Alina Burlacu ∙ September 21, 2022 ∙ 4 min read

Expertul în retinoizi, Biretix, vă spune cum puteți trece cu bine peste toate etapele evoluției pielii cu probleme de acnee

Ce știm despre acnee? Că este o boală inflamatorie a pielii care afectează unitatea pilosebacee și că este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care se apelează la consultul dermatologic: 80% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani suferă de această afecțiune, față de 25% dintre cei cu vârste de 19-25 de ani. Este întâlnită cel mai frecvent la pubertate, cu o prevalență de 35 -90% la adolescenți, deși poate fi diagnosticată până în jurul vârstei de 45 de ani, cu o persistență mai mare la femei (35%) decât la bărbați (20%). Acneea la femeile adulte, cu vârsta de peste 25 de ani, este din ce în ce mai frecventă și în creștere. De obicei, debutează la această vârstă, este persistentă din adolescență sau reapare după o perioadă de remisiune variabilă. Prevalența ridicată a acneei și impactul psihosocial negativ al acesteia asupra imaginii de sine a celor afectați înseamnă că există o cerere mare de tratamente sigure și eficiente.

Tratamentul combinat este soluția potrivită

Conform ghidurilor recente de tratare a acneei, tratamentul combinat este una dintre opțiunile preferate! Pe baza acestor ghiduri, a fost dezvoltată o nouă gamă dermato-cosmetică Biretix, bazată pe tehnologia RetinSphere®, ce combină în mod eficient două molecule de Acid Retinoic, Acid Glicolic, Acid Salicilic și BIOPEP-15, o peptidă antimicrobiană. Gama se caracterizează printr-un bun echilibru între tolerabilitate și eficacitate și este indicată pentru leziunile acneice, în special cele de tip inflamator. Un studiu recent a avut ca scop evaluarea eficacității produsului Biretix TriActive în leziunile acneice și hiperpigmentare asociate la femeile adulte, unde prevalența este din ce în ce mai frecventă și în creștere. În studiu au fost incluse femei cu o medie de vârstă de 27 de ani, fototip de piele III-IV unde s-a aplicat produsul Biretix TriActive o singură dată pe zi pentru primele 30 de zile și de două ori pe zi după primele 30 de zile.

Rezultate: Biretix TriActive a redus semnificativ toate tipurile de leziuni de acnee încă de la 30 de zile:

• 61% Puncte albe

• 60% Puncte Negre

• 76% Pustule

Concluzii: Biretix TriActive a fost eficient în reducerea tuturor tipurilor de leziuni acneice la pacienții adulți de sex feminin. De asemenea, a îmbunătățit semnificativ textura și elasticitatea pielii, parametri importanți pentru acest grup de pacienți. Tolerabilitatea tratamentului a fost excelentă.

Pașii necesari pentru a vă îmbunătăți aspectul pielii

Vă invităm să descoperiți câteva exemple de protocoale Biretix pentru a îmbunătăți starea și aspectul pielii cu tendință acneică, menținând un echilibru optim între eficacitate și tolerabilitate pentru utilizarea pe perioade lungi de timp, inclusiv vara.

Pasul 1. Curățarea: rutina de curățare pare un pas atât de simplu, însă este o etapă esențială, în special pentru pielea cu tendință acneică.

Pasul 2. Tratează: există diferite opțiuni de tratament atât la domiciliu, cât și combinate cu unele proceduri în clinici. Vă oferim aici doar câteva exemple în funcție de gravitatea leziunilor pielii cu tendință acneică, vârsta, tipul de piele etc.

Pasul 3. Protecția: pentru a evita orice posibilă apariție a petelor pigmentare post acnee, este important să aplici, dimineața, un produs cu SPF fără ulei cu spectru larg de protecție UVA, UVB, lumina vizibilă cât și infraroșu.

Produsele Cantabria Labs sunt distribuite exclusiv în România de către MagnaPharm Marketing & Sales și sunt disponibile în farmaciile online și offline din toată țara. Se eliberează fără prescripție medicală, fiind de cele mai multe ori recomandate de către medicii dermatologi și de către farmaciști.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să ne urmăriți pe paginile de socializare: Instagram @cantabrialabsromania; Facebook www.facebook.com/cantabrialabsromania/

Foto: PR.

Related Posts

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Din industria frumuseții, în lumea filmului: Unknown Beauty: François Nars

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François…

Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up

Casa de modă Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up. În ultimul timp, marile case de modă au…

Secretele de beauty ale Vanessei Paradis, la 50 de ani

Vanessa Paradis, actriță și cântăreață franceză și fosta soție a lui Johnny Depp, își păstrează aerul de ingenuă…

Despre beneficiile retinolului, cu Dr. Dana BRATU, Medic Specialist Dermatolog 

Cu toții am auzit despre efectele benefice pe care le are asupra pielii și nu numai. Dr. Dana…