Alina Burlacu ∙ December 5, 2023 ∙ 3 min read

Vrei un păr sănătos și strălucitor? Ține minte aceste zece obiceiuri nesănătoase, dar destul de comune, pe care ar trebui să le eviți pentru a-ți menține părul sănătos și plin de viață.

10 obiceiuri care îți distrug părul:

Utilizarea excesivă a căldurii: Folosirea frecventă a uscătorului de păr, a plăcii pentru îndreptat sau a ondulatorului poate deteriora firele de păr. Încearcă să reduci expunerea la căldură și să folosești produse de protecție termică atunci când utilizezi aceste instrumente.

Spălarea frecventă a părului: Șamponarea excesivă poate îndepărta uleiurile naturale ale scalpului, lăsând părul uscat și fragil. Încearcă să te speli pe cap de două-trei ori pe săptămână sau să ajustezi frecvența în funcție de nevoile specifice ale părului tău.

Folosirea șamponului greșit: Utilizarea unui produs de curățare  nepotrivit pentru tipul tău de păr poate agrava problemele acestuia și poate afecta sănătatea scalpului. Alege produsele potrivite pentru textura și nevoile tale.

Pieptănatul agresiv: Peria sau pieptenele nepotrivit pot deteriora firul de păr, ducând la ruperea și căderea acestuia. Optează pentru un pieptene cu dinți rari sau un perie cu peri moi pentru a-ți proteja părul.

Legarea strânsă a părului: Cozi de cal, împletituri strânse sau folosirea elasticelor prea strâmte pot cauza deteriorarea firului de păr și chiar subțierea acestuia pe termen lung.

Excesul de produse pentru styling: Folosirea excesivă a gelurilor, spumelor sau a altor produse de styling poate îngrășa părul deoarece blochează porii scalpului, împiedicând creșterea sănătoasă a firului de păr.

Expunerea prelungită la temperaturi excesive: Nu doar în sezonul cald, soarele afectează părul, uscându-l și deteriorându-l în mod similar cu pielea. Și iarna, din cauza temperaturilor excesiv de scăzute și a aerului uscat, părul se deteriorează rapid. Folosește protecție solară pentru păr, vara, și accesorii capilare călduroase, iarna, pentru a-ți salva. Și, desigur, multe măști pentru hidratare!

Dieta necorespunzătoare: O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru sănătatea părului. Lipsa anumitor nutrienți precum proteinele, vitaminele și mineralele, poate duce la fragilitatea și lipsa strălucirii părului.

Stresul excesiv: Stresul cronic poate afecta sănătatea generală a corpului, inclusiv a părului. Găsește modalități de a gestiona stresul pentru a menține sănătatea părului.

Neglijarea tăierii periodice: Tunderea regulată a vârfurilor ajută la menținerea unui aspect sănătos și previne despicarea acestora.

Adoptarea unor practici sănătoase și evitarea acestor obiceiuri nocive pot face o diferență semnificativă în sănătatea și aspectul părului tău. Este important să acorzi atenție nevoilor sale specifice și să îți ajustezi rutina în consecință pentru a-i menține frumusețea și sănătatea, recomandă specialiștii El Studio.

Foto: pexels.

Related Posts

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…

Top 10 mituri despre îngrijirea pielii

Ce mituri despre îngrijirea pielii și machiaj ai vrea să afli dacă sunt adevărate sau nu? Verifică-ți curiozitatea…