Alina Burlacu ∙ March 1, 2024 ∙ 5 min read

Celebritatea nu vine fără un preț și uneori acesta are legătură chiar cu atuurile feminității. Pentru multe actrițe de la Hollywood, părul a trecut prin cele mai drastice transformări. Și, dacă ne gândim că filmările durează câțiva ani, mai ales în cazul unui serial de succes, impactul este cu atât mai mare.

Emilia Clarke

Daenerys Targaryen, mama dragonilor din „Game of Thrones” ne-a rămas în minte, printre altele, și pentru părul ei super lung, într-o nuanță de blond foarte deschis. Se pare că Emilia Clarke a purtat o perucă în primele sezoane ale show-ului, însă, pentru ultimul sezon al show-ului, a decis să-și vopsească părul blond.

„Am decis să-mi decolorez părul pentru că am vrut să port culoarea lui Daenerys pentru ultimul sezon”, a spus actrița pentru InStyle. „Părul meu era atât de ars încât practic a trebuit să-l tund pe tot.”

Într-un alt interviu pentru Harper’s Bazaar, actrița a spus că decolorarea îi usca și deteriora atât de mult părul, încât se simțea, la atingere, ca și cum ar fi „din paie”.

Sacrificiul nu a fost în zadar: rolul a avut succes, iar Emilia acum știe cum să își îngrijească părul corect.

„Nu fac nimic nebunesc cu el acum și folosesc produse cu adevărat frumoase… Chiar încerc să am grijă de el. Iar după ce mi-am decolorat părul, învăț să-mi iubesc părul natural”, a spus ea.

Margot Robbie

Actrița Margot Robbie pare să aibă întotdeauna un păr superb în filmele în care joacă, indiferent dacă e vorba de unul în care părul are rol secundar, „Lupul de pe Wall Street”, sau contează mai mult ca oricând, ca în „Barbie”. Dar, ca să arate bine de fiecare dată, a mărturisit actrița pentru Harper’s Bazaar, părul a trecut prin mult styling și prin multe transformări, pentru ca, la final, să nu mai arate deloc bine.

Actrița a dat vina pe „decolorarea și colorarea, dar și stylingul cu seturi de role fierbinți. Am părul distrus, așa că este cam greu să-mi aranjez coafura”, a spus actrița. „Am nevoie de un hairstylist care să-mi aranjeze părul ca să arate bine. Mi-au mai rămas trei fire de păr pe cap. Un hairstylist va folosi șuvițe false iar rezultatul va arata uimitor.”, scrie The List.

Dacă pentru unele roluri, părul este în prima linie de sacrificiu, pentru altele, părul ia o pauză grație perucilor. În filmul „I, Tonya”, stilistul Adruitha Lee a folosit peruci pentru a salva părul lui Margot. „Părul ei adevărat nu ar fi supraviețuit”, a spus Lee, pentru Refinery29, despre toate transformările de nuanțe.

Charlize Theron

Unul dintre rolurile care o fac memorabilă pe Charlize Theron este Imperator Furiosa din „Mad Max: Fury Road”, când atrița a ales să-și radă complet părul pentru acest rol. Decizia a fost chiar a actriței, care, după mai multe experimente de decolorare, a văzut că nu mai are ce să facă cu părul ars.

„Părul meu era foarte prăjit”, a spus Theron pentru Entertainment Weekly. „Și într-o noapte m-am gândit: „Știi ce? Dacă l-aș rade? După tunsoare, am câștigat 20 de minute pentru toate lucrurile din viața mea”, a spus ea. „A fost incredibil, cât timp petrecem cu părul nostru”. Chiar dacă s-a bucurat de pauza de îngrijire a părului, ulterior, actrița a revenit la propria ei feminitate. „Este frumos și să ai păr”.

Jennifer Lawrence

Unul dintre rolurile care i-au afectat sănătatea și aspectul părului lui Jennifer Lawrence a fost Katniss, din franciza „Jocurile Foamei”. Personajul ei avea părul negru și drept. Așa că actrița a trebuit să își coloreze părul mai închis și să poarte extensii. „Părul meu nu putea deveni mai urât”, a spus actrița. „Katniss mi-a stricat părul”.

„Părul ei s-a deteriorat destul de mult din cauza colorării pe care a trebuit să o facă pentru diferite roluri, așa că avea nevoie de o tunsoare bună, dar Jen a vrut mai mult decât o tunsoare”, a spus stilistului ei, Mark Townsend pentru In the Gloss. Ce a urmat? O tunsoare pixie și mai multe peruci pentru următoarele filme.

Keira Knightley

Schimbările de nuanță ale părului actriței Keira Knightley s-au văzut în sănătatea firului de păr. De la blondul „Bend It Like Beckham”, la bruneta din „Pride & Prejudice”, „mi-am vopsit părul aproape în toate culorile imaginabile pentru diferite filme”, a spus actrița pentru InStyle.

„A devenit atât de deteriorat încât a început să-mi cadă!” În 2011, Knightley a decis să nu-și mai vopsească părul pentru roluri și să înceapă să folosească peruci. „În ultimii cinci ani am folosit peruci și ăsta este cel mai grozav lucru care s-a întâmplat vreodată cu părul meu”.

Foto: hepta.

Related Posts

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…

Beauty News: 12 cosmetice de care te vei îndrăgosti primăvara asta

Culorile vibrante ale noilor produse pentru machiaj și esențele florale ale primăverii dau tonul unui anotimp în care…

Serena Williams își lansează un brand de beauty

Serena Williams este cel mai recent exemplu de vedetă care se lansează în domeniul de beauty cu propria…

Tunsorile statement ale primăverii, explicate de stiliști de top

Îți dorești un look nou pentru sezonul cald? Perfect! E momentul să te lași convinsă de noile tendințe….

5 tendințe noi care vor transforma machiajul în artă

Sunt două aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atunci când realizezi machiajul: în primul rând, să…

Ritualul complet de hidratare cu elmiplant

Este momentul să întâmpinăm noul sezon cu mai multă atenție și grijă față de noi înșine, iar un…

Masajul facial – cea mai bună metodă să încetinești timpul #beauty

Avem 69 de mușchi pe față și pe gât și, se știe deja că, producția de colagen încetinește…

Get the Look: Old Money Hair

Există old money hair? Se pare că da. Am investigat și scris ce înseamnă acest trend, cum îl…