Alina Burlacu ∙ November 22, 2022 ∙ 4 min read

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent intrate în atenția beauty editorului.

La Vie est Belle Apă de parfum reîncărcabilă de la Lancôme, 580 lei (lancome.ro)

Apa de parfum iconică reîncărcabilă mi-a atras atenția în mod deosebit deoarece ne trimite către o experiență de lux sustenabilă. Face ceva și pentru viitor, și încă pentru unul sustenabil. Asta înseamnă că: folosind varianta de reîncărcare, vei folosi* până la: 50% mai puțină sticlă, 46% mai puțin carton, 46% mai puțin plastic. Apa de parfum La Vie est Belle este prima apă de parfum care conține iris gurmand și a fost creată special pentru Lancôme de trei dintre cei mai renumiți parfumieri francezi. Un parfum puternic în care vei regăsi, alături de iris, profunzimea patchouli-ului și acordul obsedant de vanilie.

*Comparație între 1 sticlă de parfum 50 ml + varianta de reîncărcare 100 ml vs. 3 sticle de parfum nereîncărcabile de 50 ml.

Patchouli Antique, Les Néréides, 400 lei (www.nicheparfumerie.ro)

O relansarea venită din partea Les Néréides mi-a atras atenția în mod special: este vorba despre parfumul emblematic, Patchouli Antique, primul parfum cult al acestei case. 

Patchouli Antique întruchipează rafinamentul și stilul autentic francez. Reinventat, dar încă fidel rădăcinilor sale, Patchouli Antique reeditat oferă o semnătură olfactivă unică, elegantă. Mirosul său oriental și lemnos dezvăluie mai întâi o notă de tămâie, care creează o aura mistică și magnetică. Inima lui dezvăluie note de paciuli și lemn de cedru din Texas, care îi conferă un caracter asertiv fără a-i elimina opulența. Aceleași note de paciuli, cedru și benzoina alcătuiesc notele de bază și semnează un acord oriental modern și armonios.

Noua ediție este completată de un ambalaj cu flori aurii, o sticlă cu decorațiuni florale și un capac cu monogramă.

Oriental Wood de la Amo Ferragamo, Apă de parfum, 100 ml, 675 lei (douglas.ro)

Șofran și mere, ce altceva te-ar putea duce cu gândul la aromele toamnei? Amo Ferragamo Oriental Wood de la Salvatore Ferragamo este un parfum definit prin echilibru. Se deschide cu note de lămâie și măr, apoi dezvăluie o inimă compusă din note delicate de trandafir și șofran.

La final, se adaugă acordul cald de mosc și nota generoasă de oud.

Bare de la Victoria’s Secret Beauty, Apă de parfum, 100 ml, 380 lei (victoriassecret.ro)

e contopești cu acest parfum. Autentic și veritabil, Bare se amestecă cu chimia unică a corpului tău pentru a dezvălui parfumul perfect. Creat cu un amestec de moscuri brevetat, această apă de parfum exclusivistă se deschide cu o prospețime efervescentă de mandarine din Madagascar ce se topește în roua florală a petalelor de violete egiptene.

În baza caldă, vei regăsi lemn de santal australian.

Far Away Splendoria de la Avon (avon.ro)

Senzualitatea Orientului Mijlociu este cuprinsă în formula parfumului Far Away Splendoria de la AVON. Cu note de oud alb, aroma supranumită și aurul Orientului, parfumul reprezintă o interpretare modernă și mai strălucitoare a aurului lichid din parfumeria Orientului Mijlociu.

În timp ce oudul tradițional este considerat dark și masculin, Avon a creat o aromă proaspătă cu oud alb, mai feminină și senzuală pentru Far Away Splendoria. Inspirat de tărâmurile aurii și de senzualitatea hipnotică a florilor arabe, acest parfum a fost creat de un trio de parfumieri de renume pentru expertiza lor din Orientul Mijlociu: Nelly Hachem-Ruiz, Nicolas Beaulieu and Julien Rasquinet. Aroma are la bază un buchet de gardenii, cu note de prună neagră și portocală, alături de un acord de oud alb și vanilie cremoasă.

Foto: Hepta, PR.

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…

Beauty Vlogging School starts NOW

L’Oréal România dă startul înscrierilor la Școala de Beauty Vlogging, un proiect educațional complex, dedicat noilor creatori de…