Alina Burlacu ∙ December 5, 2023 ∙ 3 min read

Vrei un păr sănătos și strălucitor? Ține minte aceste zece obiceiuri nesănătoase, dar destul de comune, pe care ar trebui să le eviți pentru a-ți menține părul sănătos și plin de viață.

10 obiceiuri care îți distrug părul:

Utilizarea excesivă a căldurii: Folosirea frecventă a uscătorului de păr, a plăcii pentru îndreptat sau a ondulatorului poate deteriora firele de păr. Încearcă să reduci expunerea la căldură și să folosești produse de protecție termică atunci când utilizezi aceste instrumente.

Spălarea frecventă a părului: Șamponarea excesivă poate îndepărta uleiurile naturale ale scalpului, lăsând părul uscat și fragil. Încearcă să te speli pe cap de două-trei ori pe săptămână sau să ajustezi frecvența în funcție de nevoile specifice ale părului tău.

Folosirea șamponului greșit: Utilizarea unui produs de curățare  nepotrivit pentru tipul tău de păr poate agrava problemele acestuia și poate afecta sănătatea scalpului. Alege produsele potrivite pentru textura și nevoile tale.

Pieptănatul agresiv: Peria sau pieptenele nepotrivit pot deteriora firul de păr, ducând la ruperea și căderea acestuia. Optează pentru un pieptene cu dinți rari sau un perie cu peri moi pentru a-ți proteja părul.

Legarea strânsă a părului: Cozi de cal, împletituri strânse sau folosirea elasticelor prea strâmte pot cauza deteriorarea firului de păr și chiar subțierea acestuia pe termen lung.

Excesul de produse pentru styling: Folosirea excesivă a gelurilor, spumelor sau a altor produse de styling poate îngrășa părul deoarece blochează porii scalpului, împiedicând creșterea sănătoasă a firului de păr.

Expunerea prelungită la temperaturi excesive: Nu doar în sezonul cald, soarele afectează părul, uscându-l și deteriorându-l în mod similar cu pielea. Și iarna, din cauza temperaturilor excesiv de scăzute și a aerului uscat, părul se deteriorează rapid. Folosește protecție solară pentru păr, vara, și accesorii capilare călduroase, iarna, pentru a-ți salva. Și, desigur, multe măști pentru hidratare!

Dieta necorespunzătoare: O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru sănătatea părului. Lipsa anumitor nutrienți precum proteinele, vitaminele și mineralele, poate duce la fragilitatea și lipsa strălucirii părului.

Stresul excesiv: Stresul cronic poate afecta sănătatea generală a corpului, inclusiv a părului. Găsește modalități de a gestiona stresul pentru a menține sănătatea părului.

Neglijarea tăierii periodice: Tunderea regulată a vârfurilor ajută la menținerea unui aspect sănătos și previne despicarea acestora.

Adoptarea unor practici sănătoase și evitarea acestor obiceiuri nocive pot face o diferență semnificativă în sănătatea și aspectul părului tău. Este important să acorzi atenție nevoilor sale specifice și să îți ajustezi rutina în consecință pentru a-i menține frumusețea și sănătatea, recomandă specialiștii El Studio.

Foto: pexels.

Related Posts

6 secrete de frumusețe de la supermodelul Toni Garrn

Una dintre cele mai bine cotate modele din ultimii 15 ani, Toni Garrn susține îngrijirea cât mai naturală…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Cum arată Cindy Crawford, la 58 de ani

„It’s not a resolution, it’s a lifestyle” (Nu e o rezoluție, e un stil de viață), scria Cindy…

Trucuri pentru un păr parfumat

Vorbim în permanență despre cum să ne coafăm părul, dar dacă l-am face și să miroasă incredibil? Din…

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai…

Beyoncé lansează Cécred

Linia de produse de îngrijire a părului Cécred este inspirată de munca mamei artistei de 42 de ani…

Nothing but LOVE: 6 cosmetice pentru o zi plină de iubire

Luna asta, ce-ar fi să descoperi acele cosmetice care îți reamintesc, zi de zi, cât de frumos este…

7 parfumuri de care te îndrăgostești de la prima întâlnire

Când alegi un parfum e multă chimie la mijloc și a te îndrăgosti pentru totdeauna de acest buchet…

Elizabeth Hurley, supermodel și la 58 de ani

La 58 de ani, Elizabeth Hurley are corpul și atitudinea unui supermodel de 20 de ani. Și, atunci…

De ce ne fascinează, egal, femeile perfecte și cele imperfecte?

Frumusețea ar putea fi creată de imperfecțiuni ascunse vederii, meșteșugit șlefuite ori ignorate? De ce Mona Lisa, cu…