Alina Burlacu ∙ August 16, 2023 ∙ 4 min read

Microcurent sau nanocurent? Ce tehnologie este mai eficientă în tratamentele de îngrijire a pielii cu efecte anti-ageing?

De fapt, cele două tehnologii sunt folosite în același timp, în unele clinici de specialitate, pentru cele mai bune rezultate. Recent introdus în terapiile de specialitate, nanocurentul este un curent electric de intensitate mult mai redusă decât microcurentul și acționează la suprafața pielii, stimulând producția de colagen și elastină, dar care poate avea, în timp, și efect de refacere a aspectului ferm al pielii, în timp ce microcurentul acționează la nivelul mușchilor faciali, sculptează și are efect de lifting.

Mult mai cunoscut și mai des întâlnit în clinicile de la noi și în dispozitivele pentru acasă, tratamentul facial cu microcurent, la fel ca terapia cu lumină LED, microneedlingul și radiofrecvența, este considerat un tratament non-invaziv. De fapt, tratamentele clinice variază în intensitate, dar dispozitivele de tonifiere de acasă folosesc o sarcină electrică mai mică, așa că nu ar trebui să simți deloc disconfort.

Cum funcționează microcurentul?

Terapia cu microcurent a fost folosită la începutul anilor 1980, ca tratament pentru stimularea mușchilor la persoanele cu afecțiuni precum paralizia Bell. Efectele de lifting au fost observate ca efecte secundare ale acestui tratament, așa că industria frumuseții le-a inclus în tratamentele faciale cu microcurent. Microcurentul reprezintă în esență niveluri foarte scăzute de curent electric și este similar câmpului bio-electric al corpului.

Curentul electric circulă între conductorii încărcați pozitiv și negativ. Când ambele sunt în contact cu pielea, curentul determină contractarea mușchilor și obținând tonifierea. Așadar, efectele imediate nu sunt asupra pielii, ci asupra mușchiului de dedesubt.

Pe măsură ce impulsurile electrice ușoare stimulează mușchii feței, aceștia devin mai tonifiați – ca un antrenament la forță la sală pentru mușchii corpului. Însă, acțiunea nu este doar asupra fibrelor musculare, ci și asupra circulației sanguine. Și, folosite corect, îmbunătățesc și penetrarea produselor de îngrijire a pielii.

Microcurentul folosit acasă

Există mai multe opțiuni de dispozitive cu microcurent pentru acasă, iar pentru ca această alternativă la tratamentele din salon să funcționeze optim, trebuie să știi pașii pe care trebui să îi faci.

În primul rând, pentru a integra mai bine în rutina de îngrijire a tenului, începe cu o intensitate mai mică de microcurent și poți crește în timp, progresiv.

Este esențială pregătirea corectă a pielii înainte de a utiliza dispozitivul.

Pielea trebuie curățată foarte bine cu un demachiant pe bază de gel. Chiar dacă ai tenul uscat și obișnuința de a folosi un ulei demachiant, atunci când folosești terapia cu microcurent renunță la el o vreme. Uleiul acționează ca o barieră în calea curentului electric și face tratamentul complet ineficient.

După curățarea pielii, este la fel de important să aplici gelul conductor. Fără un gel conductor, microcurentul nu ajunge în straturile profunde, adică în zona musculară.

Există un gel special formulat pentru utilizarea cu dispozitivele cu microcurent, deoarece acestea sunt garantate pe bază de apă și fără uleiuri.

Dacă nu folosești gel conductor, microcurentul va crea doar o senzație neplăcută la nivelul pielii, de înțepături, fără să ajungă la nivelul musculaturii.

Când nu poți folosi dispozitivele cu microcurent?

Persoanele care suferă de epilepsie, diabet, care care stimulator cardiac sau gravidele trebuie să evite microcurentul. În cazul acneei cronice, microcurentul poate agrava inflamația, de aceea e mai bine să te lași pe mâna unui specialist.

Dispozitive cu microcurent pentru acasă

Aparatul pentru tonifierea pielii Foreo Bear (1532 lei) se conectează cu aplicația mărcii, care te ghidează prin fiecare dintre tratamentele ce au o durată de trei minute. Aparatul este realizat din silicon igienic, ceea ce înseamnă că poate fi spălat după fiecare utilizare, iar cele cinci setări de intensitate permit trecerea treptată la o intensitate mai mare.

Dispozitivul pentru fermitatea gâtului și a bărbiei Rio 60 Second Neck Toner (308 lei) funcționează pe principiul electrostimulării musculare, dispunând de trei programe de tonifiere de câte 60 de secunde, cu intensitate reglabilă. (notino.ro)

NuFace Trinity Starter Kit combină terapia cu microcurent cu terapia red light. După 5 minute de tratament, mușchii faciali sunt tonificați.

Foto: Hepta, PR.

Related Posts

Trendurile verii: 3D Water Drops și Pool Water Nails

Manichiura cu efecte de stropi și luciu ca de apă, aceasta este noua tendință în domeniul artei unghiilor….

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…