Șamponul nuanțator este un produs de îngrijire de care femeile sunt atrase, însă chiar dacă acest produs magic face minuni asupra culorii, trebuie să fim atente ca nu cumva, din greșeală, să ne stricăm culoarea părului. Așadar, iată ce trebuie să știi!

La ce este bun șamponul nuanțator?

Șamponul nuanțator este ideal pentru tonurile de blond sau șuvițe, dacă vrei să îți menții culoarea între programările la coafor. Acest produs este esențial, fie că vorbim de blond auriu sau caramel. Atuul lui? Ține departe culoarea „galben pui” de părul tău.

Cât de des trebuie folosit șamponul nuanțator?

”Frecvența utilizării acestui tip de sampon difera de la un tip de blond la altul. In cazul unui par auriu, ideal este sa il folosesti atunci cand firul de par incepe sa-si schimbe nuanta, in timp ce pentru parul foarte deschis, vopsit in tonuri reci, samponul  nunatator ar trebui folosit cu regularitate”, spune Mihai Badin, stilist Wella Professionals. Specialistii recomanda folosirea acestui produs o data pe saptamana, in functie de efectul dorit.

Cât timp trebuie lăsat pe păr să acționeze?

Dacă luăm două șampoane nuanțatoare, observăm că timpul de acționare diferă, pentru că niciun produs nu este identic cu altul. Unele pot fi mai puternice, în timp ce altele sunt mai slabe, ceea ce înseamnă ca ai nevoie de cateva minute bune pentru diferente notabile.

Poate fi folosit pe părul închis la culoare?

Deși, până de curând, se credea că șamponul nuanțator este doar pentru echilibrarea parului blond, afla ca acesta poate fi aplicat si pe nuantele inchise de brunet. Pentru un par inchis la culoare, nevoia de a aplica un astfel de produs este rara.

Sfaturi pentru a preveni decolorarea tonurilor de păr

  • Optează pentru antioxidanti- Poluantii sunt principala cauza a acestor efecte. Atunci cand folosesti antioxidanti pentru ingrijirea parului, precum colectia ColorMotion+, acest produs poate bloca radicalii liberi, iar astfel ei nu vor mai actiona asupra parului.
  • Foloseste o casca de inot- Clorul este un alt agresor pentru par, pentru ca indeparteaza uleiurile esentiale, il usuca, iar culoarea se indeparteaza mai repede. Un truc pentru a mentine parul sanatos este folosirea unei caschete pentru inot.
  • Foloseste protectie pentru par- Stim deja ca instrumentele de styling si temperaturile crescute ne agreseaza parul si ne afecteaza culoarea. Este recomandat sa folosesti spray pentru protectie termica pentru a crea un scut de protectie asupra acestor factori.

Dupa samponare, se recomanda folosirea unul balsam sau a unei masti hidratante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts