A List Magazine ∙ June 9, 2021 ∙ 3 min read

Petele pigmentare de pe față sunt consecința expunerii excesive la soare fără protecție solară și afectează orice persoană, indiferent de vârstă și sex. Producția surplus de melanină se poate localiza pe pomeți, deasupra buzelor, pe frunte transformând tenul în hărți colorate. Petele pot fi estompate cu machiaj, dar efectul este temporar. Când te demachiezi tot acolo sunt.

Înainte de o nouă expunere la soare în vacanța care urmează, de data aceasta responsabilă, e necesară o refacere a tenului. Ce tratamente realizate în clinicile de estetică medicală te scapă de pete, cu efecte imediate și de durată, îți spune medicul Marian Simion, chirurg esthetician.

Folosită initial în ortopedie și apoi în stomatologie și ginecologie, terapia Vampir sau PRP – Platelet-Rich Plasma a dat rezultate remarcabile și în medicina estetică. Tratamentul produce noi vase de sânge, ajută la apariția de proteine la nivelul pielii – colagen, fibrină, elastină. Pentru efectuarea tratamentului, pacientului i se recoltează o cantitate de 10 ml de sânge, care este supusă unui proces de centrifugare, timp în care plasma și trombocitele sunt separate de restul elementelor din sânge. Rezultatul, o plasma îmbogățită cu aminoacizi și vitamine, este injectat cu un ac fin la nivel subcutanat în toate zonele în care petele maronii strică aspectul general al tenului.

“Plasma conține un cocktail compus din plachete, celule stem, enzime, nutrienți, anticorpi, hormoni, glucoză, proteine, lipide și albumină numai bun pentru regenerarea pielii deteriorate de soare, dar și acnee și îmbătrânire. Practic este o stimulare a organismului, cu resurse proprii, să se regenereze natural”, arată Marian Simion, chirurg estetician, care precizează că terapia Vampir acționează în timp, având rezultate pe termen lung, ani de zile, nu doar pe moment, ceea ce face să fie eficientă din punct de vedere al analizei cost-beneficiu. Nu există limită de vârstă pentru terapia Vampir. Dar e important de știut că se realizează în trei ședințe consecutive în cadrul unei terapii, la o distanță de o lună, și se repetă după o jumătate de an, ca întreținere.

Un alt tratament pentru eliminarea petelor pigmenatre este mezoterapia cu multivitamine, care constă în introducerea unui cocktail de vitamine, aminoacizi, acid hialuronic, oligoelemente, imediat sub piele, cu ajutorul unui ac foarte fin. În mezoterapie se mai folosește Cytocare, un alt cocktail din aceleași vitamine, amioacizi și olioelemente și o concentrație mare de acid hyaluronic. Sunt recomandate trei ședinte timp de trei luni. Efectul de îmbunătățire a pielii, dar și de estompare a ridurilor este imediat și de durată.

Peelingul chimic ori microdermabraziunea sunt procese de exfoliere mecanică ce îmbunătățesc, de asemenea, aspectul tenului pătat. Sunt indicate, însă, după ce pacienta revine din vacanța la soare și nu se mai expune multă vreme. “Cel mai bun tratament este indicat de medic, după o evaluare a stării tenului pacientei. Este, practic, un tratament personalizat, în funcție de natura, localizarea și vechimea petelor“, precizează specialistul esthetician.

Medicul Marian Simion precizează că oricărui tratament pentru eliminarea petelor i se asociază unul pentru corectarea imperfecțiunilor, fie că este vorba despre injectare cu acid hyaluronic, ori cu toxină botulină. Pentru că pacientul care își dorește să scape de petele pigmentare, își dorește și netezirea pielii, adică reducerea ridurilor, a cearcănelor.

Cele mai multe proceduri pentru ten, de la refacerea texturii la hidratare, sunt realizate în clinicile de medicină estetică înainte de vacanța de vară. Cumva, pe ultima sută de metri. Cel mai bun moment din an este anotimpul rece, când soarele nu afectează atât de mult pielea, iar substanțele injectate o ajută să reziste și frigului. Iar în timpul sezonului de vară, nicio ieșire în aer liber nu trebuie făcută fără creme de protecție solară, cu un factor de protectie mai ridicat.

Related Posts

7 produse de machiaj pentru final de vară

Doar de 7 produse de machiaj mai ai nevoie pentru a-ți completa frumusețea, în acest final de vară….

Top 3 produse pentru îngrijirea coreeană a pielii

Luminos, curat și foarte bine hidratat, aceastea sunt calitățile tenului pe care le obții atunci când folosești cele…

10 propuneri fresh pentru un ten luminos

O dată pe săptămână, păstrează o jumătate de zi liberă, de răsfăț, doar pentru tine. Pregătește o infuzie…

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…