Alina Burlacu ∙ March 31, 2022 ∙ 5 min read

După 25 de ani, pielea începe să îşi piardă elasticitatea şi flexibilitatea, calităţi care îi conferă fermitate şi vitalitate. Tenul capătă un aspect obosit, tern, iar volumul şi luminozitatea lui se reduc treptat. Astfel, integrarea soluţiilor dermatologice în rutina zilnică a îngrijirii pielii este esenţială.

Principalele cauze ale îmbătrânirii pielii

Îmbătrânirea pielii este generată de cauze interne (stresul oxidativ, schimbările hormonale şi factorii genetici), dar şi de cauze externe. Desigur, procesul de îmbătrânire din interior este natural, însă, atunci când este dublat de cel generat de cauzele externe, procesul este accelerat. Acest lucru poate fi împiedicat dacă suntem mai bine informate asupra cauzelor şi soluţiilor. Depinde doar de noi să avem grijă de tenul nostru!

Care sunt primele semne ale îmbătrânirii tenului?

* Diminuarea luminozităţii şi a elasticităţii pielii. Primele semne ale îmbătrânirii pe care le putem observa pe ten sunt instalarea unui aspect tern şi reducerea elasticităţii. * Liniile fine şi ridurile. Dacă după 25 de ani începe să scadă nivelul de colagen din piele, la 30 de ani se pot vedea primele linii şi riduri fine. Le vei observa în special în zona ochilor, buzelor şi frunţii, mai ales atunci când chipul tău oglindeşte emoţii. * De asemenea, expunerea la soare fără un produs de protecţie solară aduce, la rândul său, schimbări semnificative la nivelul pielii: de la petele ce dau un aspect îmbătrânit la pierderea capacităţii de regenerare. De aceea, se spune că cea mai bună soluţie antirid este protecţia solară, pentru că protejează împotriva razelor de tip A, care sunt prezente indiferent de anotimp sau vreme şi cauzează foto-îmbătrânirea prematură a pielii. Prevenţia este primul şi cel mai important pas atunci când ne gândim la semnele de îmbătrânire.

*Chestionar Auto-evaluare, 53 de voluntari, toate tipurile de piele, 8 săptămâni de studiu.

Ingrediente dermatologice de referinţă în rutina antirid

Lipsa luminozităţii pielii este primul semnal la care trebuie să fim atente, dar şi textura neregulată a pielii şi ridurile, cu atât mai mult cu cât sunt şi mai evidente pe pielea sensibilă. Este timpul să adăugăm în rutina de îngrijire soluţii ce conţin ingrediente cu eficacitate cunoscută în corectarea semnelor de îmbătrânire sau care ajută la exfolierea delicată a tenului pentru a stimula reînnoirea celulară precum Acidul Hialuronic, Vitamina C sau Acidul Salicilic. La Roche-Posay este dedicat să dezvolte formule cu astfel de molecule anti-îmbătrânire de referinţă dermatologică, bine cunoscute la nivel mondial, atât de către medicii dermatologi, cât şi de persoanele preocupate de propria îngrijire a tenului.

Ce ingrediente propune La Roche Posay pentru rutina antirid?

Vitamina C Pură (L-ascorbic acid) este cea mai activă formă biologică de Vitamina C. Aceasta este renumită pentru capacitatea sa de a stimula formarea de colagen, de a creşte elastina, de a reduce stresul oxidativ asupra pielii, de a îmbunătăţi aspectul pielii prin reglarea melaninei, de a îmbunătăţi textura pielii, de a scade rugozitatea pielii şi potenţialul inflamator. O găsim în Serumul Renovator Vitamina C10 Pură de la La Roche-Posay.

Serumul Vitamina C10 Pură este formulat special pentru pielea sensibilă şi conţine:

 • 10% Vitamina C Pură care stimulează producţia de colagen, reduce proliferarea radicalilor liberi şi diminuează ridurile şi liniile fine.

• Acid Salicilic care exfoliază delicat celulele de la suprafaţa pielii şi facilitează eliminarea celulelor moarte.

• Neurosensină şi Apă Termală La Roche-Posay care contracarează inflamarea.

Rezultate dovedite clinic*

Duo cu efect amplificat

Efectul antirid este amplificat atunci când adăugăm în rutina zilnică Hyalu B5 Serum cu Acid Hialuronic Pur şi Vitamina B5. Serumul Vitamina C10 Pură se aplică dimineaţa, alături de un produs de protecţie solară de minim SPF30, iar seara, se recomandă aplicarea celui de-al doilea produs, Serumului Hyalu B5. Acesta din urmă repară bariera cutanată, reumple şi reduce semnificativ ridurile graţie celor două tipuri de Acid Hialuronic Pur, Vitamina B5 şi Madecassoside.

Mai mult decât un ritual de îngrijire

Să avem un ritual corect de îngrijire a pielii înseamnă să fim atente la ce aplicăm pe piele, dar şi la modul în care o protejăm de agresiunea factorilor externi despre care vorbeam la început. Trebuie să ştii că cel mai eficient produs antirid este protecţia solară care acţionează împotriva fotoîmbătrânirii premature cauzate de razele UV. Această protecţie trebuie să fie zilnică, cu atât mai mult cu cât, atunci când avem în rutină produse anti-îmbătrânire care exfoliază uşor tenul, precum Serumul Vitamina C10 Pură, pielea are nevoie de un ecran protector în spatele căruia ingredientele anti-ageing să îşi menţină acţiunea, pentru un ten fresh, întinerit. În acest moment, există chiar şi produse hibrid de protecţie solară care nu doar protejează împotriva efectelor negative ale razelor UV dar conţin şi ingrediente active ce corectează semnele de îmbătrânire. Un exemplu de astfel de produs este Anthelios Age Correct SPF50.

Vitamina C10 Pură Serum

Hyalu B5 Serum

Anthelios Age Correct SPF 50

Foto: La Roche Posay.

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…