Alina Burlacu ∙ May 24, 2023 ∙ 3 min read

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una zilnică și realizată cu produsele care să se potrivească nevoilor momentului. Însă, poate nu știai, aspectul tern și ridurile se vor instala mult mai târziu pe tenul gras, decât pe tenul uscat.

Avantajul de a avea tenul gras: rămâne hidratat mai mult timp

Uleiul de la suprafața pielii ajută hidratarea acesteia prin simplul fapt că nu permite pierderea de apă. Șansele ca tenul gras să fie deshidratat sunt mult mai scăzute decât în cazul tenului uscat, atât timp cât nu folosești excesiv produse care să îndepărteze total sebumul, lăsându-l fără apărare. În orice caz, în mod normal, atunci când ai tenul gras nu ar trebui să îți faci griji pentru pielea uscată sau descuamată de pe față.

Avantajul de a avea tenul gras: se bronzează mai uniform

Persoanele care au tenul gras tind să se bronzeze mai ușor și mai uniform datorită nivelului suplimentar de umiditate pe care îl oferă sebumul. Având acel strat uleios, este mai probabil ca pielea să se bronzeze decât să se ardă. Asta nu înseamnă că trebuie să elimini protecția solară, ci că ai un plus de protecție față de tenul uscat.

Avantajul de a avea tenul gras: îmbătrânește mai greu

Semnele procesului de îmbătrânire apar mult mai târziu pe un ten gras față de un ten uscat. Uleiurile reduc aspectul liniilor fine, astfel încât produsele și tratamentele anti-îmbătrânire pot fi folosite mult mai târziu decât dacă ai avea tenul uscat.

Avantajul de a avea tenul gras: este mai protejat de poluare

Același strat de uleiuri naturale ale pielii acționează ca o barieră împotriva poluării din aer, dar și împotriva deshidratării provocate de vânt și de soare. Nu blochează în totalitate aceste condiții de mediu, dar le reduce. Iar această diferență se simte foarte bine în anotimpurile cu temperaturi extreme, vara și iarna.

Cum spuneam, există și dezavantaje, atunci când ai tenul gras.

Dezavantajul de a avea tenul gras: se pot bloca porii

Prea mult sebum, fără o curățare corectă a pielii, zilnică, poate duce la înfundarea porilor și, deci, la acnee. Poți evita această situație dacă îți speli zilnic tenul și dacă îl hidratezi cu produse cu texturi light, matifiante.

Dezavantajul de a avea tenul gras: alunecă machiajul

Dacă persoana care are un ten uscat va căuta produse ce oferă strălucire, cea cu ten gras va fugi de orice intensifică luciul. Cel mai complicat lucru nu este, însă, acela de a selecta produsele matifiante, ci de a fixa machiajul: excesul de sebum poate face ca machiajul să alunece și dispară în câteva ore. Alegerea fondului de ten și a pudrei potrivite face diferența. De exemplu, alege un fond de ten pudră de calitate pentru a obține look mat.

Dezavantajul de a avea tenul gras: trebuie curățat cu mai multă atenție

Acumularea de sebum și de resturi de machiaj pot înfunda porii și provoca o erupție. Folosește, de două ori pe zi, un produs de curățare blând și fără alcool, pentru a nu îndepărta uleiurile naturale și pentru a nu usca pielea. Nu abuza de scrub!

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…

Ovăzul și unele uleiuri protejează pielea de alergiile solare. Cum să le folosești ca să fie eficiente

Vară, soare, zile la plajă și… alergii solare. Nu sună deloc bine! Află ce soluții poți încerca pentru…