Alina Burlacu ∙ April 30, 2021 ∙ 5 min read

Gestul reflex al anului, de dezinfectare a mâinilor, poate avea efecte îngrozitoare asupra pielii. Așa că ne-am bucurat foarte tare când am aflat că unele branduri celebre în industria cosmetică ne-au dat alternative pentru a putea respecta cele mai importante 3 reguli ale anului: spălarea, dezinfectarea și hidratarea pielii mâinilor.

Spălarea frecventă a mâinilor și utilizarea repetată a igienizantelor pe bază de alcool slăbesc efectul de barieră a pielii, crescând frecvența iritării acesteia. Potrivit unui studiu realizat de Bioderma, peste 97% dintre lucrătorii din sistemul medical spun că pandemia le-a cauzat reale probleme dermatologice. Dezinfectarea repetată a mâinilor și folosirea soluțiilor deinfectante au cauzat la 86% dintre subiecții studiului dermatită, la 70% uscăciune a pielii și la peste 60% exfolierea pielii. Peste 70% din populație a ajuns să folosească, în mod frecvent, gelurile și soluțiile hidroalcoolice. Ele sunt eficiente în combaterea COVID 19, însă atacă epiderma.

  1. Donații: Bioderma Biphase lipo alcoolique, 33 lei (bioderma.com.ro)

Produsul inovator Bioderma Biphase lipo alcoolique este o soluție bifazică de mâini cu efect virucid. Compania franceză, cunoscută pentru expertiză și inovații în domeniul dermatocosmetic, a creat Biphase lipo alcoolique, lansat și în România, cu efect dezinfectant și nutritiv. În martie anul trecut, laboratoarele Bioderma au contribuit la eforturile naționale din Franța, producând dezinfectanți pe bază de alcool și distribuindu-i gratuit personalului din spitale. În același timp, specialiștii din cadrul companiei au analizat efectele nocive ale utilizării regulate a dezinfectantului pentru mâini, efecte resimțite de toată lumea. Astfel, a luat naștere produsul Biphase Lipo alcoolique, primul virucid cosmetic, care compensează reducerea lipidelor cauzate de alcool, datorită formulei sale îmbogățite cu un conținut de grăsimi. Produsul acționează în două faze: cea alcoolică (90%), care elimină complet toți virușii și microbii, îmbogățită de cea lipidică (10%), ce păstrează lipidele din epiderm, având un efect nutritiv.

Studiile au demonstrat că Biphase Lipo alcoolique elimină peste 99,9% dintre virusuri, inclusiv Covid-19, bacterii și Candida albicans, în 30 de secunde, având totodată un efect nutritiv și protector.

„Spălarea frecventă și utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini au devenit măsuri de prevenție vitale. Însă, că urmare a acestor măsuri, pielea are de suferit. Această observație a avut drept rezultat o idee simplă, acum protejată de un brevet internațional: o alternativă la soluțiile dezinfectante pentru mâini, definită ecobiologic, astfel încât să respecte ecosistemul pielii și să îi mențină funcția de barieră, fără a o slăbi”, a declarat Roxana Ștefan-Negulescu, Business Unit Manager. Compania franceză Bioderma va dona toate profiturile generate de vânzarea noului produs fundațiilor și asociațiilor care depun eforturi pentru stoparea epidemiilor.

   2. Kitul luxury: Balsam pentru îngrijirea mâinilor Abeille Royale și Gel igienizant Guerlain Abeille Royale Soft Hands Hygiene Gel, 264 lei și 132 lei (sephora.ro)

 

Produsele indispensabile create de Guerlain, balsamul pentru îngrijirea mâinilor Abeille Royale și gelul igienizant Abeille Royale Soft Hands Hygiene Gel, formează o echipă completă. Pentru că spălarea frecventă a mâinilor înseamnă uscarea excesivă a pielii, poți să aplici un strat de miere și să îl lași să acționeze ca o mască, dar cine are timp de asta și de câte ori? Așa că, un balsam pe bază de miere este mai rezonabil, mai ales că se absoarbe imediat și este nongras. Însă, perechea lui, gelul igienizant arată priceperea specialiștilor de la Guerlain care au reușit să transforme produsul must-have, neprietenos, într-unul luxury.

3. Soluția vegană: Madara Anti 20 SEC Clean Hands Spray igienizant, 39 lei (miobio.ro)

Drept reacție la enorma provocare cu care întreaga planetă se confruntă acum, Madara oferă o nouă gamă de produse esențiale de îngrijire pentru curățarea mâinilor și a feței, toate având și un conținut de ingrediente cu efect natural antibacterian. Acestea sunt și certificate ECOCERT/Cosmos și 100% vegane.
Spray-ul igienizant pentru uz cu efect imediat alătură un nivel de 70% alcool vegetal pur betainei emoliente și extractelor calmante din plante cu proprietăți naturale antibacteriene – merișor, gutuie și mușețel. Protejarea și echilibrarea funcțiilor pielii sunt obținute și din extractul de Centella Asiatica, cunoscută drept planta cica. 100% dintre ingredientele acestei game sunt de origine naturală.

Gel instant pentru igienizarea mâinilor IVATHERM, Preț 38.53 (www.ivatherm.ro)

Formulă pe bază de alcool și glicerină, pentru igienizarea rapidă și eficientă a mâinilor. Blând pe pielea sensibilă, produsul are o textură ideală, fără densitatea mare a majorității igienizantelor cu gel, și care nu se scurge printre degete atunci când se freacă mâinile. Are o formulă nelipicioasă, cu uscare rapidă, nelăsând reziduuri. Curăță mâinile fără săpun sau apă.

6 pași pentru siguranța ta:

Gesturile mici fac diferența. Urmează cei 6 pași și rămâi în siguranță!
1. SPĂLAREA MÂINILOR 20 SECUNDE

Spală mâinile cu apă și săpun pentru minimum 20 secunde. Clătește bine și usucă.

2. IGIENIZARE CÂND EȘTI PE DRUM
Folosește un igienizant pe bază de alcool atunci când nu ai la îndemână apă și săpun.

3. NU ATINGE FAȚA
Știai că ne atingem fața de aproximativ 23 ori pe oră? Încearcă să eviți atingerea ochilor, gurii sau nasului. Și să nu mănânci sau bei fără să te fi spălat înainte pe mâini.

4. SPALĂ-TE PE FAȚĂ
Când vii de afară, spală-te pe față, ideal cu un produs special de curățare. După spălarea temeinică pe mâini, desigur.

5. HIDRATAREA
Folosește o cremă de mâini bogată și intens nutritivă. Va menține suplețea pielii, hidratarea necesară și protecția.

6. CURĂȚĂ TELEFONUL
Un servețel din hârtie îmbibat cu soluție igienizantă pentru mâini este perfect pentru ștergerea telefonului măcar o dată pe zi.

Foto: PR.

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…