Alina Burlacu ∙ March 31, 2022 ∙ 5 min read

După 25 de ani, pielea începe să îşi piardă elasticitatea şi flexibilitatea, calităţi care îi conferă fermitate şi vitalitate. Tenul capătă un aspect obosit, tern, iar volumul şi luminozitatea lui se reduc treptat. Astfel, integrarea soluţiilor dermatologice în rutina zilnică a îngrijirii pielii este esenţială.

Principalele cauze ale îmbătrânirii pielii

Îmbătrânirea pielii este generată de cauze interne (stresul oxidativ, schimbările hormonale şi factorii genetici), dar şi de cauze externe. Desigur, procesul de îmbătrânire din interior este natural, însă, atunci când este dublat de cel generat de cauzele externe, procesul este accelerat. Acest lucru poate fi împiedicat dacă suntem mai bine informate asupra cauzelor şi soluţiilor. Depinde doar de noi să avem grijă de tenul nostru!

Care sunt primele semne ale îmbătrânirii tenului?

* Diminuarea luminozităţii şi a elasticităţii pielii. Primele semne ale îmbătrânirii pe care le putem observa pe ten sunt instalarea unui aspect tern şi reducerea elasticităţii. * Liniile fine şi ridurile. Dacă după 25 de ani începe să scadă nivelul de colagen din piele, la 30 de ani se pot vedea primele linii şi riduri fine. Le vei observa în special în zona ochilor, buzelor şi frunţii, mai ales atunci când chipul tău oglindeşte emoţii. * De asemenea, expunerea la soare fără un produs de protecţie solară aduce, la rândul său, schimbări semnificative la nivelul pielii: de la petele ce dau un aspect îmbătrânit la pierderea capacităţii de regenerare. De aceea, se spune că cea mai bună soluţie antirid este protecţia solară, pentru că protejează împotriva razelor de tip A, care sunt prezente indiferent de anotimp sau vreme şi cauzează foto-îmbătrânirea prematură a pielii. Prevenţia este primul şi cel mai important pas atunci când ne gândim la semnele de îmbătrânire.

*Chestionar Auto-evaluare, 53 de voluntari, toate tipurile de piele, 8 săptămâni de studiu.

Ingrediente dermatologice de referinţă în rutina antirid

Lipsa luminozităţii pielii este primul semnal la care trebuie să fim atente, dar şi textura neregulată a pielii şi ridurile, cu atât mai mult cu cât sunt şi mai evidente pe pielea sensibilă. Este timpul să adăugăm în rutina de îngrijire soluţii ce conţin ingrediente cu eficacitate cunoscută în corectarea semnelor de îmbătrânire sau care ajută la exfolierea delicată a tenului pentru a stimula reînnoirea celulară precum Acidul Hialuronic, Vitamina C sau Acidul Salicilic. La Roche-Posay este dedicat să dezvolte formule cu astfel de molecule anti-îmbătrânire de referinţă dermatologică, bine cunoscute la nivel mondial, atât de către medicii dermatologi, cât şi de persoanele preocupate de propria îngrijire a tenului.

Ce ingrediente propune La Roche Posay pentru rutina antirid?

Vitamina C Pură (L-ascorbic acid) este cea mai activă formă biologică de Vitamina C. Aceasta este renumită pentru capacitatea sa de a stimula formarea de colagen, de a creşte elastina, de a reduce stresul oxidativ asupra pielii, de a îmbunătăţi aspectul pielii prin reglarea melaninei, de a îmbunătăţi textura pielii, de a scade rugozitatea pielii şi potenţialul inflamator. O găsim în Serumul Renovator Vitamina C10 Pură de la La Roche-Posay.

Serumul Vitamina C10 Pură este formulat special pentru pielea sensibilă şi conţine:

 • 10% Vitamina C Pură care stimulează producţia de colagen, reduce proliferarea radicalilor liberi şi diminuează ridurile şi liniile fine.

• Acid Salicilic care exfoliază delicat celulele de la suprafaţa pielii şi facilitează eliminarea celulelor moarte.

• Neurosensină şi Apă Termală La Roche-Posay care contracarează inflamarea.

Rezultate dovedite clinic*

Duo cu efect amplificat

Efectul antirid este amplificat atunci când adăugăm în rutina zilnică Hyalu B5 Serum cu Acid Hialuronic Pur şi Vitamina B5. Serumul Vitamina C10 Pură se aplică dimineaţa, alături de un produs de protecţie solară de minim SPF30, iar seara, se recomandă aplicarea celui de-al doilea produs, Serumului Hyalu B5. Acesta din urmă repară bariera cutanată, reumple şi reduce semnificativ ridurile graţie celor două tipuri de Acid Hialuronic Pur, Vitamina B5 şi Madecassoside.

Mai mult decât un ritual de îngrijire

Să avem un ritual corect de îngrijire a pielii înseamnă să fim atente la ce aplicăm pe piele, dar şi la modul în care o protejăm de agresiunea factorilor externi despre care vorbeam la început. Trebuie să ştii că cel mai eficient produs antirid este protecţia solară care acţionează împotriva fotoîmbătrânirii premature cauzate de razele UV. Această protecţie trebuie să fie zilnică, cu atât mai mult cu cât, atunci când avem în rutină produse anti-îmbătrânire care exfoliază uşor tenul, precum Serumul Vitamina C10 Pură, pielea are nevoie de un ecran protector în spatele căruia ingredientele anti-ageing să îşi menţină acţiunea, pentru un ten fresh, întinerit. În acest moment, există chiar şi produse hibrid de protecţie solară care nu doar protejează împotriva efectelor negative ale razelor UV dar conţin şi ingrediente active ce corectează semnele de îmbătrânire. Un exemplu de astfel de produs este Anthelios Age Correct SPF50.

Vitamina C10 Pură Serum

Hyalu B5 Serum

Anthelios Age Correct SPF 50

Foto: La Roche Posay.

Related Posts

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….

Dialog DESCHIS despre „INTERZIS”

Patru influenceri din social media au acceptat provocarea de a vorbi deschis despre încălcarea regulilor și despre cum…