Alina Burlacu ∙ September 21, 2022 ∙ 4 min read

Expertul în retinoizi, Biretix, vă spune cum puteți trece cu bine peste toate etapele evoluției pielii cu probleme de acnee

Ce știm despre acnee? Că este o boală inflamatorie a pielii care afectează unitatea pilosebacee și că este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care se apelează la consultul dermatologic: 80% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani suferă de această afecțiune, față de 25% dintre cei cu vârste de 19-25 de ani. Este întâlnită cel mai frecvent la pubertate, cu o prevalență de 35 -90% la adolescenți, deși poate fi diagnosticată până în jurul vârstei de 45 de ani, cu o persistență mai mare la femei (35%) decât la bărbați (20%). Acneea la femeile adulte, cu vârsta de peste 25 de ani, este din ce în ce mai frecventă și în creștere. De obicei, debutează la această vârstă, este persistentă din adolescență sau reapare după o perioadă de remisiune variabilă. Prevalența ridicată a acneei și impactul psihosocial negativ al acesteia asupra imaginii de sine a celor afectați înseamnă că există o cerere mare de tratamente sigure și eficiente.

Tratamentul combinat este soluția potrivită

Conform ghidurilor recente de tratare a acneei, tratamentul combinat este una dintre opțiunile preferate! Pe baza acestor ghiduri, a fost dezvoltată o nouă gamă dermato-cosmetică Biretix, bazată pe tehnologia RetinSphere®, ce combină în mod eficient două molecule de Acid Retinoic, Acid Glicolic, Acid Salicilic și BIOPEP-15, o peptidă antimicrobiană. Gama se caracterizează printr-un bun echilibru între tolerabilitate și eficacitate și este indicată pentru leziunile acneice, în special cele de tip inflamator. Un studiu recent a avut ca scop evaluarea eficacității produsului Biretix TriActive în leziunile acneice și hiperpigmentare asociate la femeile adulte, unde prevalența este din ce în ce mai frecventă și în creștere. În studiu au fost incluse femei cu o medie de vârstă de 27 de ani, fototip de piele III-IV unde s-a aplicat produsul Biretix TriActive o singură dată pe zi pentru primele 30 de zile și de două ori pe zi după primele 30 de zile.

Rezultate: Biretix TriActive a redus semnificativ toate tipurile de leziuni de acnee încă de la 30 de zile:

• 61% Puncte albe

• 60% Puncte Negre

• 76% Pustule

Concluzii: Biretix TriActive a fost eficient în reducerea tuturor tipurilor de leziuni acneice la pacienții adulți de sex feminin. De asemenea, a îmbunătățit semnificativ textura și elasticitatea pielii, parametri importanți pentru acest grup de pacienți. Tolerabilitatea tratamentului a fost excelentă.

Pașii necesari pentru a vă îmbunătăți aspectul pielii

Vă invităm să descoperiți câteva exemple de protocoale Biretix pentru a îmbunătăți starea și aspectul pielii cu tendință acneică, menținând un echilibru optim între eficacitate și tolerabilitate pentru utilizarea pe perioade lungi de timp, inclusiv vara.

Pasul 1. Curățarea: rutina de curățare pare un pas atât de simplu, însă este o etapă esențială, în special pentru pielea cu tendință acneică.

Pasul 2. Tratează: există diferite opțiuni de tratament atât la domiciliu, cât și combinate cu unele proceduri în clinici. Vă oferim aici doar câteva exemple în funcție de gravitatea leziunilor pielii cu tendință acneică, vârsta, tipul de piele etc.

Pasul 3. Protecția: pentru a evita orice posibilă apariție a petelor pigmentare post acnee, este important să aplici, dimineața, un produs cu SPF fără ulei cu spectru larg de protecție UVA, UVB, lumina vizibilă cât și infraroșu.

Produsele Cantabria Labs sunt distribuite exclusiv în România de către MagnaPharm Marketing & Sales și sunt disponibile în farmaciile online și offline din toată țara. Se eliberează fără prescripție medicală, fiind de cele mai multe ori recomandate de către medicii dermatologi și de către farmaciști.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să ne urmăriți pe paginile de socializare: Instagram @cantabrialabsromania; Facebook www.facebook.com/cantabrialabsromania/

Foto: PR.

Related Posts

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….

Dialog DESCHIS despre „INTERZIS”

Patru influenceri din social media au acceptat provocarea de a vorbi deschis despre încălcarea regulilor și despre cum…