibrelor musculare, ci și asupra circulației sanguine. Și, folosite corect, îmbunătățesc și penetrarea produselor de îngrijire a pielii.

Microcurentul folosit acasă

Există mai multe opțiuni de dispozitive cu microcurent pentru acasă, iar pentru ca această alternativă la tratamentele din salon să funcționeze optim, trebuie să știi pașii pe care trebui să îi faci.

În primul rând, pentru a integra mai bine în rutina de îngrijire a tenului, începe cu o intensitate mai mică de microcurent și poți crește în timp, progresiv.

Este esențială pregătirea corectă a pielii înainte de a utiliza dispozitivul.

Pielea trebuie curățată foarte bine cu un demachiant pe bază de gel. Chiar dacă ai tenul uscat și obișnuința de a folosi un ulei demachiant, atunci când folosești terapia cu microcurent renunță la el o vreme. Uleiul acționează ca o barieră în calea curentului electric și face tratamentul complet ineficient.

După curățarea pielii, este la fel de important să aplici gelul conductor. Fără un gel conductor, microcurentul nu ajunge în straturile profunde, adică în zona musculară.

Există un gel special formulat pentru utilizarea cu dispozitivele cu microcurent, deoarece acestea sunt garantate pe bază de apă și fără uleiuri.

Dacă nu folosești gel conductor, microcurentul va crea doar o senzație neplăcută la nivelul pielii, de înțepături, fără să ajungă la nivelul musculaturii.

Când nu poți folosi dispozitivele cu microcurent?

Persoanele care suferă de epilepsie, diabet, care care stimulator cardiac sau gravidele trebuie să evite microcurentul. În cazul acneei cronice, microcurentul poate agrava inflamația, de aceea e mai bine să te lași pe mâna unui specialist.

Dispozitive cu microcurent pentru acasă

Aparatul pentru tonifierea pielii Foreo Bear (1532 lei) se conectează cu aplicația mărcii, care te ghidează prin fiecare dintre tratamentele ce au o durată de trei minute. Aparatul este realizat din silicon igienic, ceea ce înseamnă că poate fi spălat după fiecare utilizare, iar cele cinci setări de intensitate permit trecerea treptată la o intensitate mai mare.

Dispozitivul pentru fermitatea gâtului și a bărbiei Rio 60 Second Neck Toner (308 lei) funcționează pe principiul electrostimulării musculare, dispunând de trei programe de tonifiere de câte 60 de secunde, cu intensitate reglabilă. (notino.ro)

NuFace Trinity Starter Kit combină terapia cu microcurent cu terapia red light. După 5 minute de tratament, mușchii faciali sunt tonificați.

Foto: Hepta, PR.

Related Posts

5 terapii de toamnă pentru o stare de bine

Păstrează-ți zâmbetul, energia, sănătatea și buna dispoziție și în acest sezon de toamnă! Alege să faci acum transformările…

Trenduri din social media, periculoase pentru piele

Social media influențează puternic rutina de îngrijire a pielii a tinerilor, dar unele trenduri promovate intens pot fi…

Blondă, brunetă sau roșcată? Top 9 cele mai frumoase celebrități, inspirație pentru culoarea perfectă

Alegerea celor mai frumoase brunete, blonde și roșcate din lume, deși este subiectivă, poate să te ajute să…

Victoria Beckham, aniversare acasă la Anastasia Soare

Victoria Beckham aniversează cinci ani de când și-a lansat linia de cosmetice Victoria Beckham Beauty, care conține make-up,…

Pielea ta se înroșește ușor? Află acum ce soluții ai!

Atunci când pielea ta se înroșește ușor este esențial să știi ce să eviți și ce să adaugi…

Parfumurile preferate ale celebrităților- De la Beyoncé, la Adele, Rihanna și Taylor Swift

Bineînțeles că suntem intrigați de alegerile parfumate ale celebrităților – alegerea unei anumite arome poate spune multe despre…

Messi și-a lansat parfumul omonim

Fotbalistul Leo Messi a lansat parfumul Messi Eau de Parfum, în SUA și Puerto Rico, precum și online….

15 sfaturi despre primer, produsul cheie al machiajului

Care este produsul cosmetic care face diferența între un machiaj impecabil și unul care lasă imperfecțiunile la vedere…

Bunăstare mentală- 7 parfumuri care ne induc starea de fericire

Mirosurile ne influențează profund starea- aromele ne pot crește încrederea în sine, pot ajuta la o concentrare mai…

Cearcănele adânci ne fac să părem mai bătrâni. De ce apar și cum le putem trata!

Cearcănele întunecate și adâncite reprezintă o problemă estetică frecventă, care afectează atât bărbații, cât și femeile, indiferent de…