Odată cu instalarea sezonului rece, și ritualul nostru de frumusețe și îngrijire suportă transformări. Pentru un look fabulos și un machiaj irezistibil, specialistul în makeup Iuliana Balind vine cu câteva sfaturi demne de luat în seamă.

”Pentru sezonul rece recomand o atenție mai sporită asupra pielii, hidratare intensă, exfoliere și machiaje care să nu usuce și mai rău tenul. Folosește serumuri hidratante, creme hidratante care să îți emolieze pielea și ai grijă când alegi fondul de ten. Poartă fonduri de ten cu finish mai lucios, care să îți confere luminozitate, iar pielea să pară sănătoasă și îngrijită, chiar dacă afară este frig sau chiar ger.

Toamna aceasta se poartă orice îți stă bine în materie de machiaj al ochilor, însă poți folosi farduri și pigmenți în nuanțe calde: arămii, ciocolatii, roșiatice, portocalii- toate completate de o linie de tuș sau de un fard cu ton mai închis, aplicat pe colțul extern al ochilor.

Se poartă ochii alungiți, privirile pătrunzătoare și machiajele grafice, însă nu foarte încărcate. Dacă vorbim despre buze, te poți îndrepta către rujuri în nuanțe asemănătoare culorilor folosite la ochi, astfel vei obține un aspect uniform, însă din când în când poți “trișa”, folosindu-te de rujuri în nuanțe opuse și complet diferite de nuanța fardurilor, pigmenților sau chiar a ochilor. Trucul meu cel mai folosit în ultimul timp este folosirea rujului în asociere coloristică de 1:1 cu dermatograful de pe conjunctiva inferioară sau cu blush-ul aplicat pe pomeți. Poartă sprâncenele cât mai naturale, pieptănate în sensul de creștere, iar dacă nu au forma naturală, acorda-le timp și mergi la un specialist pentru a le schimba”, spune  Iuliana Balind Make-up Artist & Trainer.

 

Related Posts