A List Magazine ∙ September 2, 2022 ∙ 3 min read

Indiferent de anotimp pielea necesită o rutină de îngrijire axată pe nevoile acesteia. Având în vedere că încă ne mai putem bucura de zile calde, toamna este anotimpul care ne permite o adaptare progresivă a rutinei de îngrijire, fără să fie necesar să introducem creme intens emoliente.

Cu siguranță, pe măsură ce temperaturile scad, discuția se va îndrepta spre produse intens hidratante și reparatorii, însă până atunci putem ține cont de câteva sfaturi astfel încât tranziția să fie ușoară. Mai multe detalii ne dă Ioana Andreescu, medic specialist dermatolog.

Chiar dacă sezonul cald s-a încheiat și radiațiile UV nu mai sunt la fel de puternice nu renunța la crema cu factor de protecție solară. Produsele de fotoprotecție se folosesc tot anul, indiferent de anotimp. Alege o cremă cu factor de protecție solară (SPF 50) potrivită tipului tău de ten pe care să o aplici ca ultim pas în rutina de îngrijire, înainte de make-up.

Vara ne focusăm atenția pe produsele solare. Cu toate acestea radiațiile ultraviolete pot avea repercursiuni asupra tenului. Produsele pe bază de vitamina C te pot ajuta dacă pe perioada sezonului cald culoarea tenului tău a devenit neuniformă, au apărut pete pigmentare iar tenul a căpătat un aspect “pătat”. Astfel poți uniformiza nuanța pielii, poți ameliora ridurile fine iar tenul va dobândi un aspect sănătos în timp. 

Poți iniția sau reintroduce în rutină produsele pe bază de vitamina A sau retinoizi. Dacă nu ai mai folosit acest tip de substanțe active pană în prezent poți începe cu retinoizi blânzi în concentratii mici precum retinil esteri sau retinol cu creșterea progresivă a numarului de aplicări și a concentrației în funcție de toleranță. Retinoizii sunt principalele substanțe active cu rol anti-aging prin creșterea turn-over-ului celular, stimulând celulele să se reînnoiască constant. Pielea va deveni astfel mai netedă, mai uniformă.

Poți opta pentru introducerea unui produs cu rol exfoliant, o dată pe săptămână. Te pot ajuta în acest sens alfa hidroxi acizii (AHA). Dacă tenul tău este sensibil poți opta pentru poli hidroxi acizi (PHA).

Hidratează pielea pentru a nu dezechilibra bariera cutanată, dar nu opta încă pentru texturile cremoase intens hidratante ci rămâi pe texturi lejere. În funcție de ten, pe măsură ce temperaturile scad în termometru poți alege texturi mai cremoase. Acordă mai multă atenție zonei perioculare. Schimbările climatice pot avea repercursiuni asupra pielii de la acest nivel. Nu uita să aplici cremă hidratantă și în jurul ochilor.

Toamna este momentul ideal pentru începerea procedurilor dermatologice de tip peeling chimic, microneedling, laser CO2 etc. În funcție de nevoile tenului poți alege tipul de tratament potrivit pentru tine alături de medicul tău dermatolog.

Related Posts

Inamicii tinereții. Cum îi putem combate

Îmbătrânirea este procesul natural, continuu și gradual de schimbare în organism, adică setul de multiple schimbări care apar…

Doctorul din Social Media

La 36 de ani, Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist român din social media. Clipurile video…

Interviu Hernan Fígoli:  „Eleganță, feminitate și strălucire, elementele-cheie ale parfumului Far Away Beyond the Moon”

Invitată la lansarea parfumului Far Away Beyond The Moon, influencerul Alexia Eram a stat de vorbă cu Hernan…

Jonathan Dufour, tânărul parfumier care a cucerit-o pe Catherine Deneuve, a lansat un parfum în România

Jonathan Dufour a sosit în România pentru lansarea oficială a Spiritum Paris la Beautik Haute Parfumerie. După ce…

Mezoterapia – când este cel mai bun moment să apelezi la această terapie?

Treptat, pielea își pierde din luminozitate și din elasticitate. Procesul natural de îmbătrânire, dar și expunerea la soare…

În ce culori ne vopsim părul toamna aceasta? Cum sună Cowboy Copper sau Cinnamon Cookie Butter?

Sezonul aceasta se poartă în păr nuanțele de roșcat, în diverse tonuri, mai mult sau mai puțin organice,…

BeWellStore, o idee de business cu acoperire în Europa, devine o nouă posibilitate de tip franciză

BewellStore, unul dintre cei mai versatili furnizori de branduri internaționale de produse cosmetice premium de pe piața națională,…

Victoria Beckham, model pentru prima ei gamă de parfumuri, inspirată de povestea ei de dragoste cu David Beckham

Victoria Beckham este un guru de beauty și de fashion și își întărește statutul prin lansarea primei ei…

Cu vara în păr și în suflet, pășim încet către toamnă. Sfaturi de la specialist

Pentru a avea un păr perfect, este necesar să avem grijă de el, deoarece acesta este adesea expus…

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…