A List Magazine ∙ September 2, 2022 ∙ 3 min read

Indiferent de anotimp pielea necesită o rutină de îngrijire axată pe nevoile acesteia. Având în vedere că încă ne mai putem bucura de zile calde, toamna este anotimpul care ne permite o adaptare progresivă a rutinei de îngrijire, fără să fie necesar să introducem creme intens emoliente.

Cu siguranță, pe măsură ce temperaturile scad, discuția se va îndrepta spre produse intens hidratante și reparatorii, însă până atunci putem ține cont de câteva sfaturi astfel încât tranziția să fie ușoară. Mai multe detalii ne dă Ioana Andreescu, medic specialist dermatolog.

Chiar dacă sezonul cald s-a încheiat și radiațiile UV nu mai sunt la fel de puternice nu renunța la crema cu factor de protecție solară. Produsele de fotoprotecție se folosesc tot anul, indiferent de anotimp. Alege o cremă cu factor de protecție solară (SPF 50) potrivită tipului tău de ten pe care să o aplici ca ultim pas în rutina de îngrijire, înainte de make-up.

Vara ne focusăm atenția pe produsele solare. Cu toate acestea radiațiile ultraviolete pot avea repercursiuni asupra tenului. Produsele pe bază de vitamina C te pot ajuta dacă pe perioada sezonului cald culoarea tenului tău a devenit neuniformă, au apărut pete pigmentare iar tenul a căpătat un aspect “pătat”. Astfel poți uniformiza nuanța pielii, poți ameliora ridurile fine iar tenul va dobândi un aspect sănătos în timp. 

Poți iniția sau reintroduce în rutină produsele pe bază de vitamina A sau retinoizi. Dacă nu ai mai folosit acest tip de substanțe active pană în prezent poți începe cu retinoizi blânzi în concentratii mici precum retinil esteri sau retinol cu creșterea progresivă a numarului de aplicări și a concentrației în funcție de toleranță. Retinoizii sunt principalele substanțe active cu rol anti-aging prin creșterea turn-over-ului celular, stimulând celulele să se reînnoiască constant. Pielea va deveni astfel mai netedă, mai uniformă.

Poți opta pentru introducerea unui produs cu rol exfoliant, o dată pe săptămână. Te pot ajuta în acest sens alfa hidroxi acizii (AHA). Dacă tenul tău este sensibil poți opta pentru poli hidroxi acizi (PHA).

Hidratează pielea pentru a nu dezechilibra bariera cutanată, dar nu opta încă pentru texturile cremoase intens hidratante ci rămâi pe texturi lejere. În funcție de ten, pe măsură ce temperaturile scad în termometru poți alege texturi mai cremoase. Acordă mai multă atenție zonei perioculare. Schimbările climatice pot avea repercursiuni asupra pielii de la acest nivel. Nu uita să aplici cremă hidratantă și în jurul ochilor.

Toamna este momentul ideal pentru începerea procedurilor dermatologice de tip peeling chimic, microneedling, laser CO2 etc. În funcție de nevoile tenului poți alege tipul de tratament potrivit pentru tine alături de medicul tău dermatolog.

Related Posts

S-a lansat Beauty Trends Calendar 2023

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, împreună cu echipa sa de experți anunță, ca în fiecare septembrie, trendurile pentru…

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….