A List Magazine ∙ September 2, 2022 ∙ 3 min read

Indiferent de anotimp pielea necesită o rutină de îngrijire axată pe nevoile acesteia. Având în vedere că încă ne mai putem bucura de zile calde, toamna este anotimpul care ne permite o adaptare progresivă a rutinei de îngrijire, fără să fie necesar să introducem creme intens emoliente.

Cu siguranță, pe măsură ce temperaturile scad, discuția se va îndrepta spre produse intens hidratante și reparatorii, însă până atunci putem ține cont de câteva sfaturi astfel încât tranziția să fie ușoară. Mai multe detalii ne dă Ioana Andreescu, medic specialist dermatolog.

Chiar dacă sezonul cald s-a încheiat și radiațiile UV nu mai sunt la fel de puternice nu renunța la crema cu factor de protecție solară. Produsele de fotoprotecție se folosesc tot anul, indiferent de anotimp. Alege o cremă cu factor de protecție solară (SPF 50) potrivită tipului tău de ten pe care să o aplici ca ultim pas în rutina de îngrijire, înainte de make-up.

Vara ne focusăm atenția pe produsele solare. Cu toate acestea radiațiile ultraviolete pot avea repercursiuni asupra tenului. Produsele pe bază de vitamina C te pot ajuta dacă pe perioada sezonului cald culoarea tenului tău a devenit neuniformă, au apărut pete pigmentare iar tenul a căpătat un aspect “pătat”. Astfel poți uniformiza nuanța pielii, poți ameliora ridurile fine iar tenul va dobândi un aspect sănătos în timp. 

Poți iniția sau reintroduce în rutină produsele pe bază de vitamina A sau retinoizi. Dacă nu ai mai folosit acest tip de substanțe active pană în prezent poți începe cu retinoizi blânzi în concentratii mici precum retinil esteri sau retinol cu creșterea progresivă a numarului de aplicări și a concentrației în funcție de toleranță. Retinoizii sunt principalele substanțe active cu rol anti-aging prin creșterea turn-over-ului celular, stimulând celulele să se reînnoiască constant. Pielea va deveni astfel mai netedă, mai uniformă.

Poți opta pentru introducerea unui produs cu rol exfoliant, o dată pe săptămână. Te pot ajuta în acest sens alfa hidroxi acizii (AHA). Dacă tenul tău este sensibil poți opta pentru poli hidroxi acizi (PHA).

Hidratează pielea pentru a nu dezechilibra bariera cutanată, dar nu opta încă pentru texturile cremoase intens hidratante ci rămâi pe texturi lejere. În funcție de ten, pe măsură ce temperaturile scad în termometru poți alege texturi mai cremoase. Acordă mai multă atenție zonei perioculare. Schimbările climatice pot avea repercursiuni asupra pielii de la acest nivel. Nu uita să aplici cremă hidratantă și în jurul ochilor.

Toamna este momentul ideal pentru începerea procedurilor dermatologice de tip peeling chimic, microneedling, laser CO2 etc. În funcție de nevoile tenului poți alege tipul de tratament potrivit pentru tine alături de medicul tău dermatolog.

Related Posts

Tom Hardy, cel mai nou ambasador al Jo Malone London

Celebru pentru rolurile sale din filmele de acțiune, actorul Tom Hardy a devenit cel mai recent ambasador al…

Bella Hadid își lansează propriile ei parfumuri- Ôrəbella

Bella Hadid (27 de ani) a dispărut pentru o perioadă din vizorul public și din lumina reflectoarelor. Sora…

Beauty looks: prezențele feminine elegante de la Cannes

În primele zile ale ediţiei cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes, am avut ocazia…

Festival Look: Daring Blue Lines

Influencerul Alexia Eram, împreună cu Ana Cucuta, professional make-up artist, îți arată, pas cu pas, cum să obții…

Sofia Coppola, filmul balsamului de buze dorit

Ce face un regizor atunci când nu mai găsește balsamul de buze preferat? Pune în scenă filmul unui…

Brânză cu mucegai, grătar, pizza, cartofi prăjiți – aromele din parfumurile gurmanzilor absoluți

Lanțul de fast-food KFC a provocat reacții în rândul fanilor, prin lansarea unei colonii care miroase a sos…

Cum scapi de celulită în câțiva pași

Vine vara și preocuparea noastră principală în aceste zile este să scăpăm de celulită.  Putem diminua considerabil aspectul…

MET Gala: 10 machiaje și coafuri care ne-au atras atenția

Pe covorul roșu, la Gala desfășurată la Muzeul Metropolitan de Artă, celebritățile au pozat, pentru fani, în ținute…

Plăcerile zodiilor

Spune-mi ce zodie ești ca să îți spun ce produse cosmetice ți se potrivesc! Berbec Dacă refrenul lui…

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…